De meest gebruikte websites door ondernemers

Welke websites zijn echt onmisbaar voor Nederlandse ondernemers? Naast Google en je bank natuurlijk. Hoeveel sites op deze lijst bezoek jij regelmatig?

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden die er zijn om je bedrijf te laten groeien. Gelukkig zijn er tal van websites die je hierbij kunnen helpen. Hieronder vind je een lijst van de meest gebruikte websites door ondernemers.

KvK.nl

De website van de Kamer van Koophandel (KvK) is een onmisbare bron van informatie voor ondernemers. Hier kun je bijvoorbeeld je bedrijf inschrijven, informatie vinden over belastingen en regels en je kunt er terecht voor advies en ondersteuning.

Rijksoverheid.nl

Op Rijksoverheid.nl vind je informatie over wet- en regelgeving voor ondernemers. Ook kun je hier terecht voor informatie over subsidies en andere financiële ondersteuning.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Er is nog een website van de Rijksoverheid die veel waardevolle informatie biedt voor ondernemers: op RVO.nl vind je allerhande informatie over wet- en regelgeving voor verschillende branches. Maar bijvoorbeeld ook informatie over subsidies en regelingen voor het verduurzamen van je bedrijf.

Belastingdienst.nl

De Belastingdienst is voor veel ondernemers een belangrijke instantie. Op Belastingdienst.nl vind je informatie over belastingen en btw, maar ook over zaken als loonheffingen en toeslagen.

Ondernemersplein.nl

Ondernemersplein.nl is een platform van de overheid en KVK waarop je als ondernemer informatie kunt vinden over allerlei onderwerpen die relevant zijn voor je bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan financiën, personeel en marketing.


eBook: 100 Websites voor ondernemers

Beter (samen)werken met 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers.

Download


MKB Servicedesk

De MKB Servicedesk is een online platform voor ondernemers waar je terecht kunt voor informatie en advies op het gebied van marketing, financiën, personeel en nog veel meer. Op deze site vind je onder meer belastingadvies maar ook tips omtrent de bedrijfsvoering en team management.

Sprout.nl

Sprout.nl is een online magazine voor ondernemers. Hier vind je interessante artikelen en interviews over allerlei onderwerpen die relevant zijn voor ondernemers, zoals groei, financiering en innovatie.

NUeconomie

Op NU.nl/economie vind je nieuws en achtergronden over het bedrijfsleven in Nederland. Ook kun je hier terecht voor tips en adviezen over allerlei aspecten van het ondernemerschap.

Starten.nl

Speciaal voor startende ondernemers is er de website starten.nl. Hier vind je alle info die je nodig hebt voor het starten van een bedrijf. Hoe zit het nu precies met zo’n btw-aangifte bijvoorbeeld. En welk uurtarief moet je rekenen? Erg praktisch en duidelijk.

Intermediair.nl

Intermediair.nl is een platform voor werkgevers en werknemers. Hier vind je onder meer informatie over vacatures, salarissen en arbeidsvoorwaarden.

Retailtrends.nl

Als je in de retail werkt is Retailtrends.nl een household name. Dit vakblad voor (web)winkeliers bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar. De website is een bron van inpsiratie en tips. Daarnaast zijn er ook volop interessante webinars, live events, podcasts en whitepapers te vinden.

Frankwatching.nl

Wil je als ondernemer serieus aan de slag met marketing, advertising of reclame? Dan is Frankwatching.nl een zeer waardevolle website voor ondernemers. De beste mensen uit het vak schrijven hier al meer dan 20 jaar gebruiksvriendelijke artikelen over bijvoorbeeld de kracht van zoekmachine-marketing of social media, maar ook over nieuwe trends zoals AI.

Moneybird.nl

Moneybird is een veelgebruikte dienst om facturen te maken en versturen. Daarnaast heb je snel inzicht in je financiële situatie. Mede doordat de interface zo gebruiksvriendelijk is, is deze website zeer populair onder zzp’ers.

Op zoek naar meer websites om facturen of offertes te maken? Lees ons artikel met de beste tools of facturen of offertes te maken. Of download het eBook met meer dan 100 handige websites en clouddiensten voor ondernemers.

Gerelateerde artikelen