Bepaal het juiste startpunt voor je reis naar een digitale organisatie

Ga je de reis maken naar een digitale organisatie? Dan is een cloudwerkplek een goed begin. Door in de cloudwerkplek de verschillende werelden – de legacy-applicaties en de cloud – samen te brengen, maak je een beheerste transitie. Geen big bang, maar migratie van je legacy wanneer je organisatie er klaar voor is.

 Wil je beide werelden – de on-premise gevirtualiseerde werkplek en de cloud – gaan samenbrengen in een cloudwerkplek? Dan doe je er goed aan om eerst je startpunt te bepalen. Want het maakt veel uit waar je nú staat met je applicatielandschap. Wat is jouw startpunt?

1. Een zeer gevarieerd werkpleklandschap

   Heb je nog een scala aan werkplekken? Bied je je medewerkers bijvoorbeeld een Citrix virtuele werkplek, met on-premise business applicaties en toepassingen voor productiviteit en samenwerken uit de cloud? En combineer je dat met een aantal volledige cloudwerkplekken? Dan heb je misschien ook een datacenter op eigen locatie en een zelf opgezette private cloud. In dat geval richten we eerst een Azure Tenant in, inclusief een active directory (AD). Dat AD synchroniseren we vervolgens met je eigen AD. Zo leggen we de basis voor een gelijke gebruikservaring voor al je medewerkers, zonder big bang, en kunnen we vervolgens stap voor stap door met je cloudreis.


   Whitepaper Cloud en Legacy - Modern Workplace

   Een werkplek in de cloud voor al uw medewerkers. In een modern jasje. Ontdek hoe u de hybride werkplek voor iedereen laat werken.

   Download


   2. Virtuele werkplek en businessapplicaties

    Heb je een gevirtualiseerde werkplek en businessapplicaties bij ons in een datacenter staan? Businessapplicaties die je ook vanaf de moderne werkplek beschikbaar wilt stellen aan je medewerkers? Dan synchroniseren we de AD van de gevirtualiseerde werkplek met de AD van de moderne cloudwerkplek op Azure. Het identitymanagement vraagt in deze situatie speciale aandacht. Daar hebben we een aparte aanpak voor, waarmee we ervoor zorgen dat authenticatie secuur, soepel en veilig verloopt.

    3. Cloudready applicaties

     Werk je nu al met SaaS-applicaties, of applicaties die cloudready zijn? Dan is het relatief makkelijk om de overgang naar de moderne cloudwerkplek te maken. We richten een Azure cloudlandschap voor je in (zie ook kader), en zorgen voor alle noodzakelijke koppelingen met de SaaS- of cloudready applicaties. Daarin brengen we eventuele virtuele werkplekken en cloudwerkplekken samen, zodat je medewerkers dit als één samenwerkingsplatform ervaren.

     Dit is de KPN Modern Workplace

     De KPN Modern Workplace is gebaseerd op Microsoft 365, vanuit Microsofts publieke cloudplatform Azure. Deze cloudwerkplek biedt meer dan 5.000 ingrediënten. Organisaties die zelf het implementatieproces oppakken, lopen hier vaak op vast. Wij ontwikkelden daarom profielen: best practices, op basis van onze ervaring met 150.000 werkplekken onder beheer en onze expertise met werkplekinrichting.

     In elke best practice hebben wij op basis van gangbare werkstijlen een keuze gemaakt uit de duizenden opties. Daarnaast ondersteunen we bij de migratie, verzorgen we adoptietrajecten, selecteren we passende apparatuur en connectiviteit, en zorgen nadien voor het onderhoud van deze best practices. Voegt Microsoft nieuwe functionaliteit toe? Dan beoordelen we bij welke profielen deze goed past en zorgen we, eventueel in overleg, voor een update van de betreffende best practice(s).

     Heb je beide werelden in één moderne werkplek samengevoegd? Dan kun je op je eigen tempo verder met je digitale transformatie. Benieuwd hoe we je helpen je moderne werkplek in te richten? Lees dan onze whitepaper: 'Modern Workplace: Cloud en legacy samen in de moderne werkplek'.

     Gerelateerde artikelen