Domeinnaam verhuizen

Wilt u een domeinnaam verhuizen naar KPN? Bekijk wat er nodig is voor een soepele verhuizing van uw domeinnaam naar KPN. In de 6 stappen leest u hoe u domein verhuizen instelt.

Stappenplan domeinnaam verhuizen

Volg de 6 stappen voor het domeinnaam verhuizen naar KPN.

Tip! Klik op de stappen voor een uitgebreide instructie van domein verhuizen.

Let op! Hebt u een domeinnaam besteld met een Office 365, Exchange Online of Webhosting Online? Dan worden deze diensten gewoon aan u opgeleverd, alleen uw domeinnaam bestelling volgt deze stappen. U kunt alleen pas gebruik maken van uw Office 365, Exchange Online of Webhosting Online als uw domeinnaam daadwerkelijk verhuisd is.

Voor het domeinnaam verhuizen hebt u een zogenaamde verhuiscode nodig (ook wel EPP-code, authenticatiecode of (verhuis)token genoemd). Deze verhuiscode moet u zelf opvragen bij uw huidige provider. Het wisselt per provider hoe u uw verhuiscode ontvangt: door deze zelf op te zoeken in het control panel van uw huidige provider of door uw provider een e-mail te sturen.

Controleer eerst of uw gegevens goed geregistreerd staan

 • Het is in ieder geval belangrijk dat het e-mailadres waarop uw domeinnaam is geregistreerd nog steeds correct is. U kunt dit zelf controleren. Voor .nl domeinen kan dat via www.sidn.nl, voor overige domeinen via www.tucowsdomains.com/whois.
 • Als het e-mailadres niet klopt, dan moet u dat eerst bij uw huidige provider laten aanpassen. Uw verhuiscode wordt namelijk altijd naar dat e-mailadres verstuurd. KPN kan dit niet voor u aanpassen.

Vraag uw verhuiscode aan (ook wel EPP-code of authenticatiecode genoemd)

 • Als uw e-mailadres correct is, kunt u uw verhuiscode aanvragen bij uw huidige provider. Als dat per e-mail (of telefonisch) moet, kunt u deze vraag stellen: 

“Graag ontvang ik van u de verhuiscode (of ‘EPP-code, of ‘authenticatiecode’) voor het verhuizen van mijn domein ‘uwvoorbeelddomeinnaam.nl’ naar een andere provider”.

Maak een kopie van uw DNS-records

 • Maak alvast een kopie van uw huidige DNS-records. Wij hebben deze nodig in stap 3, zodat uw domein soepel verhuisd kan worden. Afhankelijk van uw huidige provider kunt u deze gegevens zelf ophalen, of u kunt deze vraag per e-mail of telefonisch aan uw huidige provider stellen.
 • Hierbij een voorbeeld van de vraag die u kunt stellen: “Graag ontvang ik van u een overzicht van de records die aangemaakt zijn in de DNS van mijn domein ‘uwvoorbeelddomeinnaam.nl’. Ik ontvang deze records graag in een .txt file, voorzien van type, hostnaam, IP adres en TTL.”

Als u de informatie hebt, kunt u deze via de chat aan ons doorgeven

Via de chat kunnen wij u het beste helpen. Zorg dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

 • Uw DNS gegevens
 • Het e-mailadres waarop uw domeinnaam is geregistreerd
Wacht op een medewerker
 • De specialisten van KPN controleren zelf ook uw DNS-records die u in stap 2 opvraagt. Zij kunnen niet altijd alles inzien. Alle DNS-records die zij kunnen vinden, voeren we alvast in in uw nieuwe omgeving van KPN. Bij onduidelijkheden over uw domeinaam verhuizen nemen wij contact met u op.
 • Als de specialisten klaar zijn, sturen zij u een e-mail met de status voor domeinnaam verhuizen. Hierin geven zij aan dat alle voorbereidingen voor de domeinverhuizing gereed zijn en dat de verhuizing is opgestart.
 • U ontvangt van ons een zogenaamde “transfer e-mail”. Meer over de transfermail voor domeinnaam verhuizen in de volgende stap.

Hebt u op dit moment e-mail en/of webhosting bij uw huidige provider?

Dat zal na het domeinnaam verhuizen gewoon blijven werken: de DNS-records in uw nieuwe omgeving verwijzen dan nog steeds naar uw huidige e-mail en/of webhosting omdat onze specialisten dit soort DNS-records exact overnemen. In stap 6 kunt u dit zelf aanpassen wanneer het u uitkomt.

De “transfer e-mail” is vaak een Engelstalige e-mail. Klik op de link in de e-mail en vul op de webpagina de verhuiscode (EPP-code of authenticatiecode) uit stap 2 in. Hiermee bevestigt u dat uw domein verhuisd mag worden naar KPN.
 • Het duurt maximaal 5 dagen voordat de domeinnaam is verhuisd is naar KPN.
 • U kunt controleren bij www.tucowsdomains.com/whois of uw domein al naar KPN verhuisd is. Ook krijgt u van ons een e-mail met bevestiging van de registratie van uw verhuisde domeinnaam.

Alle benodigde stappen voor domeinnaam verhuizen zijn gezet. Nu uw domeinnaam is verhuisd naar KPN kunt u aan de slag met uw domein.

Tip! Wij raden u om om tijdig uw domein abonnement bij uw oude provider op te zeggen.

E-mail ontvangen via Office 365 of Exchange Online

Gebruikers toevoegen Office 365 en Exchange Online

Hebt u geen installatieservice? Activeer dan zelf Office 365 of Exchange Online. Wij raden u aan om als eerste gebruikers toe te voegen. Dit doet u in Zelfservice Cloud. Volg dan de instructie in het stappenplan 'Gebruikers toevoegen'.

Installatieservice

Hebt u een domeinnaam besteld met Office 365 of Exchange Online? Als u installatieservice hebt afgenomen, kunt u daar vanaf dit moment gebruik van maken.

Ontvangen van e-mail

U kunt zelf bepalen wanneer uw e-mail bezorgd wordt in uw nieuwe e-mailboxen door uw MX-record om te zetten in uw Zelfservice Cloud:

•Log in op Zelfservice Cloud met uw gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

•Klik op ‘Uw domeinen’ en vervolgens op uw domeinnaam.

•Klik op het tabje ‘DNS’ en daarna het tabje ‘DNS Records’.

•Selecteer regels van het type ‘MX’ waar niet “***.mail.protection.outlook.com” achter staat bij de gegevens en verwijder deze regels.

Website live zetten

Aan de slag met Webhosting Online

Hebt u een domeinnaam besteld met Webhosting Online? Met Webhosting Online maakt, host en beheert u eenvoudig een professionele website voor uw bedrijf.

Website live zetten

Is uw website klaar en wilt u deze live zetten? Pas dan eerst het “A-record” in uw persoonlijke omgeving Zelfservice Cloud. Dit werkt als volgt:

•Log in op Zelfservice Cloud met uw gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

•Klik op ‘Uw domeinen’ en vervolgens op uw domeinnaam.

•Klik op het tabje ‘DNS’ en daarna het tabje ‘DNS Records’.

•Klik op de gedeactiveerde regels van het type ‘A’ en activeer deze.

Selecteer regels van het type ‘A’ waar het oude IP-adres achter staat bij de gegevens en verwijder deze regels.

Handige tips

Zelfservice Cloud

Log in op Zelfservice Cloud voor het beheren van uw domeinnaam.

WHOIS gegevens wijzigen

Hier wordt uitgelegd hoe u de WHOIS gegevens van uw domeinnaam kunt wijzigen.

Domeinnaam verifiëren

Heeft u al een e-mail ontvangen om uw domeinnaam te verifieren? Vergeet dit niet te doen, dit is nodig wanneer u een internationaal domein heeft aangevraagd en het webadres eindigt op .com, .net en .org.

Verificatie e-mail

Hebt u geen verificatie e-mail ontvangen? Dan hebt u wellicht uw e-mailadres al eerder gebruikt bij de registratie van een ander internationaal domein.

Veelgestelde vragen over verhuizen domeinnaam

Een EPP-code is een unieke code van een domeinnaam die noodzakelijk voor het proces domeinnaam verhuizen. De EPP-code wordt geleverd door het Extensible Provisioning Protocol en is nodig bij het verhuizen, vernieuwen of beveiligen van een domeinnaam. 

Het verhuizen van cloud-diensten is alleen een administratieve wijziging. U geeft deze wijziging eenvoudig zelf online door. Het doorvoeren hiervan duurt ongeveer 2 weken.

Wij raden u aan uw domeinnaam zo snel mogelijk door te verwijzen naar uw bedrijfswebsite. Lees nu hoe u dit eenvoudig zelf kunt doen.

Komt u er niet uit met het verhuizen van uw domeinnaam? We helpen u graag verder

Bel ons