Welke kansen 5G biedt voor de zorg

De zorg digitaliseert in rap tempo. En de komst van 5G voert dit tempo nog eens op.
5G maakt het onmogelijke in de zorg ineens mogelijk. Van stoplichten die op groen gaan voor ambulances tot robots die zelf opereren.

Zorgverleners maken steeds meer gebruik van slimme technologie. Het 5G-netwerk is hier klaar voor. De stabiliteit en hoge snelheid bieden kansen voor meer inzet van technologie en grote medische innovaties: de zorg van de toekomst. Ontdek het nu.

zorg

De zorg en 5G in de praktijk

Real time inzicht in scans

Nooit meer tot ’s avonds wachten voor het ophalen van scans. Door de grote bandbreedte van 5G zijn scans meteen beschikbaar. Zonder dat dit het totale netwerk vertraagt.

Toon meerToon minder

Het opvragen van scans als PET, MRI en CT vraagt om een hoge netwerkcapaciteit. Vooral overdag is dit in ziekenhuizen een uitdaging: het ophalen van grote bestanden kan hele ziekenhuisnetwerken vertragen. Tegelijkertijd spelen scans een belangrijke rol in het snel stellen van diagnoses. De hoge snelheid en grote bandbreedte van 5G nemen deze uitdaging weg.

Betere zorg op afstand

Zorg op afstand klinkt velen wat onpersoonlijk in de oren. Toch is niets in de praktijk minder waar. Zorg op afstand via 5G biedt juist kansen voor betere zorg op maat.

Toon meerToon minder

Met zogenaamde wearables monitoren zorgverleners de gezondheidssituatie van patiënten. Zoals hun bloeddruk, hartslag en zuurstofgehalte. Vooral voor hart- en longpatiënten zijn de resultaten veelbelovend. Afwijkingen worden eerder gesignaleerd en behandelingen beter aangepast op de persoon.

Ondersteuning van AI

5G en IoT gaan hand in hand. Het Internet of Medial Things is een compleet eigen discipline. IoMT bevat data van patiëntmetingen, medische apparatuur en van AI.

Toon meerToon minder

Het IoMT gebruikt IoT voor actuele metingen van patiënten, medische apparatuur en AI. Algoritmes en data helpen met het stellen van diagnoses en het bepalen van behandelplannen. 5G biedt kansen voor precieze, lokale dekking en een ultrasnelle reactietijd. En het stellen van prioriteiten voor apparaten op het netwerk. Dit kan het verschil maken tussen leven of dood.

Hoe KPN 5G test voor de zorg


Al een lange tijd test KPN de kansen van 5G. In zogenaamde FieldLabs wordt het netwerk getoetst op snelheid, capaciteit én mogelijke nieuwe toepassingen. Van alles komt aan bod.

Het 6e en nieuwste virtuele FieldLab is onderweg en wordt speciaal voor de zorg. Hiermee gaat KPN onder meer helpen met het slimmer opzetten van coronateststraten en het verzamelen van data voor zorgpersoneel.

Ook op dit moment wordt er al volop geëxperimenteerd met 5G in de zorg. De eerste mijlpalen zijn er: van AI-brillen tot medische drones.

5G en de zorg van de toekomst

Hospital-to-home

De zorg in Nederland verandert. Steeds vaker ontvangen patiënten zorg in hun eigen omgeving; op afstand. Wat is de visie van KPN Health op deze en andere zorgtransities? Bekijk welke kansen 5G biedt voor de zorg.

5G maakt security actueler

De komst van 5G als mobiele technologie, die drie operators sinds augustus landelijk uitrollen, biedt elke sector voordelen. Een hogere snelheid, meer capaciteit en grotere betrouwbaarheid dan bij 4G.

Het 5G-netwerk

Klaar voor 5G. Met KPN.

5G: het meest betrouwbare, veilige en toekomstbestendige netwerk tot nu toe. Maar wat brengt het ons? Lees over de unieke features, volg webinars en bekijk op de dekkingskaart waar 5G nu al actief is.

Whitepaper: 5G verbindt

5G is dé technologie die aanzet tot samenwerken in ketens, met partners waaraan voorheen wellicht niet gedacht zou worden. Lees in dit whitepaper hoe 5G onze samenleving verbindt.

5G in uw zorgomgeving

Het 5G-netwerk is klaar voor de transformatie van uw zorgomgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bespreek uw situatie in een vrijblijvend gesprek met een 5G-expert.
Snelste 5G Mobiele Netwerk
Volgens de Ookla Speedtest

Het gloednieuwe 5G-netwerk van KPN is door Ookla® Speedtest® erkend als het ‘Snelste 5G Mobiele Netwerk’ van Nederland.

Beste data- en 5G-netwerk
Volgens connect en umlaut

Het nieuwe 5G-netwerk van KPN is het beste in Nederland, aldus het jaarlijks onderzoek van connect magazine en umlaut.

Goed om te weten

Ga naar de 5G-dekkingskaart en vul uw postcode in. U ziet dan gelijk welke internetsnelheid haalbaar is op uw adres. Is 5G beschikbaar? Ontdek de precieze mogelijkheden van 5G voor uw locatie in een persoonlijk gesprek.

Vraag gesprek aan
Direct! De voordelen van 5G komen nu vooral tot hun recht in oplossingen voor het bedrijfsleven en de zorgsector. Veel zorgprocessen waarbij Internet of Medical Things wordt gebruikt vinden plaats in het ziekenhuis. Is er al 5G-dekking op uw ziekenhuislocatie? Dan kunt u gelijk aan de slag met 5G.

Nu nog niet. De inzet van virtual en augment reality heeft veel impact op processen en gebruik van technologie. Daarbij zijn beide nog volop in ontwikkeling. KPN richt zich nu eerst op de digitalisering van zorgprocessen waar zorginstellingen gelijk baat bij hebben. Wel heeft KPN al ervaring met augmented reality in de zorg en zijn er plannen voor een verdere ontwikkeling.

Meer weten over 5G in de zorg?
Ga in gesprek met een expert.

Neem contact op