168 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Hoe nonchalante medewerkers uw cyberrisico vergroten

31 oktober 2017 2 min

Nederlanders zijn op hun werk minder op hun hoede voor digitale dreigingen dan thuis. Dat blijkt uit het Bewustzijnsonderzoek 2017 van Alert Online. Thuis maakt bijna 46% van de ondervraagden zich zorgen over zijn online veiligheid. Op de werkvloer is dat maar 21%. En dat niet alleen, op het werk zijn we ook een stuk minder voorzichtig. Waarom eigenlijk, en wat kunnen bedrijven doen om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te vergroten?


Malware-aanval of niet? Let op deze 4 aanwijzingen

24 oktober 2017 2 min

Phishing-e-mails zijn vaak de bron van een malware-infectie. Maar heb je medewerkers eenmaal zover dat ze wel 2 keer nadenken voordat ze op een dubieuze link klikken? Dan liggen er nog volop andere gevaren op de loer. 4 aanwijzingen om een malware-aanval te herkennen.

Datalekken voorkomen prioriteit nummer 1 voor bedrijven

16 oktober 2017 1 min

Hoe voorkom ik dat mijn klantgegevens en andere gevoelige informatie op straat komen te liggen? Dat is volgens onderzoek van cybersecuritybedrijf F-Secure het belangrijkste aandachtspunt voor ondernemingen op dit moment.


Zo renderen securityinvesteringen maximaal

14 oktober 2017 2 min

Een hypermoderne firewall is hard nodig om hackers buiten de deur te houden. Maar zonder een veilige basis bent u snel terug bij af. Hoe haalt u het maximale uit uw cyberverdediging?


Werken op openbare WiFi? 5 dingen die je moet weten

9 oktober 2017 2 min

Medewerkers zijn mobieler dan ooit en ze loggen dan ook vaak in op publieke WiFi. Ook al weten ze dat het riskant is. Maar haast, een slinkende databundel of gewoon het idee ‘dat het allemaal wel meevalt’ zorgen dat we toch vaak inloggen op dubieuze hotspots. Welk risico loop je nu eigenlijk en hoe hou je hackers buiten de deur?