De topsector waar innovatie bedrijven op weg helpt

Internationale concurrentie, zelfrijdende voertuigen, predictive maintenance en CO2-reductie eisen slimme oplossingen voor de transport- en logistieksector. Met Internet of Things (IoT) van KPN verloopt transport en logistiek in iedere sector efficiënter, goedkoper en sneller.

Door het slimmer inzetten, monitoren en aansturen van middelen, materieel, routes, en bevoorrading, krijgt ieder bedrijf inzicht in de locatie en status van te vervoeren middelen. Zo minimaliseert iedere organisatie haar vervoersbewegingen. Daarmee krijgen klanten maximale service vanuit de vervoerder. En doordat het facturatieproces versoepelt, kunnen vervoerders zich volledig richten op de klantrelatie.

Neem contact met ons op


Hoe B-Medical Systems asset tracking inzet om productwerking te garanderen


"KPN is de partner die we zochten, betrouwbaar en met wereldwijde connectiviteit"

Luc Provost, CEO B Medical Systems

Om kwaliteit van vaccins te garanderen is gekoeld transport noodzakelijk. KPN hielp bij het monitoren van de temperatuur en de locatie.
DHL: Wereldwijde aandacht voor innovatieve stadslogistiek uit Nederland


"Wij willen in 2025 alle stadskernen uitstootvrij bedienen"

Kees de Lange, VP Operations DHL

Om in 2025 alle stadskernen uitstootvrij en efficiënt te bedienen ging DHL op zoek naar duurzame innovaties in stadslogistiek. In samenwerking met KPN is de Cubicycle ontwikkeld, een wendbare e-bakfiets die verbonden is middels het LoRa-netwerk van KPN.


Smart Logistics: verbeterde klantrelatie tegen lagere kosten


Door alle informatie automatisch op één plek te verzamelen en te updaten, heeft u inzicht in uw materialen en grip op uw planning.

Zo creëert u efficiënte routes, zet u uw mankracht optimaal in en factureert u snel en foutloos. Met als resultaat een daling van uw kosten en het vrijmaken van personeel voor andere taken.

En ook uw klanten gaan erop vooruit. U voorziet in hun vraag naar real-time tracking en het snel kunnen reageren op wisselende behoeften vanuit hun kant. Daarmee verbetert uw klantrelatie aanzienlijk.

Smart Logistics vraagt een volledig data-ecosysteem

IoT maakt het eenvoudig makkelijk om over te stappen naar digitale processen waarmee u altijd grip heeft op het vervoer van goederen. Dat kan door data te ontsluiten, verzamelen en beheren binnen een veilig data-ecosysteem, zoals KPN Things. Bovendien biedt KPN Things de exclusieve mogelijkheid om koppelingen te maken met andere data-omgevingen. Zo levert data grote voordelen.

  • Lagere kosten
    Door efficiëntere facturering, het effectiever inzetten van mankracht en geoptimaliseerde routes.

  • Hogere klanttevredenheid
    Door sneller in te spelen op wisselende klantbehoeften en een naadloos vervoersproces.

  • Altijd up-to-date
    Zowel de interne rapportering en de informatievoorziening aan de klantzijde gaan erop vooruit.

Andere geïnteresseerden over Smart Logistics lazen de volgende artikelen

Meer weten over op Smart Transport & Logistics?

Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op