Zo wordt glasvezel aangesloten

Alle adressen bij jou in de buurt krijgen 't: KPN Glasvezel Internet. Met Zakelijk Glasvezel Internet kun je supersnel up- en downloaden met een snelheid van maar liefst 1 Gbit/s. Nooit meer haperende videomeetings, of bestanden die maar niet willen uploaden naar de cloud. Ontdek in welke stappen glasvezel bij jou wordt aangelegd.

Hoera, je krijgt glasvezel

Je ontvangt een brief waarin staat dat glasvezel in jouw buurt wordt aangesloten. Er is een plan gemaakt, de gemeente is op de hoogte gesteld en het werk met de aannemer is ingepland.

Toestemming geven

Geef toestemming dat jouw bedrijfsadres of woning aangesloten mag worden op het glasvezelnetwerk van Nederland. Dit gaat via de partij die glasvezel aanlegt. Vaak zijn dit KPN Netwerk of Glaspoort.

Glasvezel aanleggen

Glaspoort maakt met graafmachines een smal deel van de stoep open. Hierbij worden de glasvezelkabels onder de grond gelegd in jouw straat. Vaak is dit in 1 dag gebeurd en ondervind je hier weinig hinder van.

Abonnement bestellen

Tijdens de aanleg is het al mogelijk om Zakelijk Internet van KPN te bestellen. Voorlopig maak je dan nog gebruik van DSL-internet. Als glasvezel eenmaal geactiveerd is, wordt je abonnement automatisch omgezet naar glas. Dit geldt ook voor bestaande klanten.

Huisaansluiting

Als het glasvezelnetwerk is aangelegd, komt er een monteur kijken op je bedrijfsadres. Dit kan je woning, een kantoorgebouw, winkel of werkplaats zijn. Hierna wordt de aansluiting tot in het pand gelegd.

Installatie

Na de aansluiting op je bedrijfslocatie is de glasvezelverbinding klaar voor gebruik. Er komt een KPN monteur langs om deze te activeren en te controleren of alles goed werkt.

Waarom zou je zakelijk glasvezel nemen?

 • Extra Veilig
  Cybersecurity-experts beschermen ons netwerk dag en nacht. Met extra beveiligingsopties bescherm jij jouw bedrijf nóg beter.
 • Supersnel en superstabiel
  Met glasvezel gaat uploaden en downloaden evensnel. Tot 1 Gbit/s. Voor superstabiel vergaderen en samenwerken.
 • De beste Service
  Onze monteur sluit je gratis aan op 100% Zakelijk Glasvezel. En je kan 24/7 op ons rekenen. Zo kan jij altijd blijven gaan.
 • 100% Glasvezel vs. glasvezel-kabel
  Wij leveren alleen 100% glasvezel. Vanaf de kern tot in jouw meterkast. Hiermee onderneem je sneller en stabieler dan glasvezel-kabel/-coax.

hj

Meer weten over Zakelijk Glasvezel van KPN?

Maak een gratis adviesafspraak

Voor al je vragen, opmerkingen of twijfels over Zakelijk Glasvezel van KPN. Geheel gratis en vrijblijvend. Vul je gegevens in en wij bellen je binnen 24 uur terug.

Bezoek een KPN winkel

Vragen over de mogelijkheden of het bestellen van glasvezel? En heb je graag persoonlijk contact? Bezoek een KPN winkel in jouw buurt.

Glasvezel abbonementen

Benieuwd naar het ideale Zakelijk Glasvezel abonnement voor jouw bedrijf? Oriënteer je alvast op jouw toekomstige pakket.

Lees meer over glasvezel

Goed om te weten

Kleinzakelijk Glasvezel

Om jouw bedrijf aan te sluiten op glasvezel hebben we toestemming nodig voor de werkzaamheden. Dit gaat via onze aanlegpartners, KPN Netwerk of Glaspoort. Die toestemming geef je met de unieke code die je van de betreffende partij per post krijgt.  

Als glasvezel beschikbaar is brengen we je tegen die tijd op de hoogte. Je maandbedrag blijft hetzelfde als je dezelfde internetsnelheid behoudt. Er is wel snellere internetsnelheid mogelijk. Wil je hier gebruik van maken? Pas je internetsnelheid eenvoudig aan in MijnKPN.

KPN EEN MKB Glasvezel

Om jouw bedrijf aan te sluiten op glasvezel hebben we toestemming nodig voor de werkzaamheden. Dit gaat via onze aanlegpartners, KPN Netwerk of Glaspoort. Die toestemming geef je met de unieke code die je van de betreffende partij per post krijgt.  

Als glasvezel beschikbaar is brengen we je tegen die tijd op de hoogte. Je maandbedrag blijft hetzelfde als je dezelfde internetsnelheid behoudt. Er is wel snellere internetsnelheid mogelijk. Wil je hier gebruik van maken? Pas je internetsnelheid eenvoudig aan in MijnKPN of download de MijnKPN Zakelijk App.

De app is nu gratis te downloaden op jouw iPhone of Android.

De aanleg van glasvezel is vrijblijvend. Je kunt zorgeloos toestemming geven aan de netwerkpartij. Wil je gebruik maken van KPN Glasvezel? Dan betaal je in sommige gevallen een eigen bijdrage. We informeren je hierover als dit voor jou geldt. Of kom er zelf alvast achter via de postcodecheck.

Je kunt alvast glasvezel bestellen via pre-order. Dit is de snelste manier om gebruik te maken van glasvezel.

Vragen over zakelijk glasvezel?

Onze ondernemersdesk helpt je verder.

Plan een terugbelafspraak