Waarom de nieuwe iPhone SE ook zakelijk interessant is

Nieuwe lente, nieuwe iPhone. Want na de gebruikelijke, ruim bemeten periode van speculaties en geruchten is hij er: de nieuwe 'kleine' smartphone van Apple: de iPhone SE. We vertellen je hier kort waarom juist dit toestel een slimme keuze zou kunnen zijn om zakelijk te gebruiken.

Waar het in het kort op neer komt? Voor aardig wat minder geld heb je een telefoon met het compacte uiterlijk van een iPhone 5s met van binnen de krachtige techniek van een 6s. Dat is natuurlijk een interessante propositie voor wie wat minder geld wil uitgeven aan een smartphone en/of graag een wat handzamere telefoon wil, zonder concessies te doen aan zaken als processorsnelheid en schermkwaliteit.

  

Nieuwste mobiele processor

Laten we beginnen met de wat meer bescheiden prijs: de iPhone SE is er al vanaf 489 euro (16 GB) terwijl je voor de iPhone 6s minimaal 749 euro (ook 16 GB) moet neertellen. Je hebt dan wel een groter scherm (maar dat wilde je dus misschien niet eens) maar voor de rest zijn de verschillen eigenlijk te verwaarlozen. Vooral het feit dat de iPhone SE dezelfde A9 processor heeft meegekregen als zijn grotere broer(s) is een enorm pluspunt voor deze kleinere iPhone. Je hebt daarmee namelijk een tool in handen waarmee je nóg productiever kunt zijn.

  

Klein maar sterk werkpaard

De iPhone SE wordt met die processor namelijk een echt werkpaard. Concreet betekent dit dat je er sneller mee kunt werken. En dat je er met meer gemak veeleisende applicaties op kunt draaien. De 64-bits processor van de derde generatie zorgt namelijk voor 70% meer processorkracht en maar liefst een verbetering van 90% op het gebied van de grafische prestaties. En hij is ook nog eens een stuk zuiniger dan de chip van de vorige generatie (A8) waarmee de 'oude' kleine iPhone, de 5s is uitgerust. Typisch een win-win-win-situatie dus.

  

Iedereen een iPhone!

Naast uitstekende specificaties en een compacte vormfactor is de iPhone SE door zijn aangenamere prijs ook interessant voor bedrijven die deze apparaten in bulk willen aanschaffen voor hun medewerkers. Ook hiervoor geldt immers dat zij meer waar krijgen voor niet eens hetzelfde, maar minder geld. Als dat geen goede deal is...

Gerelateerde artikelen