KPN werkt mee aan fraudebescherming

Jouw privacy is voor ons net zo belangrijk als voor jou.
Bij verschillende online diensten of winkels bestaat het risico dat kwaadwillende informatie van consumenten gebruikt wordt om zo fraude te kunnen plegen. Door gebruik te maken van een check bij KPN kan voorkomen worden dat consumenten en aanbieders van diensten of winkels de dupe worden van deze fraude.

Hoe werkt fraudebescherming van KPN?

KPN biedt derde partijen om een check te doen of de informatie die zij hebben ontvangen van een gebruiker klopt. Als bijvoorbeeld een derde partij naam en adres heeft ontvangen van een klant, dan kunnen zij dit (na toestemming van de klant) met KPN delen. KPN geeft dan terug of de informatie wel of niet klopt. De informatie die wij delen is dus alleen in de vorm van een ja of nee.

Welke data wordt door KPN geverifieerd?

We zullen geen gegevens van jou delen. We zullen alleen de informatie die door de derde partij met ons gedeeld wordt beantwoorden met een ja of nee. Afhankelijk van de derde partij met wie we samenwerken zullen we andere gegevens verifiëren.

  • Naam
  • Adres
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Geboortedatum

Hoe doen we de verificatie van gegevens?

De verificatie van gegevens wordt door digitale apparatuur gedaan. Hier zullen geen mensen bij betrokken zijn. Hieronder een overzicht om te laten zien hoe het verifiatie proces werkt.

  1. Verstrekken van gegevens aan derde partij door klant
  2. Derde partij stuurt gegevens versleuteld naar KPN
  3. KPN verifieert of deze gegevens overeenkomen met de gegevens bij KPN
  4. KPN stuurt in een versleutelde boodschap aan derde partij of de gegevens overeenkomen of niet

De voordelen voor jou als consument

Door deze informatie bij ons te checken kan voorkomen worden dat een kwaadwillende met (gestolen) informatie van jou als consument, bestellingen of andere acties uitvoert uit jouw naam. Hiermee kan je als consument beschermd worden tegen fraude.

Wij zorgen ervoor dat de informatie veilig is

Alleen derde partijen waarmee wij een contract hebben, kunnen gebruik maken van deze service. Met deze partijen worden dan specifieke afspraken gemaakt over het uitwisselen van informatie en de manier waarop het versleuteld wordt. Door gebruik te maken van versleuteling wordt de informatie onleesbaar gemaakt voor anderen.

Hoe maak ik bezwaar?

Allereerst is de derde partij verplicht te vragen of ze de informatie die ze van jou hebben ontvangen mogen checken bij jouw telecom aanbieder.
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om aan te geven bij KPN dat je wilt dat het voor derde partijen niet mogelijk is om checks te doen op jouw persoonsgegevens.