Onderhoud
Er is op dit moment geen onderhoud
Storingen
Er zijn op dit moment geen storingen

Vraag & antwoord aanschaf eHerkenning

Welk niveau heb ik nodig?

Ga je eHerkenning voor meerdere organisaties of diensten gebruiken? Download het overzicht van organisaties en diensten en ontdek welk betrouwbaarheidsniveau jij nodig hebt.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag?

Houd je bedrijfsgegevens, persoonsgegevens en een kopie van je identiteitsbewijs bij de hand. Alleen volledige aanvragen met handtekening worden in behandeling genomen.

Welk niveau eHerkenning voor het UWV?

Het standaard niveau voor het UWV is EH3. Hiermee zien werkgevers onder meer verzuimgegevens en uitkeringsgegevens van de Ziektewet in.

Welk niveau eHerkenning voor de Belastingdienst?

Voor de Belastingdienst is een aparte eHerkenning-omgeving beschikbaar. Dit is niveau EH3 met een aantal andere functies. Zoals voor loonheffing en omzetbelasting.

Met eHerkenning kun je veilig inloggen om online je zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie je zegt dat je bent én dat je mag doen wat je wilt doen. Daarnaast heb je de extra zekerheid dat de site waar je inlogt betrouwbaar en veilig is. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie je kunt uitwisselen.

eHerkenning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan of te delen met anderen. Al deze extra zekerheden zorgen ervoor dat je veilig kunt inloggen. Het grote gemak is dat je met eHerkenning bij meerdere organisaties kunt inloggen. Het is dus niet meer nodig dat je voor elke partij aparte accounts en inlogcodes nodig hebt. Je kunt via eHerkenning met meerdere partijen zaken doen. Lees meer in het blog 'Wat is eHerkenning en wat zijn de voordelen?'.

Voor het gebruik van een eHerkenningsmiddel heb je machtigingen nodig op het juiste niveau. Bepaal eerst tot welke dienstverlener en dienst je toegang nodig hebt met eHerkenning. Er zijn 3 betrouwbaarheidsniveaus: EH2+, EH3 en EH4. De dienstverlener bepaalt zelf het benodigde betrouwbaarheidsniveau per dienst.

Ga je eHerkenning voor meerdere organisaties en/of diensten gebruiken? Bekijk in het overzicht van organisaties welke niveaus en machtigingen je nodig hebt en kies het hoogste niveau. Met een eHerkenningsmiddel met een hoger niveau kun je ook machtigingen aanvragen op lagere niveaus.
Je medewerkers starten zelf de aanvragen gebruik makend van het overzicht boven aan de pagina. Neem vooraf de instructies door, zodat de gebruikers beschikken over de juiste informatie en documenten. Heb je meer dan 10 middelen nodig? Neem contact met ons op. We kijken dan samen naar een gepaste oplossing.
Vanaf 29 januari 2020 is het mogelijk voor eenmanszaken om aan een intermediair een ketenmachtiging af te geven t.b.v. het inloggen bij het UWV. Alle aanvragen van ketenmachtigingen voor eenmanszaken die reeds zijn ingediend bij een leverancier worden met voorrang verwerkt. Intermediairs zullen dan in de ketenmachtigingen beheermodule kunnen constateren dat de ketenmachtiging actief is geworden Voor het inloggen bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kan geen gebruik worden gemaakt van ketenmachtigingen.
Ben je een (semi-)overheidsorganisatie (of andere dienstverlener) en wil je jouw diensten ook (Europees) online aanbieden met behulp van eHerkenning? Dan heb je een erkende eHerkenningsmakelaar nodig om je aan te sluiten, te helpen met de implementatie en te adviseren over het kiezen van de betrouwbaarheidsniveaus. KPN is een erkende eIDAS- en eHerkenningsmakelaar en onze experts helpen je graag verder. Meer informatie over het aansluiten van je diensten op eHerkenning en eIDAS? Elke situatie is weer anders. In een persoonlijk gesprek gaan we dieper in op vragen als:

- Wat zijn de voordelen van eHerkenning voor jouw organisatie?
- Hoe kun je met eHerkenning je digitale dienstverlening vergroten en verbeteren?
- Wat betekent eHerkenning voor jouw organisatie, ben je verplicht het te gebruiken?
- Hoe richt je in jouw organisatie een proces in voor het aanvragen en beheren van middelen en machtigingen?
- Hoe ga je om met eHerkenning voor medewerkers die werkzaam zijn voor verschillende rechtspersonen binnen jouw organisatie?

Advies nodig?

De KPN eID Servicedesk helpt je graag

chat met ons

Chat met ons
08.00 - 18.00 uur

bel met ons

Bel met ons
08.30 - 17.30 uur

mail ons

Mail ons
Reactie binnen 1 dag

Contactformulier