Het Internet of Things bestaat in de essentie uit drie elementen: sensoren, een netwerk en slim apparaat- en datamanagement. De sensoren verzamelen heel veel data die via een datanetwerk naar een applicatie worden verzonden. Deze applicatie maakt het mogelijk de verzamelde data te gebruiken. De informatie die uit deze data gegenereerd wordt, leidt tot waardevolle inzichten voor bedrijven en organisaties die zij kunnen gebruiken om hun business te versnellen.

De ontwikkeling van IoT gaat razendsnel en de verwachtingen zijn hoog. Benieuwd wat Internet of Things voor uw organisatie kan betekenen? Op deze pagina vind je de meest actuele informatie, achtergronden en relevante evenementen.

IoT klantcases

Bouwbedrijf Afezo: Met de BouwTag altijd realtime inzicht waar bedrijfsmiddelen zich bevinden

Afezo B.V. is een civieltechnisch–bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van zowel ondergrondse als bovengrondse infrastructuur. Zij beschikken over bouwmaterieel en een groot eigen materieelpark, met onder andere: vrachtwagens, rupskranen, mobiele kranen, pompen en ketenpark.

Gemeente Breda: Smart City Breda maakt veiligheid rond de jaarwisseling beheersbaar met slimme geluidsmeting

Gemeente Breda wil effectiever kunnen handhaven op het verbod vuurwerk af te steken en zocht naar een oplossing om vuurwerkknallen accuraat en objectief te kunnen meten.

Gemeente Helmond: Ouderen met zorgvraag wonen langer en veilig zelfstandig dankzij slimme sensoren

De inzet van leefstijlmonitoring van KPN Vitaal geeft mantelzorgers meer rust en zorgt voor een betere samenwerking in de zorgketen. Ouderen kunnen langer zelfstandig wonen..

ANWB: Co-creatie met KPN leidt tot innovatief 'Blijven Fietsen Verzekering' concept

KPN en ANWB ontwikkelden de ‘Blijven Fietsen Verzekering’ met innovatieve track & trace functie, waardoor een gestolen fiets nu snel is op te sporen.

Downloads

Technology book

Whitepaper: 'Succesvol starten met Internet of Things'

Whitepaper: 'IoT-security - Zo maakt u veillig gebruik van het IoT'