Samsung Galaxy Note20 en Note20 Ultra: de paradepaardjes voor zakelijke gebruikers

Met de Galaxy Note20 en de nog luxere Note20 Ultra heeft Samsung twee nieuwe paradepaardjes in de business klasse. Beide high end-modellen die van een steeds meer geavanceerde pen zijn voorzien, zijn wondertjes van productiviteit, waarmee je meer gedaan krijgt op een werkdag. Videobellen is goud met deze toestellen, want ze onderscheiden zich door een groter en fraaier scherm, verbeterde camera en krachtigere batterij. En dankzij 5G zijn deze Note-modellen supersnel op het internet.

Meer dan ooit richt Samsung zich met de Note op zakenlieden en professionele werkers die de hoogste eisen stellen aan de tools waarmee ze werken. Multitasking zit deze mensen in het bloed. De nieuwe Note20 en Note20 Ultra maken het mogelijk te videobellen en tegelijk notities te maken. Ook kan op hetzelfde moment nog even snel een bestand worden gedownload. 5G in combinatie met de snellere processor maakt dit mogelijk.

Altijd in business dankzij 5G

De nieuwe Note20-series zijn de eerste Note-modellen van KPN met 5G aan boord. Bij deze modellen en een bijpassend abonnement betaalt de winst van deze nieuwe technologie zich uit. Dankzij 5G kan je veel sneller mobiel internetten. Zeker bij het streamen van 8K-video en virtual reality merk je het verschil. Ook de overdracht van omvangrijke bestanden gaat zonder haperingen en de reactiesnelheid is enorm. Een ander voordeel is dat 5G-hardware tijdens congressen en andere grote evenementen op volle snelheid blijft, ook al worden duizenden apparaten tegelijk gebruikt.

Ook de accu is flink verbeterd. Mensen voor wie de werkdag niet om 17.00 uur eindigt, zullen dat toejuichen. De batterij heeft voldoende power om de hele dag van de Note20 gebruik te maken. Met de snellader is in no-time bij te tanken. 

Veilig en productief werken

De lancering van de nieuwe Note-serie behoort tot de hoogtepunten op het gebied van smartphones. Ook dankzij de extra veiligheidsvoorzieningen en het gemakkelijke beheer via Samsung Knox hebben deze productieve smartphones een vaste plaats in het bedrijfsleven verworven. Werkgevers zijn zich er ook van bewust dat goede tools de loyaliteit en inzet van medewerkers vergroten.  Daarnaast is de Note een toestel die vaak gekozen wordt binnen een BYOD of CYOD omgeving.

Fun fact:

Toen Samsung in 2011 de eerste Note presenteerde, waren weinigen ervan overtuigd dat deze kruising van een smartphone en een tablet een succes zou worden. Het scherm van 5,3 inch zou te groot zijn en aan het nut van het pennetje werd getwijfeld. Hoe zeer zaten de twijfelaars ernaast. Inmiddels heeft dit concept waarmee Samsung pionierde, zich volledig bewezen.

Precieze S pen

Creatievelingen kunnen niet meer zonder de S pen. Ook minder artistieke types weten hoe makkelijk het is hiermee een schetsje te maken en hoe effectief dit werkt. Ook aantekeningen zijn verbluffend simpel te maken. Dit gebeurt met een gevoel en precisie alsof je op papier schrijft. De S pen heeft namelijk een enorme reactiesnelheid. Het lijkt alsof je op papier schrijft.

Dankzij de verbeterde Auto Straighten-functie met handschriftherkenning worden je krabbels meteen omgezet in een nette tekst. In de DeX-mode werkt de pen ook als afstandsbediening voor je presentatie. Met één druk op de knop ga je naar de volgende slide of pauzeer je de video. Ook de air actions zijn verbeterd. Die zorgen ervoor dat je met vijf gebaren het toestel kunt besturen vanuit verschillende apps. 

Zakelijk werkstation, volop entertainment

Bestanden zijn met ‘drag & drop’ eenvoudig uit te wisselen. Ook is het mogelijk het scherm van de Note 20 te spiegelen met je pc. Zo kan je van de nieuwe Note een werkstation maken en op kantoor  gewoon met de Note verder werken. Met de Note20 kun je georganiseerd te werk gaan. Importeer een PDF in Samsung Notes en maak aantekeningen. Bewerk deze en exporteer het bestand vervolgens naar PowerPoint om verder te werken op je pc. Zo gaat geen minuut verloren.  

De nieuwe toppers zijn met name bedoeld voor de generatie die ‘work hard, play hard’ als motto heeft. Ze willen het maximale uit hun leven halen. De Note20 heeft een geweldig scherm dat snel ververst en ideaal is voor de nodige ontspanning na het werk met bijvoorbeeld video en gaming.  

Professionele camera

Ook de foto- en videokwaliteit is professioneel. Als een klant of collega even een nieuwe machine of andere innovatie wil zien, stuur je een serie opnames of een korte video. De Pro-Grade camera creëert haarscherpe beelden en video's. Bij videobellen zie je er op zijn voordeligst uit. De Note20 heeft een 3x optische zoom en 50x SpaceZoom. De Note20 Ultra is voorzien van een 5x optische zoom en 50x SpaceZoom. Daarmee kan je moeiteloos even een opname maken van een gerepareerde fabrieksschoorsteen. De Bright Sensor geeft ook bij weinig licht prima resultaten.

In de communicatie met een leverancier zegt een foto vaak meer dan duizend woorden. Daarom is het handig als kleuren natuurgetrouw worden weergegeven en alles scherp in beeld kan worden vastgelegd. De Note20 is geweldig in het maken van foto’s waarbij je veel wilt inzoomen of juist veel in beeld wilt krijgen. Handig bij het opnemen van modeshows is dat de camera een bewegend object kan volgen. Het beeld blijft dus altijd scherp.

Groter scherm en betere accu ten opzichte van de Note10

Om al die mooie foto’s goed te kunnen zien is een groot scherm prettig. De Note20 heeft een 6,7 inch scherm. De Ultra zit op 6,9 inch, nog iets groter dan zijn voorganger Note10+. De Ultra kent een resolutie van 3200x1440, terwijl de Note20 het met 2400x1080 moet doen. Ook de capaciteit van de batterijen is omhoog gegaan. De Note10 en 10+ zitten op respectievelijk 3500 mAh en 4300 mAh. Hun opvolgers Note20 en 20 Ultra reiken tot 4300 mAh en 4500 mAh.

De meerprijs voor de Ultra laat zich verder verklaren door het geheugen: 12 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen versus 8 GB en 256 GB. Van de Ultra is ook een nog duurdere versie leverbaar met 512 GB opslaggeheugen. Dat is even veel als bij zakelijke laptops uit de hogere middenklasse. De processor is beide Note20-toestellen dezelfde: een Exynos 990. Vergeleken met de Note10 is die verder verbeterd.

Andere aankondigingen

Samsung presenteerde verder de Galaxy Z Fold 2, Tab S7 en Watch 3. 

Gerelateerde artikelen