Shell optimaliseert bedrijfsproces door plant connectivity

Shell Pernis is de eerste organisatie die tekent voor plant connectivity. De gehele site is nu voorzien van 4G-dekking, die later omgezet gaat worden in 5G. Hiermee is Shell Pernis voorloper en goed op weg volgens de 5G roadmap van KPN voor de digitalisering van de procesindustrie. De digitalisering van Shell draagt bij aan de veiligheid en efficiëntie van de raffinaderij waar brandstoffen en basischemicaliën voor onder andere mobiliteit, smeermiddelen, cosmetica en medicijnen worden gemaakt.


De samenwerking tussen Shell en KPN is gestart in het Industrial 5G Field Lab, waar verschillende 5G-toepassingen worden getest en ingezet om het bedrijfsproces te optimaliseren en de veiligheid en beschikbaarheid in Pernis te maximaliseren.

'De 5G pilot loopt nog, maar we merken nu al dat mobiele apparatuur betrouwbaarder en sneller werkt, waardoor onze medewerkers efficiënter en plezieriger kunnen werken'

- Jos van Winsen, General Manager Shell Pernis-

Door plant connectivity kan Shell de digitalisering van onderhouds- en inspectieprocessen versnellen om een hogere veiligheid en productiviteit van medewerkers en assets te realiseren. Daarnaast zal in Moerdijk de netwerkinfrastructuur van KPN verzwaard worden met een 7x24 uur noodstroomvoorziening voor een zeer hoge continuïteit tijdens kritische turn arounds (grote onderhoudsstop) en om het zonnepark te ondersteunen als er ondercapaciteit is.

'Met het 5G fieldlab hebben we de meerwaarde aangetoond van de inzet van 4G/5G in onderhoud- en inspectieprocessen'

- Jacob Groote EVP KPN -

Gerelateerde artikelen