eHerkenning voor belastingaangifte

Belastingdienst EH3-inlogmiddel

Doet u zelf aangifte voor Loonheffing, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting of Verhuurdersheffing via het portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan kunt u gebruik maken van het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel en compensatie aanvragen.

KPN biedt het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel aan in een bundel aan met de vier machtigingen, waarbij zaken als het upgraden en aanvragen van nieuwe machtigingen niet beschikbaar zijn voor gebruikers van dit speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel.

Het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel is voornamelijk bedoeld voor ondernemingen met een eenvoudige vennootschappelijke structuur (één BV) waarbij de bevoegd vertegenwoordiger direct natuurlijke persoon is. Voor complexere organisaties (bijvoorbeeld met meerdere bovenliggende BV’s of waarbij de bevoegdheid gezamenlijk bepaald is) adviseren wij gebruik te maken van een standaard eHerkenningsmiddel.

De compensatie wordt verstrekt door de overheid voor de komende 2 jaar en kan worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Dit doet u digitaal door in te loggen met het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel.

Belastingdienst EH3-inlogmiddel
2 jaar

Inclusief machtigingen voor loonheffing, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, verhuurdersheffing en beheer.

Inclusief face-to-face identificatie (AMP).

54,99totaal incl. btw

Verzamel de benodigde gegevens

Voor een soepele aanvraag van een eHerkenningsmiddel op niveau eH3 hebt u de volgende gegevens en documenten nodig.

Zo vraag u het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel aan

Veelgestelde vragen

De regeling geldt voor organisaties die zelf aangifte Loonheffing, Vennootschapsbelasting,  omzetbelasting of verhuurderheffing doen via het portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk en daarvoor een eHerkenningsmiddel op niveau 3 moeten aanschaffen bij één van de 6 erkende eHerkenning leveranciers.

De regeling geldt niet voor:

  • Ondernemers of organisaties die geen eHerkenningsmiddel kunnen aanschaffen omdat zij niet zijn ingeschreven in het Handelsregister. Zij worden door de Belastingdienst aangeraden gebruik te maken van een fiscaal dienstverlener of commerciële software.

  • Maatschappelijk dienstverleners die hulp bieden aan particulieren bij aangifte of het aanvragen van toeslagen

  • Ondernemers die eHerkenning ook gebruiken om daarmee in te loggen op portalen van andere (overheids)dienstverleners zoals het UWV of Douane.

  • Intermediairs die belastingzaken voor hun klanten afhandelen via het portaal van de Belastingdienst.

De erkende leveranciers van eHerkenning bieden een variant van eHerkenning uitsluitend voor het doen van belastingaangifte door organisaties die zelf aangifte Loonheffing, Vennootschapsbelasting, omzetbelasting of verhuurderheffing doen via het portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Doet u uw aangifte via commerciële software? Dan hebt u geen eHerkenning nodig.

Per organisatie wordt één Belastingdienst eHerkenningsmiddel vergoed, tot maximaal EUR 24,20, inclusief BTW.

U kunt compensatie digitaal aanvragen met uw Belastingdienst eHerkenningsmiddel. Met het Belastingdienst eHerkenningsmiddel logt u straks in bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Voor meer informatie surft u naar www.rvo.nl.

Compensatie kan in augustus worden aangevraagd. Op het moment dat dit mogelijk is, wordt u hierover ook geïnformeerd via de website van de Belastingdienst www.belastingdienst.nl.

Wanneer u ben overgestapt naar een intermediair of commerciële software krijgt u deze kosten niet vergoed.

KPN eHerkenning User Portal

Login User Portal

Uw eHerkenningsmiddel bij KPN inzien? Zoals de geldigheidsduur, het betrouwbaarheidsniveau en de machtigingen? Of wilt u het geregistreerde e-mailadres of mobiel telefoonnummer wijzigen? Dat kan in de User Portal.

Inloggen

Hulp bij inloggen


Bent u het wachtwoord van uw eHerkenningsmiddel vergeten of wilt u uw wachtwoord aanpassen?

Vraag een nieuw wachtwoord aan
Uw gebruikersnaam is het e-mailadres dat is ingevuld bij de aanvraag van uw eHerkenningsmiddel. Weet u niet (meer) welk e-mailadres dit is? Neem dan contact op met de KPN eID Servicedesk via telefoonnummer 088-6601333. Bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:30 uur.


Op zoek naar meer informatie?

Voor meer informatie over de compensatieregeling voor de Belastingdienst eHerkenning middel voor ondernemers verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst www.belastingdienst.nl en RVO www.rvo.nl.