1 mei 2017

Voortaan compensatie bij netwerkstoringen

Netwerkstoringen komen gelukkig niet vaak voor in het betrouwbare KPN netwerk. Gebeurt het toch, dan lossen we het snel weer op zodat uw bedrijf er weinig last van heeft. En kunt u, in bepaalde gevallen, aanspraak maken op compensatie door de nieuwe compensatieregeling. Wat houdt deze regeling precies in?

Op 1 juli 2017 is de Telecomwet gewijzigd. Hiermee zorgt de overheid voor duidelijkheid over compensatie bij netwerkstoringen. Wat staat er in deze regeling? Het geeft aan wanneer consumenten en zakelijke gebruikers recht hebben op compensatie en wat de minimumcompensatie is.

Wat houdt deze wetswijziging in?

De regeling bepaalt dat u bij netwerkstoringen van langer dan 12 uur een deel van uw abonnementskosten terugkrijgt. Dit geldt voor landelijke, regionale en lokale storingen op het vaste en mobiele netwerk.

Hoogte van de compensatie op basis van de abonnementskosten

De vergoeding is gekoppeld aan uw maandelijkse abonnementskosten. Duurt de storing  tussen de 12 en 24 uur? Dan hebt u recht op één dertigste deel van uw maandelijkse abonnementskosten met een minimum van € 1,-. Voor elke 24 uur daarna, komt er één dertigste deel bij.

Compensatie_bij_netwerkstoringen

Hoe werkt het bij prepaid?

Ook prepaid gebruikers worden gecompenseerd bij storingen die langer dan 12 uur duren. Hebt u een prepaid abonnement? Dan krijgt u minimaal € 1,-. Voor elke 24 uur daarna, komt er € 0,50 aan beltegoed bij.

Compensatie aanvragen

Als er een storing is, lost KPN deze zo snel als mogelijk op. Eenmaal verholpen, hebt u 30 dagen de tijd om compensatie aan te vragen. Dit kunt u eenvoudig doen via het aanvraagformulier op kpn.com/compensatie. Uw vergoeding verrekenen we vervolgens op uw eerst volgende factuur.

Meer weten?

Voor meer uitleg over de compensatieregeling en het aanvraagformulier kijkt u op kpn.com/compensatieOok Interessant

Roam_like_home

Roam like home

Door nieuwe EU-regels kost bellen, sms’en en internetten overal in de Europa Unie hetzelfde als in Nederland. Waar moet je toch op te letten om verrassingen achteraf te voorkomen.

Lees meer

Vakantie_checklist_voor_ondernemers

Vakantie checklist voor ondernemers

Wordt het een workation? Een echte vakantie? Of werkt u gewoon door? Met deze tips haalt u het beste uit de zomer.

Lees meer

IT_Partner_Preference_Onderzoek

Mogen we even zo vrij zijn?

Wij danken ondernemend Nederland voor de hoge waardering in het IT-Partner Preference onderzoek. Ook de komende jaren blijven wij ons inzetten zodat u in de toekomst graag zaken met ons doet.

Lees meer


Gerelateerde artikelen