KPN Zorg Messenger

Veilig mailen, chatten en videobellen voor zorgprofessionals

Om efficiënt samen te werken willen zorgprofessionals snel en veilig informatie kunnen delen met collega’s. Met Zorg Messenger van KPN is veilig chatten mogelijk en wordt privacygevoelige patiëntinformatie veilig verzonden via mail. Of je nu gebruikt maakt van een pc, tablet of smartphone met de videofunctie van de dienst kunnen zorgverleners, volgens het vier-ogen-principe, op afstand met elkaar ‘meekijken’ bij het toedienen van medicatie of het beoordelen van een plekje op de huid.

Zorg Messenger is makkelijk te integreren met zorginformatiesystemen, zoals Elektronische Patiënten Dossiers. Conversaties kunnen direct in externe systemen gearchiveerd worden. Meer weten over KPN Zorg Messenger?

Neem contact met ons op

Zorg Messenger factsheet

Met Zorg Messenger van KPN kunnen zorgprofessionals vertrouwelijke en privacygevoelige informatie delen via hun pc, tablet en smartphone.

Download factsheet

Tarieven Zorg Messenger

Zorg Messenger - Veilig Mailen Vanaf € 1,50/mnd per gebruiker
Zorg Messenger - Veilig Chatten Vanaf € 1,75/mnd per gebruiker
Zorg Messenger - Veilig Mailen & Chatten Vanaf € 2,50/mnd per gebruiker


Daarom Zorg Messenger van KPN


  • Veilig
    Veilig, betrouwbaar en versleutelde communicatie.
  • Gebruiksvriendelijk
    Gebruiksvriendelijke interface: mail, messaging of beide.
  • Breed toepasbaar
    Beschikbaar als app voor messaging op pc, tablet en smartphone (Windows, Android, Mac en IOS)


Hoe onze klanten Zorg Messenger inzetten


Zorg Messenger'ICT moet bijdragen aan het succes van onze zorgprofessionals'

Erwin van Boxtel, Informatiemanager bij Thebe

Thebe levert wijkverpleging, specialistische zorg, thuisbegeleiding en dagbesteding in West- en Midden-Brabant en biedt zorg in woonzorgcentra in de regio. Ter ondersteuning van zorgmedewerkers in hun werk bij de cliënt, zocht Thebe een veilige Instant Messaging dienstverlening voor hun onderlinge communicatie.

Veelgestelde vragen

U kunt met uw Zorg Messenger account hier inloggen.
Met Zorg Messenger kunnen gebruikers ervan mailen én chatten. Het is een doorontwikkeling van Secure Mail, waarmee alleen veilig gemaild kon worden.


De berichten, die gebruikers met Zorg Messenger versturen, zijn versleuteld en worden afgehandeld via de besloten GZNgecertificeerde netwerkinfrastructuur van de KPN ZorgCloud.
Om zowel veilig te kunnen mailen als te chatten, is een aansluiting op de ZorgCloud nodig. KPN adviseert u graag over de mogelijkheden, als u alleen messaging wilt gebruiken.

Ja, dat is een van de specifieke toepassingen waar deze dienst voor ontwikkeld is. De patiënt of cliënt moet dan uiteraard ook Zorg Messenger gebruiken. Dat kan via https://zm.kpnzorg.nl of met de Zorg Messenger app. Deze app is te downloaden in Google Play of de Apple Store.

Het initiatief voor het versturen van een bericht ligt altijd bij de zorgverlener, die voor de dienst betaalt. Voor cliënten of patiënten is het gratis.


Ja, de zorgverlener kan kiezen tussen mail of messaging of een combinatie van beide.
Dat hangt ervan af. Elke implementatie is maatwerk. KPN inventariseert eerst samen met u wat er nodig is. Een implementatietraject kan variëren van 1 tot 3 maanden.

Wilt u meer informatie over Zorg Messenger?
Wij helpen u graag.

Bel KPN E-Zorg via 020 430 90 33 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op

Of lees meer over Zorg Messenger in onze blogs