Ik weet mijn wachtwoord en/of gebruikersnaam niet meer

Waarvan ben je het wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten of wil je wijzigen?

Je kunt veel wachtwoorden of je i-TV pincode opzoeken en wijzigen in MijnKPN met KPN ID. Zo gebruik je voor KPN Veilig, KPN wifi met Fon, en Netflix je KPN ID. Hieronder vind je per dienst hoe en waar je je wachtwoord en/of gebruikersnaam kunt vinden en wijzigen:

Vanaf begin 2018 worden er nieuwe tv-ontvangers uitgeleverd zonder Smartcard. Deze tv-ontvanger heeft 1 pincode. De TV ontvanger (of Insteekkaart) van voor februari 2018 hebben 2 pincodes, 1 voor de tv-ontvanger en 1 voor de Smartcard.

De standaard pincode van deze tv-ontvanger is 1234. Heb je de pincode gewijzigd en weet je deze niet meer? Reset dan je tv-ontvanger. Klik hier voor de stappen.

 • De standaard pincode van de tv-ontvanger is 0000. De pincode van de tv-ontvanger heb je nodig om een kinderslot in te stellen
 • De standaard pincode van een Insteekkaart is 1234
 • De standaard pincode van de Smartcard is 1234. De pincode van de Smartcard heb je nodig om zenders te (de)blokkeren
Zelf je pincodes wijzigen? Gebruik de handleiding om de pincode van je tv-ontvanger of Insteekkaart of je Smartcard te wijzigen. 

Zet dan je tv-ontvanger terug naar fabrieksinstellingen. Heb je een Samsung tv-ontvanger? Neem dan contact met ons op, dan resetten wij de tv-ontvanger voor je. Neem ook contact op als je de pincode van je Smartcard hebt gewijzigd en je bent deze vergeten.

Op de pagina leggen we je uit hoe je eenvoudig een wachtwoord kunt opvragen of wijzigen. Dit kan niet via onze Klantenservice. In MijnKPN vind je een overzicht van je mailadressen.

Je kunt je Hotspots gebruikersnaam vinden in MijnKPN onder instellingen. Je gebruikersnaam voor Hotspots is je primaire e-mailadres. Je kunt je gebruikersnaam niet wijzigen. Je kunt je wachtwoord opvragen met je klantnummer als je thuis bent. Je kunt ook onze Klantenservice bellen, dan krijg je een brief met je nieuwe wachtwoord.

Je logt op KPN Veilig in met je KPN ID. Ben je je KPN ID Wachtwoord vergeten?

Voor het gebruik van KPN wifi met Fon log je in met je @kpn-fon.nl gebruikersnaam en wachtwoord.

Het bekijken en wijzigen van deze gebruikersnaam en wachtwoord, doe je op de volgende manier:

 1. Log in met je KPN ID op wifi.kpn.com
 2. Klik op de aansluiting van je account. Op deze pagina zie je je gebruikersnaam en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken met de knop [Wijzig wachtwoord]
 3. Klik bij 'wachtwoord' op [Wachtwoord wijzigen]
 4. Vul je nieuwe wachtwoord in, bevestig deze en klik op [Wijzig wachtwoord]

  Je wachtwoord voor KPN wifi met Fon is nu gewijzigd.

Let op! Om KPN wifi te gebruiken moet "Wi-Fi delen" aan staan (schuifje groen = aan) Hiermee deel je een beetje internet met andere KPN wifi en FON gebruikers.


Wachtwoord wijzigen

Wil je je KPN ID wachtwoord wijzigen?

 • Log in met je KPN-ID
 • Ga bij KPN ID naar wachtwoord wijzigen
 • Maak hier je nieuwe wachtwoord aan

Netflix op je KPN factuur: Gebruikersnaam & wachtwoord opvragen:

Alleen als je Netflix via je KPN factuur betaalt en je jouw Netflix gebruikersnaam wilt opvragen gebruik dan:Netflix.kpn.comVoor een nieuw wachtwoord:Netflix.com/LoginHelp

Netflix niet op je KPN factuur: Gebruikersnaam & wachtwoord opvragen:

Betaal je op een andere wijze voor Netflix (iDEAL, Paypal, credit card) dan kun je jouw gebruikersnaam achterhalen via Netflix.com/LoginHelp. Hier kun je ook een nieuw wachtwoord voor Netflix aanvragen.

Je kunt je pincode makkelijk opzoeken of wijzigen in MijnKPN. Alleen wijzigen of uitzetten kan ook in je tv-menu. Je abonnementsnummer vind je ook in MijnKPN onder instellingen.

Het is niet mogelijk om je wachtwoord op te vragen. Als je het wachtwoord van de KPN SmartLife-app bent vergeten of wilt wijzigen, kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.
Dit doe je op de volgende manier:

 1. Open de KPN SmartLife-app en log eventueel uit zodat je het inlogscherm van de SmartLife-app ziet.
 2. Kies 'Wachtwoord vergeten?'. Als deze optie er niet staat, herstart dan de SmartLife-app en controleer of er een update beschikbaar is.
 3. Vul hier het e-mailadres in die wordt gebruikt voor je KPN SmartLife-account.
 4. Kies "Verder" en volg de instructies die je per e-mail ontvangt. Let op, mocht je geen e-mail ontvangen controleer dan je spambox.

Gebruikersnaam vergeten

Je gebruikersnaam voor de KPN SmartLife-app is je e-mailadres. Dit is het e-mailadres die gebruikt is bij het bestellen van KPN SmartLife en maandelijks wordt gebruikt voor het versturen van de factuur. Het is niet mogelijk om je gebruikersnaam online te wijzigen. Neem hiervoor contact op met de SmartLife klantenservice.

Ben je het wachtwoord van je Spotify account vergeten? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar de wachtwoord reset pagina van spotify.com
 2. Voer je Spotify gebruikersnaam of e-mailadres in waarmee je Spotify hebt geregistreerd
 3. Je ontvangt een e-mail met instructies
 • In het e-mailbericht staat je gebruikersnaam
 • Klik op de link in het e-mailbericht om je wachtwoord te resetten
 • Volg de instructies op de website

Je kan op 2 manieren de netwerknaam en beveiligingssleutel van je Draadloze netwerkgegevens (SSID/WPA) of modem (Experia Box) vinden;

Via onze online Servicetool

Deze optie bevelen we aan als je thuis bent én een werkende internetverbinding hebt.

Via de Experia Box

Als je de gegevens hiervan niet meer weet, moet je de Experia Box resetten. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit moet doen. Dit zijn dezelfde stappen als wanneer je het wachtwoord van modem niet meer weet.