Personen toevoegen als machtigingbeheerder
Voor aanvragen en machtigingen

Om een eHerkenningsmiddel of -machtiging aan te vragen is toestemming nodig van de bevoegd vertegenwoordiger van de organisatie. Met een machtigingenbeheerder besteedt de bevoegd vertegenwoordiger het aanvragen van middelen en toekennen van machtigingen uit.

Als machtigingenbeheerder heb je toegang tot de gratis KPN eHerkenning beheermodule. Hierin beheer je de machtigingen binnen jouw organisatie. Ook zie je hiermee in 1 overzicht alle verstrekte middelen, machtigingen en betrouwbaarheidsniveau's binnen de organisatie.

Dit kan je in de KPN User Portal als machtigingenbeheerder


Extra machtigingen voor gebruikers aanvragen
Machtigingen van gebruikers intrekken
Eenvoudig nieuwe middelen aanschaffen

Benodigde gegevens voor registreren machtigingenbeheerder

Uittreksel
Kamer van Koophandel

Deze mag niet ouder zijn dan 14 dagen. Nog geen uittreksel? Wij kunnen dit ook voor je regelen tijdens je aanvraag.

Gegevens
bevoegd vertegenwoordiger(s)
Persoongegevens, e-mailadres, mobiele telefoonnummer en een kopie van een geldig legitimatiebewijs van wie tekenbevoegd is.

Gegevens
machtigingenbeheerder
Persoongegevens, e-mailadres, mobiele telefoonnummer en een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de beheerder.

Registreer een machtigingenbeheerder

De KPN eHerkenning Beheermodule is gratis en is mogelijk vanaf betrouwsbaarheidsniveau EH2+. Voor de aanvraag van een machtigingenbeheerder is goedkeuring van de bevoegd vertegenwoordiger van de organisatie nodig. Je aanvraag wordt binnen vijf tot vijftien werkdagen verwerkt.

Beheerder EH2+

Aanvragen

Beheerder EH3

Aanvragen

Beheerder EH4

Aanvragen

Daarom KPN

bestellen

Bestellen

Eenvoudige aanvraag

digitaal

Digitaal

Sneller zaken doen

veilig

Veilig

Versleutelde gegevens

digitaal

Beheer

Handig beheerportaal

Helpdesk

Gratis 24/7 service

Vraag & antwoord Machtigingbeheerder

Ben je binnen jouw organisatie de persoon die de eHerkenningsaanvragen kan of mag beheren? Vraag je manager of je mag worden aangesteld als beheerder van de machtigingen. De beheerder kan namelijk nieuwe middelen toekennen aan de andere collega’s. Daarnaast kan de beheerder middelen upgraden en opzeggen. Op deze manier kun je het aanvraagproces versnellen en je collega’s binnen 30 minuten een nieuw eHerkenningsmiddel verstrekken.
De beheerder kan middelen aanvragen en uitgeven via de KPN User Portal. Via het menu 'Beheer -> Gebruikers' kan de beheerder de aanvraag starten. Je hebt hierbij de mogelijkheid om middelen aan te vragen voor meerdere gebruikers tegelijk. Dit kan handmatig of voor een groot aantal gebruikers via een CSV-upload.
Na de aanvraag voor middelen ontvangen gebruikers een e-mail met daarin een verificatielink. Zij kunnen hiermee hun e-mailadres bevestigen. Vervolgens ontvangen gebruikers op hun eigen mobiele telefoonnummer een sms met daarin een verificatiecode. Hiermee kunnen zij hun eigen persoonlijke wachtwoord instellen.
Als de gebruiker in loondienst is wordt het middel direct geactiveerd (uitgegeven). Wanneer de gebruiker niet in loondienst is moet voor EH3 nog een identificatie of validatie van het ID-bewijs plaatsvinden.
Je kan de status van elke aanvraag volgen via het menu “Beheer -> Lopende aanvragen”. Je kan lopende aanvragen ook annuleren via hetzelfde overzicht.

Advies nodig?

De KPN eID Servicedesk helpt je graag.

chat met ons

Chat met ons
08.00 - 18.00 uur

mail ons

Mail ons
Reactie binnen 1 dag

Contactformulier