Wat een VoIP provider doet

De VoIP provider regelt uw verbinding van A tot Z! Zo zorgt de provider ervoor dat u een VoIP nummer én een SIP account ontvangt. Een SIP (Session Initiation Protocol) account zorgt ervoor dat een gesprek ook daadwerkelijk op uw telefoon binnenkomt. Het is de verbinding tussen uw VoIP telefoon en de provider.

Wat er daarna gebeurt met uw gesprek, bepaalt u zelf! Schakel bijvoorbeeld eenvoudig door naar uw mobiele telefoon, een ander extern nummer of voicemail.

Waar moet een VoIP provider aan voldoen?

Uitgebreide services

Een uitgebreide digitale telefooncentrale opent een wereld van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan wachtmuziek, een keuzemenu of een callcenter functionaliteit. KPN EEN MKB biedt u al deze opties en meer.

Liever geen poespas, dan biedt een Kleinzakelijk pakket u de basis.

Hoge betrouwbaarheid

Al 130 jaar biedt KPN het betrouwbaarste netwerk van Nederland.

Goede gesprekskwaliteit

Een stabiele internetverbinding is belangrijk voor een goede gesprekskwaliteit. Met KPN Kleinzakelijk haalt u een stabiele verbinding tot wel 1 Gigabit per seconde! Voor 1 VoIP gesprek gebruikt u zo'n 0,12 Mbit/s (voor upload- en download).

Bekijk de mogelijke snelheid op uw adres en ontdek hoeveel gelijktijdige gesprekken u kunt voeren.

Hoe kiest u een passende VoIP provider?

Gebruikerswensen

Bedenk welke extra opties uw bedrijf nodig heeft. Zoals een callcenter functionaliteit of een vast-mobiel integratie.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is belangrijk bij VoIP. Wanneer bijvoorbeeld iemand ziek is, wilt u snel een aanpassing kunnen doen op het nummer wat niet meer bemand is. Met de MijnGesprek app van KPN hebt u dit zelf in de hand.

Service levels

Bereikbaarheid is uw visitekaartje, dat begrijpen wij als geen ander. Daarom zijn we 24/7 bereikbaar voor ondernemers.

Veelgestelde vragen VoIP provider

Nee, voor VoIP hebt u namelijk een vaste telefoonlijn nodig. Programma's als Skype en Teams zorgen ervoor dat u kunt bellen via het internet, maar hebben niet de stabiliteit en gesprekskwaliteit van VoIP. Dit combineert namelijk de kracht van uw internetverbinding én uw vaste telefoonlijn.
Jazeker. Een SIP (Session Initiation Protocol) trunk is een virtuele telefoonlijn die het mogelijk maakt om via het internet te bellen naar zowel VoIP als analoge (PSTN) telefoonnummers. Met uw VoIP nummer van KPN ontvangt u ook een SIP account.

Vragen over VoIP?
Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Bel mij terug