Voortaan compensatie bij netwerkstoringen

Netwerkstoringen komen gelukkig niet vaak voor in het betrouwbare KPN netwerk. Gebeurt het toch, dan lossen we het snel weer op zodat uw bedrijf er weinig last van heeft. En kunt u, in bepaalde gevallen, aanspraak maken op compensatie door de nieuwe compensatieregeling. Wat houdt deze regeling precies in?

Op 1 juli 2017 is de Telecomwet gewijzigd. Hiermee zorgt de overheid voor duidelijkheid over compensatie bij netwerkstoringen. Wat staat er in deze regeling? Het geeft aan wanneer consumenten en zakelijke gebruikers recht hebben op compensatie en wat de minimumcompensatie is.

Wat houdt deze wetswijziging in?

De regeling bepaalt dat u bij netwerkstoringen van langer dan 12 uur een deel van uw abonnementskosten terugkrijgt. Dit geldt voor landelijke, regionale en lokale storingen op het vaste en mobiele netwerk.

Hoogte van de compensatie op basis van de abonnementskosten

De vergoeding is gekoppeld aan uw maandelijkse abonnementskosten. Duurt de storing  tussen de 12 en 24 uur? Dan hebt u recht op één dertigste deel van uw maandelijkse abonnementskosten met een minimum van € 1,-. Voor elke 24 uur daarna, komt er één dertigste deel bij.

Compensatie_bij_netwerkstoringen


Hoe werkt het bij prepaid?

Ook prepaid gebruikers worden gecompenseerd bij storingen die langer dan 12 uur duren. Hebt u een prepaid abonnement? Dan krijgt u minimaal € 1,-. Voor elke 24 uur daarna, komt er € 0,50 aan beltegoed bij.

Compensatie aanvragen

Als er een storing is, lost KPN deze zo snel als mogelijk op. Eenmaal verholpen, hebt u 30 dagen de tijd om compensatie aan te vragen. Dit kunt u eenvoudig doen via het aanvraagformulier op kpn.com/compensatie. Uw vergoeding verrekenen we vervolgens op uw eerst volgende factuur.

Gerelateerde artikelen