Domeinnaam verhuizen naar KPN


Wilt u een domeinnaam verhuizen naar KPN? Bekijk wat er nodig is voor een soepele verhuizing van uw domeinnaam naar KPN. In 6 stappen stelt u zelf de verhuizing in.

Verhuis in 6 stappen uw domeinnaam naar KPN

U kunt kiezen uit verschillende clouddiensten, zoals een domeinnaam, Office 365, Exchange Online en Webhosting.

Let op! Hebt u een domeinnaam besteld met een Office 365, Exchange Online of Webhosting Online? Dan worden deze diensten gewoon aan u opgeleverd, alleen uw domeinnaam bestelling volgt deze stappen. U kunt alleen pas gebruik maken van uw Office 365, Exchange Online of Webhosting Online als uw domeinnaam daadwerkelijk verhuisd is.

Voor het domeinnaam verhuizen hebt u een zogenaamde verhuiscode nodig (ook wel EPP-code, authenticatiecode of (verhuis)token genoemd). Deze verhuiscode moet u zelf opvragen bij uw huidige provider. Het wisselt per provider hoe u uw verhuiscode ontvangt: door deze zelf op te zoeken in het control panel van uw huidige provider of door uw provider een e-mail te sturen.

Controleer eerst of uw gegevens goed geregistreerd staan

  • Het is in ieder geval belangrijk dat het e-mailadres waarop uw domeinnaam is geregistreerd nog steeds correct is. U kunt dit zelf controleren. Voor .nl domeinen kan dat via www.sidn.nl, voor overige domeinen via www.tucowsdomains.com/whois.
  • Als het e-mailadres niet klopt, dan moet u dat eerst bij uw huidige provider laten aanpassen. Uw verhuiscode wordt namelijk altijd naar dat e-mailadres verstuurd. KPN kan dit niet voor u aanpassen.

Vraag uw verhuiscode aan (ook wel EPP-code of authenticatiecode genoemd)

  • Als uw e-mailadres correct is, kunt u uw verhuiscode aanvragen bij uw huidige provider.

Maak een kopie van uw DNS-records

  • Maak alvast een kopie van uw huidige DNS-records. Wij hebben deze nodig in stap 3, zodat uw domein soepel verhuisd kan worden. Afhankelijk van uw huidige provider kunt u deze gegevens zelf ophalen, of u kunt deze vraag per e-mail of telefonisch aan uw huidige provider stellen. Vraag om een tekstfile met de volgende gegevens: type, hostnaam, IP adres en TTL.

Als u de informatie hebt, kunt u deze via de chat aan ons doorgeven

Via de chat kunnen wij u het beste helpen. Zorg dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Uw DNS gegevens
  • Het e-mailadres waarop uw domeinnaam is geregistreerd
Wacht op een medewerker

Onze specialisten controleren zelf ook de DNS-records die u in stap 2 opvraagt. Zij kunnen niet altijd alles inzien. Alle DNS-records die zij kunnen vinden, voeren we alvast in in uw nieuwe omgeving van KPN. Bij onduidelijkheden over uw domeinaam verhuizen nemen wij contact met u op.

Als de specialisten klaar zijn, sturen zij u een e-mail met de status voor domeinnaam verhuizen. Hierin geven zij aan dat alle voorbereidingen voor de domeinverhuizing gereed zijn en dat de verhuizing is opgestart.

U ontvangt van ons een zogenaamde “transfer e-mail”.

Hebt u op dit moment e-mail en/of webhosting bij uw huidige provider?

Dat zal na het domeinnaam verhuizen gewoon blijven werken: de DNS-records in uw nieuwe omgeving verwijzen dan nog steeds naar uw huidige e-mail en/of webhosting omdat onze specialisten dit soort DNS-records exact overnemen. In stap 6 kunt u dit zelf aanpassen wanneer het u uitkomt.

De “transfer e-mail” is vaak een Engelstalige e-mail. Klik op de link in de e-mail en vul op de webpagina de verhuiscode (EPP-code of authenticatiecode) uit stap 2 in. Hiermee bevestigt u dat uw domein verhuisd mag worden naar KPN.
  • Het duurt maximaal 5 dagen voordat de domeinnaam is verhuisd is naar KPN.
  • U kunt controleren bij www.tucowsdomains.com/whois of uw domein al naar KPN verhuisd is. Ook krijgt u van ons een e-mail met bevestiging van de registratie van uw verhuisde domeinnaam.

Alle benodigde stappen voor domeinnaam verhuizen zijn gezet. Nu uw domeinnaam is verhuisd naar KPN kunt u aan de slag met uw domein.

Tip! Wij raden u om om tijdig uw domein abonnement bij uw oude provider op te zeggen.

Hebt u Office 365 of Exchange Online?

Hebt u geen installatieservice? Activeer dan zelf Office 365 of Exchange Online. Wij raden u aan om als eerste gebruikers toe te voegen. Dit doet u in Zelfservice Cloud. Volg dan de instructie in het stappenplan 'Gebruikers toevoegen'.

Voeg gebruikers toe aan Office 365

Aan de slag met Webhosting Online

Hebt u een domeinnaam besteld met Webhosting Online? Met Webhosting Online maakt, host en beheert u eenvoudig een professionele website voor uw bedrijf.

Meer over Webhosting

Regel het zelf in Zelfservice Cloud

In Zelfservice Cloud beheert u zelf van alles rondom uw domeinnaam.

Veelgestelde vragen

Een EPP-code is een unieke code van een domeinnaam die noodzakelijk voor het proces domeinnaam verhuizen. De EPP-code wordt geleverd door het Extensible Provisioning Protocol en is nodig bij het verhuizen, vernieuwen of beveiligen van een domeinnaam. 

Wij raden u aan uw domeinnaam zo snel mogelijk door te verwijzen naar uw bedrijfswebsite. Lees nu hoe u dit eenvoudig zelf kunt doen.

Antwoord niet gevonden of liever direct contact?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.