Back-up maken


Met Back-Up Online raakt u uw digitale bestanden nooit meer kwijt. U maakt heel eenvoudig een back-up van al uw bestanden, instellingen en programma’s. De 1e back-up maken duurt wat langer, maar daarna gaat het maken van een back-up automatisch en merkt u er niets van. Na de 1e keer back-up maken worden telkens alleen de gewijzigde documenten toegevoegd aan de back-up.

Uw documenten in de cloud staan niet alleen op uw eigen computer, maar als u een back-up maakt zijn uw gegevens ook veilig opgeslagen op de computers van KPN. Zo zijn deze altijd bereikbaar via internet, op welke computer u ook werkt. Lees nu alles over een back-up maken met Back-Up Online.

Back-up maken in 5 stappen

U kunt op 2 manieren de installatie van Back-Up Online opstarten.

Keuze 1. Via de installatiemail die u na uw bestelling hebt ontvangen

Na de bestelling van Back-Up Online hebt u van ons een e-mail ontvangen met daarin een link. Klik op de link in de e-mail om het installatiebestand van Back-Up Online op te slaan en de installatie te starten.

Keuze 2. Via de downloadlink op onze website

Klik op onderstaande link, kies uw besturingssysteem en download de juiste softwareversie van Back-Up Online. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatieprocedure te starten.

Back-Up Online KPN

  Vul nu de licentiecode. Deze hebt u ontvangen in de welkomst e-mail die wij u hebben gestuurd na uw bestelling.

  Back-Up Online

  Vul nu een wachtwoord in. Dit wachtwoord heeft u nodig wanneer u uw bestanden wilt herstellen.

  Back-Up Online
Back-Up Online

 • KPN Back-up Online Manager start nu automatisch op.
 • Standaard wordt nu ‘Mijn documenten’ geselecteerd. Als dit voldoende voor u is dan hoeft u niets aan te passen. Wilt u een back-up maken van meer documenten? Selecteer dan de mappen en/of bestanden op uw computer waarvan u een back-up wilt maken via 'Mijn computer' in het tabblad 'Backup'.
 • Door vinkjes te zetten in de checkbox per map of bestand geeft u aan van welke bestanden u een back-up wilt maken. Sla eerst uw belangrijkste bestanden op. Klik rechtsonder op 'Start Backup'. De back-up start direct.

  Tip:
  Het maken van de eerste back-up kan wat tijd in beslag nemen, omdat de bestanden dan voor het eerst naar de cloud worden gestuurd. Hoeveel tijd het maken van de eerste back-up in beslag neemt, is afhankelijk van de bestandsgroottte en uploadsnelheid van uw internetverbinding. In de balk onderaan het scherm ziet u bij 'scanning' de voortgang van de back-up.
 • Wij raden u aan de belangrijkste documenten eerst te selecteren voor back-up. Als deze back-up is voltooid, kunt u uw selectie uitbreiden met andere bestanden.

Tip! U kunt zonder problemen verder werken op uw PC terwijl Back-Up Online actief is. Het is ook geen probleem om uw PC uit te schakelen: er wordt automatisch een nieuwe back-up gemaakt van gewijzigde en nieuwe bestanden wanneer u uw PC weer aanzet.

 • KPN maakt via Back-Up Online automatisch een nieuwe back-up van gewijzigde en nieuwe bestanden. De bestanden zijn veilig opgeslagen in de cloud van KPN.
 • Wilt u bestanden herstellen? Volg dan het stappenplan 'Bestanden herstellen in 5 stappen'.