
Handen vrij
Voor zorgprofessionals scheelt een bevraagbare infrastructuur veel tijd – het vermindert de zoektijd naar instrumenten en apparaten met maar liefst 90% (!). En het verlicht de werkdruk op nog veel meer manieren. Want met zo’n bevraagbare schil om je systemen heen, hoeven je zorgprofessionals zich ook niet meer te verdiepen in nieuwe achterliggende applicaties en systemen. Een overzichtelijk scherm om je vraag in te tikken, is alles wat je nodig hebt. Kijken we nog iets verder vooruit, dan kunnen je zorgprofessionals straks hun vraag ook inspreken op hun smartphone – dan hebben ze pas echt de handen vrij.
Inzicht in gebruik én besparingen
Overigens is zo’n bevraagbare infrastructuur niet alleen een uitkomst voor zorgprofessionals die naar hun apparatuur zoeken. Ook voor logistiek of facilitair managers heeft het grote voordelen. Zij kunnen aan een apparaat, of zelfs aan hele kamers en afdelingen, in natuurlijke taal hun vragen stellen. Hoe warm het ergens is, bijvoorbeeld. Wat de functie van een apparaat precies is. Uit welke onderdelen het bestaat, of en wanneer er onderhoud nodig is, en van welke andere apparaten het afhankelijk is.
Zo krijg je steeds beter zicht op je apparatuur, de levensduur, het daadwerkelijke gebruik, en zelfs op het gebruik en de gesteldheid van de hele omgeving. Kamers, afdelingen, hele gebouwen. Je bespaart al snel 5 tot 10% op nieuwe bedrijfsmiddelen, en brengt diefstal met wel 80% terug.

Analyses in gang zetten
Ook ICT’ers in de zorg hebben veel baat bij een bevraagbare infrastructuur. Zij kunnen in natuurlijke taal vragen stellen over de performance van de systemen of data-analyses in gang zetten, zonder diepgaande kennis van specifieke datamodellen of programmeertalen. Want laten we eerlijk zijn, ook als ICT’er of ICT-team is de explosieve groei aan benodigde expertise bijna niet meer bij te benen. Met een bevraagbare infrastructuur kun je met veel minder expertise ook goed uit de voeten.
Wat ervoor nodig is
- Een bevraagbare infrastructuur bestaat uit een aantal elementen:
- Kunstmatige intelligentie (AI) om in natuurlijke taal (met een ‘small language model’) de systemen te kunnen bevragen.
- Een combinatie van AI, tags en sensoren die live plaatsbepaling – zogenoemde ‘indoor lokalisatie’ – van objecten en ruimtes in je gebouw(en) mogelijk maakt.
- Gedragsmodellen, waarin je het ‘gedrag’ van (en data over) objecten, apparaten of ruimtes, inclusief eventuele onderlinge samenhang, vastlegt.
- Edge computing en hybride 5G, die respectievelijk zorgen voor voldoende rekenkracht ter plekke én voor altijd betrouwbare connectiviteit, tot in de verste uithoeken van je locatie(s). Razendsnel, zodat je ook echt live kan zien waar apparaten en objecten zijn.
Betrouwbare partner
Voor je in jullie zorgorganisatie aan de slag kunt met zo’n bevraagbare infrastructuur, is er wel een aantal stappen nodig. Wij hebben een 10-stappen plan ontwikkeld dat we samen met je kunnen doorlopen. Daarin onderzoeken we onder meer je huidige infrastructuur, beoordelen we de dekking in je gebouw(en) en leggen we vast welke apparatuur je op wilt nemen in je bevraagbare infrastructuur. Het doorlopen van dat proces heeft wel even wat tijd nodig. Wij zijn in dat proces graag je betrouwbare en stabiele partner en begeleiden je bij alle stappen.
Goed moment
Wanneer je huidige netwerk, infrastructuur en connectiviteit verouderd zijn, is dit sowieso een goed moment om de overstap naar een hybride of private 5G-netwerk te maken. Door 5G te combineren met edge computing en indoor lokalisatie, ben je klaar voor tal van nieuwe toepassingen. Zoals een bevraagbare infrastructuur. In onze modulaire netwerkoplossing KPN Campus hebben wij die benodigde elementen al voor je gebundeld.
Ontdek je mogelijkheden
Benieuwd wat je mogelijkheden zijn? Download dan het eBook Versterk de digitale infrastructuur van je zorgorganisatie. Daarin lees je meer over KPN Campus en hoe we deze netwerkoplossing goed kunnen laten aansluiten op jullie situatie en behoeftes.