COMPAS

COMPAS helpt je inzicht te krijgen in de basis van jouw digitale veiligheid. Deze softwaretool helpt jouw organisatie daarmee om verreweg meeste cyberaanvallen af te weren én eenvoudig te voldoen aan audit- en complianceverplichtingen. Baselines als ISO, BIO en NEN7510 worden ondersteund. Eigen baselines toevoegen is ook mogelijk.

Inzicht in jouw cyberrisico’s met de COMPAS scan

Wil jij ook graag ervaren hoe het is om inzicht te hebben in de basis van uw cybersecurity? Bijgesloten tref je scripts aan voor het uitvoeren van een PoC op een Windows Server 2012R2, Windows Server 2016, Windows Server 2019 of Windows Server 2022.

Als je dit script draait op een van jouw systemen, bespreekt jouw accountmanager de rapportage graag met je. Het script is non-intrusive en draait ongeveer 15-20 sec. Een systeem-beheerder is maximaal 5-10 minuten bezig om het script op een aantal systemen te runnen. De scripts zijn overigens beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen, neem gerust contact op voor het juiste script.

WindowsServer
2012R2versie5.3

WindowsServer
2016versie6.3

WindowsServer
2019versie3.2

WindowsServer
2022

Uitvoeren scan

Het uitvoeren van een audit op een systeem is eenvoudig. Doorloop de volgende stappen:

 1. Log in als Administrator.
 2. Dubbelklik op het script. Er verschijnt een klein scherm met “audit started”. Klik op OK. Er zullen enkele command prompts verschijnen op het scherm.
 3. Een resultaat file wordt automatisch aangemaakt in dezelfde directory, bijvoorbeeld: Server_01result_135452717.txt.
 4. Email de resultaat file(s) naar jouw accountmanager.

  Daarom COMPAS van KPN  • Efficiënt en effectief
   Korte implementatietijd, automatische audits en verantwoordings- en beheerrapportages
  • Controle op interne en externe wet- en regelgeving
   Voldoe gemakkelijk aan audit- en complianceverplichtingen zoals NIST, ISO, NEN en BIO
  • Kostenbesparend
   Een substantieel lagere interne en externe compliance en auditkostenpost


  Meer informatie over de mogelijkheden en kosten van
  COMPAS voor jouw organisatie?

  Neem contact met ons op


  COMPAS: veilig en betrouwbaar

  Wij stellen hoge eisen aan onze dienstverlening. Daarom zijn onze diensten gecertificeerd en voldoen deze aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Security- & Compliancemonitoring van KPN is ISO- en ISAE 3000-gecertificeerd.

  ISO
  Isea

Veelgestelde vragen over Compas

De scripts lezen alleen instellingen uit. De scripts zijn een leesbaar tekstbestand, zodat je zelf kunt inzien welke commando’s worden uitgevoerd. Zo weet je precies wat er gebeurt.
Nee. De scripts lezen enkel uit– er worden géén configuratie- instellingen gewijzigd of anderszins gemanipuleerd.
Alle scripts zijn uitvoerig getest en de extra CPU-load is verwaarloosbaar. De scripts zijn ontworpen om geen impact te hebben wanneer deze worden uitgevoerd.
Op Windows-systemen verzamelt het script gegevens door het uitlezen van registerwaardes en het uitlezen van instellingen uit een export van de lokale beveiligingspolicy.