KPN is belangrijke connectivity-partner van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Voor het uitgebreide winkelnetwerk verbindt KPN deze winkels met digitale toepassingen.

Secure Networking belangrijk voor Albert Heijn

“Concurrentievoordeel draait niet langer om ketenoptimalisatie. In onze wereld is alles connected” aldus Gerhard van der Bijl, Senior Vice President Tech bij Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Het concept waar Albert Heijn aan werkt is de ‘connected store’, waarbij winkels gekoppeld zijn aan het internet en diensten centraal afgenomen worden. Als gevolg hiervan zijn de eisen die aan het netwerk worden gesteld toegenomen.

Een praktisch voorbeeld van de connected store zijn elektronische schapkaartjes die nu ingezet worden om met behulp van een algoritme efficiënter de houdbaarheidsdatum van producten te controleren.

Partnerschap

Wat de rol van KPN is als belangrijk strategisch partner van Ahold vertelt Ramon Gravekamp, verantwoordelijk voor sales in het retailsegment. KPN is verantwoordelijk voor een breed portfolio aan ICT-diensten die het hart vormen van de ICT-infrastructuur van Ahold. De winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall in Nederland en België zijn daarop aangesloten. Voor dit winkelnetwerk maken wij gebruik van onze Secure Networking-propositie dat gebaseerd is op Cisco Meraki.

Gerelateerde klantcases