Een veilig netwerk om medewerkers, partners en klanten te laten samenwerken

Om efficiënt te werken willen medewerkers altijd en overal snelle toegang tot hun applicaties en informatie, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Ook wordt de toegang tot zakelijke applicaties en informatie hierbij als vanzelfsprekend beschouwd. Dat is al een uitdaging op zich, maar hoe zorgt u ervoor dat dit ook op een veilige manier gebeurt?

SD-LAN van KPN biedt daarin een oplossing. Een software defined LAN-netwerk werkt net zoals een regulier LAN-netwerk, maar maakt slim gebruik van techniek. Hiermee kunnen organisaties een applicatie- en beleidgedreven architectuur bereiken waarbij verschillende softwarelagen uit elkaar gehaald zijn. Hiermee is er een geïntegreerd, schaalbaar en zelfsturend netwerk gecreëerd. Met SD-LAN van KPN heeft u een veilig intern netwerk op maat waar externen zich op kunnen aansluiten. Hierdoor kunnen uw medewerkers probleemloos samenwerken met klanten, wat de productiviteit van uw personeel ten goede komt.


sd lan

Wat is software defined LAN (SD-LAN)?

Managed SD-LAN biedt een veilige netwerkinfrastructuur om medewerkers, partners en klanten te laten samenwerken. Het netwerk wordt opgebouwd uit een aantal standaard te configureren componenten.
Zo levert KPN een intern netwerk op maat.

Hoe werkt een SD-LAN netwerk?

SD-LAN wordt via Managed Access van KPN geleverd. Managed Access is de infrastructuur van het bedrijfsnetwerk. De toevoeging van SD-LAN wordt als een laag over de infrastructuur heen gelegd. Het netwerk wordt standaard ingericht met de nadruk op security.

Ook is het mogelijk om het netwerk uit te breiden met een WiFi-optie. Managed WLAN, oftewel WiFi voor uw medewerkers, en Managed Guest WiFi. Met de dienst Managed Guest WiFi wordt een veilig en afgeschermde draadloze verbinding naar internet geboden voor devices zoals privé telefoons en tablets van personeel of ZZP’ers of andere gasten op locatie.


sd lan

Van software defined naar service defined LAN

Waar een software-gedreven netwerk een stap voorwaarts is, zet KPN met service defined networking nog een extra stap om organisaties écht verder te helpen. Hiermee legt KPN een servicelaag over de complexe techniek heen waardoor deze eenvoudiger wordt voor de gebruiker.
Dit doet KPN door van alle aangekoppelde IT-systemen en netwerken het beheer uit handen te nemen. U hoeft niet meer na te denken over performance en innovatie van uw SD-LAN.


Daarom SD-LAN van KPN


  • Sterke combinatie met SD WAN
    Veiligheid en inzicht over het gehele netwerk.
  • Schaalbaar
    Het netwerk groeit mee met de grootte van uw organisatie.
  • Hoge security
    Scheidt het verkeer over het netwerk met VLANs.

Wilt u meer informatie over SD-LAN?
Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op