Welke internetsnelheid heb ik nodig voor mijn werk?

Weten welke internetsnelheid je nodig hebt om goed je werk te kunnen doen? Of je nu thuiswerkt of een eigen bedrijfspand hebt: er zijn veel zaken om rekening mee te houden. Hieronder zetten we de afwegingen voor je op een rijtje.

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor thuiswerken?  

Veel mensen zijn de afgelopen jaren vaker thuis gaan werken. Welke internetsnelheid je nodig hebt voor je thuiswerkplek hangt af van een aantal factoren. Heb je bijvoorbeeld huisgenoten die gebruik maken van dezelfde vaste internetverbinding? Dan is de belasting op het netwerk hoog. Zeker als je kinderen ‘s middags ook willen gamen of video streamen. 

Ga in dat geval voor een snellere internetverbinding van 200 Mbit/s of hoger, dan heb je tijdens een videocall in elk geval nooit last van een haperende verbinding. Wanneer je alleen woont of voor je werk weinig met video of gaming doet heb je aan een lagere verbinding van 50 Mbit/s al snel genoeg.

50 Mbit/s: Voor de basics 

Met een verbinding van 50 Mbit/s kun je prima online artikelen lezen, e-mailen en internetbankieren. Deze snelheid is prima geschikt als je alleen woont of bijvoorbeeld als je een eenvoudige internetverbinding zoekt voor je winkelpand, autogarage of restaurant. Woon of werk je met meer mensen op één adres? Dan is deze snelheid vaak niet voldoende en merk je dat de verbinding hapert of vertraagt als je tegelijk online zit.  

100 Mbit/s: Snel, stabiel en betaalbaar  

100 Mbit/s is een hele populaire internetsnelheid. Je kunt op deze snelheid prima met meerdere mensen tegelijk surfen op het internet of video’s bekijken. Een goede optie als je niet teveel kwijt wil zijn aan een snelle en stabiele internetverbinding.  

200 Mbit/s: Snel en ook voor streaming 

Gebruik je je internetverbinding ook om videodiensten te streamen, wordt er veel online vergaderd of in de cloud gewerkt met grote bestanden? Dan is een minimale snelheid van 200 Mbit/s gewenst. Deze snelheid maakt het makkelijker om grote bestanden moeiteloos met elkaar te delen. Ideaal voor bedrijven vanaf 3 of meer personen dus.  

1 Gbit/s: Razendsnel en perfect voor

Met een snelheid van 1 Gbit/s hoef jij je geen zorgen meer te maken over je internetsnelheid. Dit is de hoogst mogelijke internetsnelheid die op dit moment door KPN wordt geleverd. Je kunt moeiteloos in 4K streamen, online gamen en werken tegelijkertijd. Glasvezel is ook ideaal voor grotere bedrijven met meer medewerkers.  

Bonus: Welke internetsnelheid heb ik nodig voor Netflix? 

Werk je vanuit huis en gebruik je je internetverbinding ook privé? Bijvoorbeeld om Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime of HBO te streamen? Dan is het belangrijk om te weten dat de meeste streamingdiensten zich automatisch aanpassen aan de internetsnelheid op jouw adres. De kwaliteit wordt bijvoorbeeld lager bij een langzame verbinding. Wil je dit niet, dan adviseren wij - als je veel streamt - een internetverbinding van 200 Mbit/s of hoger te nemen. Zo heb je nooit last van buffering of een lage beeldkwaliteit.  

Onderneem jij op volle snelheid? Ontdek het met de KPN zakelijke speedtest.

Gerelateerde artikelen