Contractovername - Regel snel en vakkundig uw contractovername

Vaste telefonie of internet

Vraag een contractovername aan voor vaste telefonie, internet of pakketten.

Mobiele telefonie en mobiel internet

Vraag een contractovername aan voor mobiel bellen of mobiel internet.

EVPN (Ethernet VPN), ONE, Corporate Internet, Epacity

Een contractovername van EVPN (Ethernet VPN), ONE, Corporate Internet, Epacity vraagt u aan via uw accountmanager of via onze klantenservice via 0800-0410. U ontvangt dan het contractformulier waarmee u de contractovername regelt.

Situatieschets voor een contractovername

U vraagt een contractovername aan als de contracten voor uw KPN producten en diensten worden overgenomen of als u zelf producten en diensten van KPN overneemt van de huidige contractant.

Definitie contractovername

Als een contract van een KPN-product en/of dienst van eigenaar wisselt dan spreken we van contractovername. Er zijn twee vormen van contractovername. U kunt zelf KPN-producten en diensten overnemen (bijvoorbeeld een mobiel nummer) van de huidige contractant. De tweede variant werkt precies andersom. Uw contract wordt dan naar een ander bedrijf overgezet.

Maar in welke gevallen is contractovername nu handig?

U wilt uw zaak uitbreiden met een nieuwe vestiging en koopt een pand van iemand met een bestaande telefoon- of internet aansluiting. In dat geval zal u het contract over willen nemen.
U hebt een eigen bedrijf, maar stopt ermee. U wilt echter uw vaste aansluiting behouden. Het contract zal dan overgeschreven moeten worden van uw bedrijf naar u als persoon.
U koopt/verkoopt uw bedrijf. In dit geval draagt u de vaste telefoon- of internet aansluiting over of neemt die over van de oude eigenaar. Ook in deze situatie is contractovername van toepassing.
U wilt uw zaak uitbreiden met een nieuwe vestiging. U koopt een pand van en neemt de eigenaar in dienst als manager. In dat geval zal u het contract over willen nemen.
U begint voor zichzelf. U koopt een winkel van het bedrijf waar u voor werkte. Dan is het wel zo handig om de vaste aansluiting (en pinabonnement) over te nemen.
Als uw bedrijf een nieuwe rechtsvorm krijgt (van V.O.F. naar B.V. bijvoorbeeld) is contractovername noodzakelijk.
Als u voor de bedrijfsvorm de maatschap heeft gekozen en er komen deelnemers bij of gaan er weg, dan zal er ook contractovername plaats moeten vinden.

Uw bedrijf gaat fuseren. Er ontstaat dus een enkel bedrijf, met wellicht meerdere vestingen. Als u de huidige vaste aansluitingen wilt handhaven, zal u de contracten over moeten nemen.

Er zijn 2 vormen van een fusie namelijk:

1. Samenvoegen van 2 bedrijven tot 1 bedrijf
Het samenvoegen van 2 bedrijven tot 1 bedrijf waarbij de bedrijfsnaam van 1 van de bestaande bedrijven wordt gebruikt of een geheel nieuwe bedrijfsnaam.

2. Aandelenoverdracht
Het eigendom van een bedrijf wordt overgenomen met alle daarbij behorende verplichtingen. De bedrijven worden dan niet samengevoegd. 

Alleen bij de eerste vorm is een contractovername noodzakelijk.

Als een bedrijf wordt gesplitst (bijvoorbeeld met 2 vestigingen) en u wilt de vaste aansluiting behouden, dan neemt u het contract dus over.
Uw bedrijf krijgt een nieuwe naam en KvK-nummer, dan is contractovername ook van toepassing.
Mocht de eigenaar van het bedrijf overlijden en u wilt de huidige vaste aansluiting behouden dan zal het contract ook overgenomen moeten worden.
Als een bedrijf failliet gaat dan kan het contract overgenomen worden door de nieuwe eigenaar. Hierbij is goedkeuring door de curator een vereiste.