Privacy instellingen wijzigen

In ons privacy statement staat hoe KPN omgaat met uw gegevens en uw privacy bewaart.  Door uw gegevens te delen met ons kunnen wij u beter van dienst zijn met productinformatie, nieuwsbrieven en persoonlijke aanbiedingen.

Kies hier welke contactgegevens u wilt inzien, toevoegen of wijzigen:
  • Selecteer 'mobiel telefoonnummer' als u uw instellingen voor uw mobiele telefoon wilt inzien of als u een abonnement van KPN heeft.
  • Selecteer 'vast telefoon' als u uw instellingen voor uw vaste telefoonlijn wilt inzien.
  • Selecteer 'bedrijf' als u de toestemming wilt wijzigen voor commerciële benadering van uw bedrijf.

Voor uw veiligheid vragen wij u uw telefoonnummer in te voeren. Hiermee voorkomen we dat iemand anders uw gegevens kan wijzigen.

Om uw contactgegevens voor een vast telefoonnummer op te vragen en aan te passen, zijn er verschillende mogelijkheden:

1) Wijzigen online
We bellen uw vaste telefoon en geven u een controlecode via een spraakbericht door. Hiermee kunt u verder online uw instellingen inzien en wijzigen. Deze dienst werkt niet tussen 23:30 en 09:00. Vul uw vaste telefoonnummer in en klik op 'Volgende' om het spraakbericht met de code te ontvangen op uw vaste telefoonnummer.

2) Wijzigen via IVR
U kunt gratis via 0800-0505 aangeven of we u telefonisch mogen benaderen met productinformatie en persoonlijke aanbiedingen.

3) Wijzigen via Klantenservice
U kunt ook de klantenservice privé of klantenservice zakelijk bellen om uw gegevens op te vragen of uw instellingen te wijzigen.