Wel of geen glasvezel: 5 grote voordelen (en nadelen)

Heb je weleens uren moeten wachten voordat een download binnen was? Dat is een herkenbaar probleem, waar nu gelukkig een perfecte oplossing voor is: internet via glasvezel. Ontdek de voordelen van glasvezel, want het ís gewoon onwijs goed. Ook lees je hier over de nadelen van glasvezel. Kortom: kom erachter of glasvezel beter is.

1. Altijd een zeer stabiele glasvezelverbinding

Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar jouw voordeur, zonder onderbrekingen in de wijk. Moeder kijkt GTST, vader kijkt een voetbalwedstrijd en de kinderen gamen en vloggen erop los. Herkenbaar? Met Glasvezel Internet is jouw internetverbinding altijd stabiel en snel, ook al is je hele gezin online.

De glasvezelverbinding in huis wordt niet verstoord door externe factoren, zoals de afstand tot de wijkcentrale of het internetgedrag van je buren. Het grote voordeel hiervan is dat je een uiterst betrouwbare verbinding hebt. Dat betekent videobellen zonder haperingen en YouTube video’s kijken zonder bufferen.

2. Extreem hoge glasvezelsnelheid mogelijk

Met glasvezel haal je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Zo download je probleemloos een film op het moment dat je een Netflix-serie in topkwaliteit op je televisie kijkt. En dat terwijl iemand anders in huis muziek streamt tijdens het online gamen. In de tussentijd is je laptop bezig met het versturen van vakantiefoto’s naar vrienden en familie. Met zo’n hoge glasvezelsnelheid weet je zeker dat snelheid nooit meer een probleem is!

3. Glasvezel uploadsnelheid en downloadsnelheid

Een ander groot voordeel van glasvezel is dat je download- en uploadsnelheid even hoog zijn. Een hoge glasvezel downloadsnelheid heb je nodig om in een oogwenk films en bestand op je computer te zetten. En dankzij de hoge glasvezel uploadsnelheid plaats je ook rap jouw bestanden online, zoals het uploaden van een foto op Facebook en het plaatsen van bestanden op Dropbox.

4. Constante hoge kwaliteit met glasvezel

Dankzij de kwaliteit van glasvezel kijk je tv in de beste kwaliteit. Dat is een groot voordeel. Het beeld is scherper, heeft een hogere helderheid én loopt soepeler. Altijd. Je mist geen enkel detail meer tijdens het kijken naar je favoriete sport op FOX Sports, of van die ene mooie film via filmkanaal Film1. Dankzij deze hoge kwaliteit van glasvezel tv geniet je eindeloos van tv kijken via internet. Op meerdere apparaten tegelijk!

5. Glasvezel abonnementen

Bij KPN heb je ruime keuze aan glasvezel abonnementen. Je kiest simpelweg zelf het internetabonnement dat bij jouw wensen en budget past. En je kiest de extra’s die bij jouw internetverbruik passen. Zoals live voetbal kijken, onbeperkt muziek streamen of tv kijken via internet. Ontdek meer op Glasvezel Internet Vergelijken.

Nadelen van glasvezel

Een stabiele verbinding, razendsnel internet, een hoge down- én uploadsnelheid… Dankzij glasvezel heb je het allemaal. Hierdoor kijk je in hoge kwaliteit films, kun je ongestoord gamen en je downloadt grote bestanden in een blink of an eye. Zó veel pluspunten, maar zitten er ook nadelen aan glasvezel verbonden? Jazeker, er zit één groot nadeel aan glasvezel: nog niet iedereen heeft het!

Vrijwel elke Nederlandse woning heeft DSL, maar glasvezel is een nieuw netwerk dat letterlijk per woning wordt aangelegd. Dat kost tijd. Toch is glasvezel in Nederland al beschikbaar voor miljoenen mensen en dat aantal groeit snel. Omdat glasvezel zo veel voordelen biedt, werkt KPN hard om alle huizen in Nederland hierop aan te sluiten.

Wil je weten of en wanneer er glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Doe dan hier de glasvezelcheck!

Gerelateerde artikelen