Samsung Galaxy S20 heeft ondernemers veel te bieden

Om overeind te blijven in de concurrentiestrijd die steeds feller wordt moet je je als ondernemer onderscheiden. Dat kan alleen door razendsnel op veranderende behoeftes in te spelen. Om vlot te kunnen handelen dient een ondernemer steeds verbonden en bereikbaar te zijn. Hij moet altijd en overal kunnen werken en taken direct op kunnen pakken. Daar kan de nieuwe Samsung Galaxy S20 uitstekend in ondersteunen.

Apps helpen organisaties beter samen te werken en een hogere productiviteit te bereiken. Omdat smartphones tegenwoordig zulke krachtige processoren, grote schermen en veel geheugen hebben, heb je eigenlijk nog maar één toestel nodig. Slechts acht procent van de mkb-ondernemers is het niet eens met de stelling dat ze al hun zaken vandaag de dag op één mobiel apparaat kunnen afhandelen, zo blijkt uit een studie van Ogilvy Research. 

 

Nog maar één apparaat

Een paar jaar geleden leek het nog niet mogelijk de laptop af te zweren. Maar nu is het moment nabij dat veel gebruikers net zo goed op een smartphone als op een (mobiele) pc kunnen werken. Ideaal is natuurlijk dat je ‘s ochtends alleen nog maar je smartphone mee naar het werk hoeft te nemen en ook op kantoor alles met dat ene apparaat kunt doen. Dat ideaal komt steeds dichterbij. Sterker nog, sommige kantoorwerkers hebben al helemaal geen laptop meer nodig

In de zakelijke smartphone-markt die volledig wordt gedomineerd door Samsung en Apple, neemt de interesse in deze nieuwe manier van werken toe. De nieuwe Samsung Galaxy S20-serie die onlangs werd gepresenteerd, wordt gepositioneerd als de meest ‘bedrijfsklare’ Galaxy. Daarmee kun je heel goed met anderen samenwerken.  

 De nieuwe Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra zijn vanaf nu te verkrijgen bij KPN.

Bestel nu

Altijd de laatste updates

De S20 is robuust, stof- en waterdicht en is ook prima beveiligd tegen aanvallen met malware. Samsung voldoet met deze nieuwe serie topmodellen aan de vraag naar toestellen die gemakkelijk zijn uit te rollen en te beheren. De gebruiker is verzekerd van de laatste updates, maar behoudt de mogelijkheid zelf het moment van updaten te kiezen. De S20, S20+ en S20 Ultra krijgen drie jaar security- en firmware-updates. Nieuw in deze toestellen is een gecertificeerde processor die extra veiligheid biedt. Ontdek meer over de Samsung S20 specificaties.

Het trio is voorbereid op 5G en WiFi 6. Dat zal zakelijke gebruikers aanspreken die de aankoop van een smartphone zien als een investering voor de wat langere termijn. Speciaal voor de zakelijke markt is ook nog de S20 enterprise edition gelanceerd, die wat lager is geprijsd en alleen 4G aankan. Deze totaaloplossing is inclusief vier jaar security- en firmware-updates. Samsung garandeert dat deze zakeneditie tenminste twee jaar lang via de zakelijke kanalen beschikbaar is. Deze editie heeft bovendien vier jaar Knox Configure aan boord. Met deze software kun je een groot aantal smartphones op afstand integraal beveiligen en beheren.

 

Hoge eisen aan de veiligheid


Ook van voorganger S10, is een enterprise edition uitgekomen. Het ministerie van Defensie dat zeer hoge eisen stelt aan de veiligheid heeft hier al 27.500 exemplaren van besteld. Belangrijke overweging om voor dit toestel te kiezen was de veiligheidsarchitectuur die is gebaseerd op het Knox Platform for Enterprise en OpenVPN NL. 

Alle eerdergenoemde verbeteringen in de S20 komen tegemoet aan de behoefte de uitrol van mobiele hardware te verbeteren. Want het meest voorkomende probleem betreft de veiligheid en ‘compliance’. Ook verschillen in versies willen nog wel eens problemen veroorzaken tussen mobiele besturingssystemen en applicaties. Bij de keuze voor een smartphone staat veiligheid veruit bovenaan, gevolgd door de betrouwbaarheid van het apparaat, zijn mogelijkheden en gemakkelijk beheer.  

 

Galaxy S20 heeft sterk verbeterde prestaties

Tijdens de presentatie van de S20-serie lag er veel nadruk op de vernieuwde camera’s waar deze toestellen mee zijn uitgerust. Hun sterk verbeterde prestaties raakten daardoor een beetje ondergesneeuwd. Zakenlieden die zich vlak voor het boarden van een vliegtuig ineens herinneren dat ze nog een videopresentatie moeten binnenhalen, kunnen dat in een mum van tijd doen. Met 5G wordt het mogelijk om een vol uur aan 4K-video in 14 seconden te downloaden. De S20 is echt toegespitst op de drukke zakenman die geen moment wil verliezen. Het verbeterde amoled-scherm zorgt ervoor dat de ogen minder vermoeid raken. Per app kan je het tempo waarmee het beeld zich ververst, instellen. 

Multitasking gaat in een razend tempo. Je kunt gemakkelijk bellen en tegelijk een PowerPoint-presentatie bewerken. De S20 heeft ook een snel en groot RAM-geheugen. Door kunstmatige intelligentie weet het apparaat welke apps je vaak gebruikt en laadt die alvast voor in de RAM-ruimte. Vrij goed kan worden voorspeld wanneer en hoe lang je bepaalde apps nodig hebt. Dit maakt een gepersonaliseerde ervaring mogelijk en de wachttijden worden zo tot een minimum beperkt.  

 

Meer zakelijke toepassingen van de S20

Zakelijke gebruikers letten ook sterk op de batterij. Die houdt het bij de nieuwe S20-toestellen tenminste een volle dag uit, hoe intensief het apparaat ook wordt gebruikt. Bovendien kun je binnen een half uur de batterij weer tot vijftig procent hebben opgeladen. Bedrijven zullen ook de Dual SIM waarderen. Die feature maakt de inzet van meerdere servicelijnen mogelijk. Dit is met name interessant voor bedrijven die een aparte ‘line of service’ voor een bepaalde klant hebben. Zo'n klant kan in verband met de facturering eisen dat alles via één servicelijn gaat. Ook kan per sim een apart profiel worden ingesteld. Ook de ingebouwde scanner is verbeterd, net als het ‘identity management’. Organisaties die beperkingen kennen ten aanzien van de cloud, zullen de feature ‘netwerk opslag’ toejuichen. Hiermee kun je documenten snel en veilig opslaan zonder dat ze naar de cloud hoeven te gaan. 

Heel belangrijk ook is dat de S20 bij uitstek geschikt is voor gebruik van Microsoft-software zoals Office 365. Met Samsung DeX kan de S20 in een desktop-pc worden omgetoverd. Verbind de smartphone met een externe monitor en je kunt daarop doorwerken, zelfs multitasking is daarbij mogelijk. Lees meer over de mogelijkheden van Samsung Dex. Toch nog even over de camera: daarmee kunnen zakelijke gebruikers perfect visueel communiceren. Wat is bijvoorbeeld makkelijker dan even een foto nemen van een constructiefout? De camera kan zelfs van grote afstand details haarscherp vastleggen en zo’n opname zegt meer dan duizend woorden. Ontdek nu alle zakelijke Samsung telefoons.  

Gerelateerde artikelen