Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S22 serie

Samsung heeft met de Galaxy S22 serie een schitterende line-up aan nieuwe smartphones aangekondigd. De S22 toestellen bestaan uit de standaard S22 van 6.1 inch, een iets groter model van 6.6 inch: de S22+ en de luxe S22 Ultra met S Pen, met 6.8 inch de grootste van het stel. We hebben alle nieuwe toestellen uitvoerig bekeken en zetten de belangrijkste features en onderlinge verschillen voor je op een rij.

Verschillen Samsung Galaxy S22 en S22+

De Samsung Galaxy S22 en S22+ lijken qua looks sprekend op elkaar, alleen in formaat zie je direct een verschil. De afmetingen van de Galaxy S22 zijn met 14,6 cm x 7,06 cm net iets kleiner dan de S22+ die 15,74 cm x 7,58 cm meet. Beide toestellen zijn even dik (0,76 cm). De grotere S22+ weegt 195 gram tegenover de 167 gram van de S22.

De nieuwste Samsung
Blijf op de hoogte

Benieuwd wanneer de Samsung Galaxy S22 opvolger verkrijgbaar is? Schrijf je in en ontvang als eerste een exclusieve aanbieding!

Het is een kwestie van voorkeur of je voor de grotere of kleinere variant van het toestel gaat, de specs zijn verder nagenoeg hetzelfde. Met één belangrijk verschil: in de grotere S22+ is ruimte voor een grotere batterij van 4,500mAh, waar de S22 met een batterij van 3,700mAh is uitgerust.

Nieuwe chipset voor betere prestaties

De complete S22 serie is uitgerust met een nieuwe chipset: de Exynos 2200 4nm, de snelste chip ooit in een Galaxy smartphone. Een zeer krachtige chip die zelfs de zwaarste games aankan, zonder dat je toestel begint te haperen. De nieuwe chip zorgt ook voor een geoptimaliseerd batterijverbruik, waardoor je toestel minder batterij verbruikt tijdens het gebruik van zware apps. Mocht je batterij toch leeg raken, ben je snel weer bijgetankt dankzij de 25W Super Fast Charging poort in het toestel: binnen 30 minuten is je toestel weer opgeladen.

Geoptimaliseerd voor (nacht)fotografie

Behalve de chip zijn ook de camera functionaliteiten in de Samsung S22 serie flink verbeterd. Zo schiet je nog betere beelden als het donker is met de 50MP High Resolution Camera en Nightography Modus.

Ook is de camera-app uitgerust met een aantal nieuwe softwarematige updates waardoor jouw foto’s en video’s van nog hogere kwaliteit zijn. AI Image Enhancer zorgt dat al je foto’s scherp en stabiel zijn en Video Stabilization stabiliseert al video’s voor een professioneel beeld. Met Space Zoom kun je tot wel 30x inzoomen op de kleinste details. Last but not least: dankzij de 10MP selfiecamera aan de voorzijde van het toestel ben je zelf ook altijd op je best in beeld.

Streamen en bellen in topkwaliteit

Samsung toestellen staan bekend om de geweldig scherpe en heldere beeldschermkwaliteit en de S22-serie is daarop geen uitzondering. Het prachtige Dynamic AMOLED 2x Display biedt een kristalheldere weergave van 1000 nits en dankzij de 120FP refresh rate hapert geen video, conference call of game ooit nog. Ook in de felle zon kun jij je scherm nog gewoon bedienen en bekijken. Handig als je veel buiten of op locatie werkt.

S22 Ultra

De S22 Ultra Serie is een toestel voor de smartphonegebruiker die aan de basics van de S22 en S22+ alleen nog niet genoeg heeft. Dit toestel is iets anders van vorm dan de reguliere S22 en S22+ en heeft een rechte boven- en onderkant. Het scherm is met 6.8 inch ook iets groter dan de andere toestellen uit de serie. Maar wat het apparaat echt uniek maakt is natuurlijk de meegeleverde S Pen. Deze kennen we nog van de populaire Galaxy Note serie en de S22 Ultra mag dan ook een hommage aan deze geliefde toestellen reeks worden genoemd.

S Pen in de S22 Ultra

S Pen gebruikers zweren bij hun stylus pen waarmee je op het scherm direct schetsen en notities kunt maken. Het feit dat de pen in het apparaat kan worden opgeborgen maakt dit toestel met recht uniek en erg praktisch: je hebt de pen altijd bij de hand. De S Pen in de S22 Ultra is opnieuw verbeterd en sneller gemaakt, waardoor je nog minder latency merkt als je hem gebruikt op het scherm. Notities die je schrijft worden herkend dankzij de ingebouwde Text Export functie en zo omgezet naar digitale tekst.

Extra features in de Galaxy S22 Ultra

De S22 Ultra is het duurste toestel uit de nieuwe S22-serie maar daarvoor krijg je wel premium specs. De S22 Ultra beschikt onder meer over een 108MP F1.8 wide lens, een 12MP Ultra wide lens en twee 10MP telelenzen aan de achterzijde van het toestel. Aan de voorzijde vind je ook nog een 40MP selfiecamera.

Daarnaast beschikt de S22 Ultra over een super krachtige batterij van maar liefst 5000 mAh. Het interne en werkgeheugen van dit toestel is uitbreidbaar tot maar liefst 12GB + 512GB. Een powerhouse dus, en een absolute must-have voor professionals die een groot deel van hun dagelijkse werkzaamheden met hun smartphone uitvoeren.

De S22 is nu al verkrijgbaar bij KPN

Wil je de S22 straks als eerste in huis hebben? Goed nieuws, want bij KPN Zakelijk zijn alle nieuwe Samsung toestellen vanaf nu al te bestellen in de pre-sale. Ga direct naar onze Zakelijk shop toe om jouw nieuwe toestel uit te zoeken en te pre-orderen met Kleinzakelijk Mobiel. De eerste orders zullen vanaf medio maart 2022 worden uitgeleverd in volgorde van bestelling.

Grotere ambities? Bestel de gloednieuwe Galaxy S22 Ultra ook met een KPN EEN MKB abonnement.

Heb je vragen? Productvragen of technische ondersteuning nodig? Bel met de zakelijke helpdesk van Samsung via 0800-3909900.

Gerelateerde artikelen