Altijd optimale security en
privacy in jouw IoT project

Secure by Design

Veel IoT projecten komen niet uit de startblokken vanwege zorgen rondom security en privacy. Terechte zorgen, want het Agentschap Telecom luidde onlangs de noodklok over het toenemende aantal onveilige IoT apparataten dat verbonden wordt met het internet.

En dat terwijl goede beveiliging van je IoT project helemaal geen sta-in-de-weg hoeft te zijn. Met de juiste voorbereidingen en maatregelen is jouw IoT project van begin af aan beschikbaar, integer en vertrouwelijk op alle fronten.

In onze whitepaper IoT Security leggen we uit met welke security-gevaren je rekening dient te houden. Ook geven we 10 tips om jouw IoT project met oog voor security en privacy op te zetten. 

Download whitepaper

Waarom is IoT Security zo belangrijk?

Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om bij jouw bedrijf binnen te dringen. Wie toegang heeft tot systemen en data, kan een bedrijf chanteren in ruil voor een fors geldbedrag (ransomware) of de gegevens openbaar maken of verkopen op het dark web. Met alle gevolgen van dien.

Ook IoT sensoren en netwerken (LoRa, LTE-M en M2M) lopen risico. Hoe voorkom je dat de vendingmachine of het koffiezetapparaat op kantoor een securityrisico wordt? En hoe zorg je dat je distributiecentrum of ziekenhuis niet stilvalt tijdens een cyberaanval? IoT Security neemt die risico's weg.

Veilig gebruik van IoT
De 3 pilaren van een veilige set-up

Cybersecurity is belangrijk, maar moet geen belemmering zijn voor je IoT project. Met de juiste maatregelen is het mogelijk om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van je IoT data en systemen te waarborgen. Deze zogenaamde 'BIV-driehoek' kennen we uit de traditionele IT security, maar passen wij ook toe op IoT. Daarvoor werkt het namelijk net zo goed.

KPN Security
Secure by design

KPN IoT werkt nauw samen met KPN Security in het zo veilig mogelijk maken van jouw IoT project. Dat begint al in de plan- en projectfase. We hanteren daarvoor een aantal beproefde security-methoden zoals het NIST-Cybersecurity framework en de hierboven beschreven BIV-driehoek.

Daarnaast zijn al onze netwerkoplossingen secure by design. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij cyberaanvallen vaak al op netwerkniveau kunnen detecteren en uitsluiten. Meer weten over KPN Security? Neem contact op met onze security-adviseurs.

iot netwerkMeer weten over IoT Security
en wat je zelf kan doen?

Download de whitepaper

In onze whitepaper IoT Security leggen we uit met welke security-gevaren je rekening dient te houden.

Ook geven we 10 tips om jouw IoT project met oog voor security en privacy op te zetten. 

Download whitepaper

Benieuwd naar de mogelijkheden van IoT Security?
Neem contact op met onze IoT-experts

Neem contact op