Strategisch partnership KPN Health en Proteion

In dit blog laat Antoinette Rutten, Manager ICT en Informatiemanagement bij Proteion, zien hoe essentieel een sterk digitaal fundament is voor het effectief aanpakken van zorguitdagingen. Proteion staat voor ‘centrale kracht, lokale pracht’ en daar neemt ze je graag in mee

Proteion staat voor 'centrale kracht, lokale pracht'

Proteion streeft, als grote zorgorganisatie in Noord- en Midden-Limburg, naar een functie als netwerk- en expertiseorganisatie in de regio. Onze visie is dat de transformatie van de ouderenzorg thuis begint, in de eigen vertrouwde omgeving. We verbinden mensen met hun omgeving zodat ze zich onderdeel blijven voelen van de samenleving. We geloven in de kracht van kleinschalige, persoonlijke en persoonsgerichte zorg en ondersteuning, midden in wijken en dorpen.

Bekijk hierboven een video het strategische partnership tussen KPN Health & Proteion.

Toenemende vraag naar zorg in krappe arbeidsmarkt

De groeiende kloof tussen de stijgende vraag naar zorg, het tekort aan verpleeghuiscapaciteit en de krapper wordende arbeidsmarkt is een behoorlijk uitdagende situatie. De komende jaren hebben steeds meer mensen zorg nodig, mensen worden ouder en ze ontwikkelen 1 of meerdere chronische ziektes. Tegelijkertijd zijn er steeds minder zorgprofessionals beschikbaar. Willen we de zorg van een zo hoog mogelijk niveau en toegankelijk houden in Nederland, dan moeten we het anders gaan organiseren.

Digitalisering in de zorg

Digitalisering is één van de oplossingen om de zorgkloof het hoofd te bieden. Proteion is geen IT-organisatie, digitalisering is geen doel op zich, maar we willen er wel alles aan doen om de cliëntzorg te verbeteren en daar zoveel mogelijk in te ondersteunen en faciliteren. Omdat digitalisering een steeds grotere ondersteunende rol speelt, heeft Proteion de handen ineengeslagen met KPN Health, dé digitale verbinder van Nederland en specialist in gezondheidszorg.

Strategisch partnership KPN Health & Proteion

KPN Health helpt Proteion met digitale oplossingen, die (samenwerken in) de zorg veiliger, gemakkelijker en efficiënter maken. We willen voldoen aan wet- en regelgeving, en ook security, continuïteit, beschikbaarheid zijn absolute voorwaarden voor Proteion. Daarnaast willen we makkelijk en veilig gegevens kunnen uitwisselen, ook in de keten en gebruikmaken van een veilige werkplek. Dankzij de samenwerking met KPN Health is dit allemaal geregeld. KPN Health heeft een stevig digitaal fundament neergelegd, waardoor Proteion en onze zorgondernemers erop kunnen vertrouwen dat we het beste hebben wat er is: binnen de wet- en regelgeving, altijd beschikbaar én veilig. Dat geeft ons een heel comfortabel gevoel. Dit fundament biedt ons nieuwe kansen en perspectieven, waarmee we voorsorteren op toekomstige ontwikkelingen, zoals (nog meer) datagedreven werken en AI.

Waar we het voor doen

We proberen het voor onze zorgprofessionals zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat zij met de zorg voor bewoners bezig kunnen zijn, in plaats van met allerlei zaken daaromheen. Dankzij technologische oplossingen kunnen onze zorgprofessionals hun werk efficiënter inrichten. En wat goed is voor de zorgprofessional is uiteindelijk natuurlijk ook goed voor de bewoner. Het verhogen van de kwaliteit van zorg, dat staat natuurlijk áltijd voorop.

Gerelateerde artikelen