Wat kost glasvezel aanleggen voor mijn bedrijf?

Op steeds meer plekken in Nederland ligt glasvezel. Een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven vanwege de hoge snelheid en betrouwbaarheid van dit nieuwe netwerk. Wordt glasvezel ook bij jou aangelegd? Of wil je graag weten wat glasvezel aanleggen kost? Lees dan verder.

Waar legt KPN de komende tijd glasvezel aan?

Zo’n 70% van het huidige glasvezelnetwerk wordt gelegd en beheerd door KPN NetwerkNL. De komende 5 jaar wil KPN op 80% van alle bedrijfslocaties in Nederland glasvezel hebben aangelegd. De kans is dus groot dat jouw wijk het al heeft, of dat het binnenkort wordt aangelegd. Om te controleren of glasvezel beschikbaar is in jouw gemeente, kun je hier de online postcodecheck doen.

Hoe werkt het aanleggen van glasvezel?

KPN NetwerkNL sluit heel Nederland wijk voor wijk aan op het glasvezelnet. Waar en in welke volgorde dit gebeurt bepalen we in overleg met de gemeente. Voor de graafwerkzaamheden beginnen, delen we flyers uit bij jou in de wijk. Ook komt er een medewerker langs de deur voor een toelichting.

De glasvezelkabels die onder de stoep of straat worden gelegd zitten vaak binnen één dag al in de grond. Zo beperken we de overlast van de werkzaamheden tot een minimum. En we ruimen alles weer netjes op. Voor het aanleggen van glasvezel op jouw terrein en in het pand worden aparte afspraken met je gepland. Jij of de verhuurder van je (bedrijfs)pand moeten hier toestemming voor geven.

Wat kost glasvezel aanleggen?

De aanleg van glasvezel is vrijblijvend. Je kunt zorgeloos toestemming geven aan de netwerkpartij. Wil je gebruik maken van KPN Zakelijk Glasvezel? Dan betaal je in sommige gevallen een eigen bijdrage. We informeren je hierover als dit voor jou geldt. Of kom er zelf alvast achter via de postcodecheck.

Wat als ik nog geen KPN klant ben?

Ook als je op dit moment nog geen (zakelijke) KPN klant bent, leggen wij glasvezel kosteloos aan op jouw bedrijfsadres. Je hoeft niet direct te besluiten of je over wil stappen op KPN glasvezel. Wil je dit op later moment alsnog, dan is aansluiten een fluitje van een cent.

Wat kost overstappen naar glasvezel?

Ben je al Zakelijke Klant van KPN en wil je nu direct overstappen op glasvezel internet? Als glasvezel op jouw werkadres mogelijk is, dan kan dat direct en zonder extra kosten. Vraag zakelijk glasvezel direct aan via MijnKPN Zakelijk.

Ben je nog geen KPN klant maar wil je graag overstappen op Zakelijk Glasvezel van KPN? Dan hebben we nu tijdelijk een heel interessante welkomstaanbieding. Lees er alles over op deze pagina.

Gerelateerde artikelen