Met de IoT-oplossingen van KPN verzamel, verstuur, beheer en vervorm je data afkomstig van mens en machine gemakkelijk naar relevante inzichten. Daardoor ontstaan prachtige mogelijkheden, maar die wil je wel veilig gebruiken.
Want wanneer is het Internet of Things veilig? Wat zijn de verschillen tussen toepassingen en zijn er richtlijnen vanuit de praktijk waarmee je jouw IoT beveiligt? KPN heeft een antwoord op deze vragen. Door in te zetten op Mensen, Processen en Techniek, helpen we je bij het optimaal én veilig inzetten van het IoT.
Het IoT biedt kansen die er voorheen nog niet waren. Maar ook beveiligingsvraagstukken die eerder niet bestonden. Zo worden IoT-netwerken ingezet om DNS-providers plat te leggen. Ook veel consumenten en fabrikanten van apparatuur, zijn vaak niet op de hoogte van mogelijke kwetsbaarheden. Het IoT is daarom niet altijd optimaal beveiligd.
Dat kan anders. KPN biedt de mogelijkheden om veilig het maximale te halen uit jouw IoT-toepassingen.
Er zijn verschillende manieren om de veiligheid van je IoT-toepassingen te doorlichten. Daarmee krijg je zowel op netwerk- als op detailniveau inzicht in mogelijke zwakten in je beveiliging. Of het nou gaat om LoRa, LTE-M of M2M-connectiviteit.
KPN maakt daarin duidelijk onderscheid tussen veiligheidsoplossingen voor eindgebruikers en veiligheidsoplossingen voor developers. Meer weten?
Beschikbaarheid van informatie, de integriteit van informatie en vertrouwelijke, exclusief beschikbare informatie vormen de pijlers van de BIV-driehoek waarmee het IoT wordt beveiligd. Het NIST framework let op 5 cruciale fases in informatiebeveiliging: het identificeren, beschermen, detecteren, reageren en herstellen van data.
KPN levert ruim 15 oplossingen om jouw IT en IoT-oplossing optimaal te beveiligen.