Volg de gratis Nationale AI-Cursus en laat je kinderen meedoen

Nu de kinderen thuis zijn, is het een goed moment om samen met je kind alles te leren over kunstmatige intelligentie. Artificiële of kunstmatige intelligentie, kortweg A.I., is een technologische ontwikkeling die volgens deskundigen nog meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Eind vorig jaar is de Nationale A.I.-cursus Junior gelanceerd, voor scholieren van ongeveer 10-14 jaar. In dit blog lees je alle informatie en vind je een link naar de website.

Bereid je voor op de toekomst

Er wordt veel gesproken over kunstmatige intelligentie, sommige mensen vinden het onderwerp en de ontwikkelingen eng, daarom halen we graag de misverstanden uit de wereld. Hiervoor is de Nationale AI-Cursus in het leven geroepen. De Nationale AI-Cursus is een breed toegankelijk, gratis online programma met informatie over de kansen en bedreigingen van AI. De cursus is speciaal voor iedereen die zich goed wilt voorbereiden op de toekomst.

Lancering AI-Cursus Junior Voortgezet Onderwijs

Bij de lancering van de Junior versie van de cursus volgden 100 leerlingen de ‘Grootste AI-les’ met vlogger Enzo Knol, Techondernemer Jim Stolze en Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN. Hilde Garssen: "KPN is als partner aangehaakt om de cursus voor middelbare scholieren mogelijk te maken en zo mee te helpen aan het vergroten van de kennis over kunstmatige intelligentie bij jongeren. Het is belangrijk, juist als je nog op school zit, om je te verdiepen in wat AI is en welke mogelijkheden de technologie biedt voor jouw toekomst. Scholieren bereiden zich voor op een andere arbeidsmarkt dan die wij nu kennen, eentje waarin AI een grote rol speelt. Daar zijn wel goed opgeleide mensen voor nodig. En jong geleerd, is oud gedaan"

Meer informatie of de AI-Cursus volgen?

Wil je ook meer informatie opdoen over AI? De cursus voor volwassenen is in het Nederlands en Engels, en er is een speciale jongerenversie. Volg de cursus gratis via de website of download de app op je smartphone.

Volg gratis de AI-Cursus

Gerelateerde artikelen