Ontdek wat Internet of Things doet voor jouw bedrijf

Benieuwd hoe Internet of Things (IoT) jouw organisatie verder brengt? Hoe je hiermee bedrijfsprocessen versoepelt en welke innovaties mogelijk zijn? Of je gebruik moet maken van LoRa, LTE-M of M2M? In samenwerking met de IoT Academy en haar partners geven wij verschillende IoT workshops. Bekijk op deze pagina onze workshops en ontdek de mogelijkheden van IoT.


IoT-workshops:
alle mogelijkheden

Volg een introductie workshop van één uur of ga voor een deep dive workshop van een dagdeel en ontdek wat IoT voor jouw organisatie kan betekenen. Wij organiseren dagelijkse workshops voor bedrijven op alle niveaus (C-niveau, middenmanagement en ontwikkelaars). De workshops die we aanbieden hebben betrekking tot de verschillende aspecten van IoT. Zo worden er workshops gegeven over het opzetten van een goede businesscase, alle soorten connectiviteitsvormen, hoe data inzichten te creëren en nog veel meer.
Ontdek hieronder een greep van onze IoT Workshops.

Introductie Workshop IoT

Tijdens de workshop ontdek je wat IoT is en denken we na over nieuwe manieren om jouw organisatie efficiënter te maken. Binnen een uur ontwikkel je zelf een eigen slimme deurbel, vaas of vuilnisbak!


Duur: 1 uur

IoT Deep Dive Workshop

Vraagstukken binnen de organisatie worden geadresseerd. Vervolgens wordt gekeken hoe IoT hier positief aan bij zou kunnen dragen.
Duur: dagdeel

IoT Connectiviteits-workshop (Lora of LTE-M)

Tijdens de Lora of LTE-M workshop leer je de principes van het netwerk en bouw je een eigen IoT-applicatie met een developersboard. Je richt een eigen applicatieserver, website, database en dashboard in.

Duur: hele dag of dagdeelIoT-workshops: goed om te weten

Onze IoT-workshops zijn bedoeld voor organisaties die de mogelijkheden van IoT willen ontdekken en wat het voor hun kan betekenen. Of je nu net begint met IoT of als developer met LoRa of LTE-M wilt gaan werken, voor alle niveaus zijn er relevante workshops. Lees meer over het specifieke aanbod op IoT Academy
Na een workshop heb je een goed beeld wat IoT is en wat de mogelijkheden van IoT voor jouw organisatie zijn. Meer informatie over de lesstof vind je op IoT Academy.
Voor de meeste workshops is geen technische kennis vereist. Alleen voor de IoT-Connectiviteits-workshop is enige technische kennis vereist.
Een IoT-workshop kan op elke locatie gegeven worden: bij KPN, in het speciale IoT Lab in de RDM Makerspace in Rotterdam (de IoT Academy), bij jou op de werkvloer of op een geheel andere locatie.
Er kunnen 5 tot 25 personen deelnemen aan een workshop.

KPN Partners

Al de workshops worden gegeven door de IoT Academy. De IoT Academy is een Stichting die zich als doel stelt om bij te dragen aan innovatie in Nederland door het stimuleren van Internet of Things. De Stichting werkt nauw samen met zijn partners en de developer community en werd opgericht in 2016 door KPN en RDM Makerspace.

Als trotse partner helpt KPN de IoT Academy met kennisontwikkeling en educatie aan grotere groepen. Daarnaast creëren we samen een eco-systeem van leveranciers, waardoor we in staat zijn een totaaloplossingen te leveren.


Wil je meer informatie over de IoT-workshop?
Wij helpen je graag.

Neem contact met ons op