Het is Safer Internet Day! Wat kun jij doen om je veiligheid online te vergroten?

Op 7 februari 2023 is het wereldwijd weer Safer Internet Day. Een evenement dat dit jaar voor de 20e keer georganiseerd wordt.

Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op de tweede dinsdag van februari. Het doel van deze dag is om bewustzijn te creëren over de veiligheid van kinderen en jongeren op het internet en om mensen te helpen bij het beschermen van hun privégegevens en persoonlijke informatie.

Ook als ondernemer of zakelijke professional kun je vandaag je steentje bijdragen aan het verbeteren van online veiligheid. Hier zijn vijf dingen die je vandaag kunt doen om je risico op een cybersecurity incident drastisch te verkleinen.

Pas je wachtwoorden aan

Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoordbeleid hanteert en pas regelmatig je wachtwoorden aan. Vandaag is een goed moment om je belangrijkste wachtwoorden zoals die van je e-mail of cloudomgeving weer eens te updaten. Gebruik een wachtwoordmanager om deze veilig op te slaan.


Cyber Security Checklist

Wil jij weten hoe het met de cybersecurity van jouw bedrijf gesteld is? Download de checklist en ontdek wat je (nog meer) kunt doen!

Download


Voer updates uit

Zorg ervoor dat je software en apparaten altijd up-to-date zijn, omdat deze updates vaak kritische beveiligingsupdates bevatten. Kijk vandaag of er updates beschikbaar zijn en installeer deze op je apparaten.

Zet Multi-factor Authenticatie aan

Steeds meer diensten bieden tegenwoordig Twee- of Multi-factor Authenticatie aan. Denk aan je bank, e-mail, WhatsApp of sociale netwerken. MFA en 2FA verminderen de kans dat je account gehackt wordt aanzienlijk omdat je een extra beveiligingslaag toevoegt. Zet tweestapsverificatie vandaag aan op diensten waar je dit nog niet hebt gedaan.

Beperk persoonlijke informatie

Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie op het internet, zoals je adres, telefoonnummer en creditcardgegevens.

Beveilig je netwerk

Zorg voor een veilig netwerk door gebruik te maken van beveiligingssoftware, firewalls en VPN-verbindingen. Voor zowel onze Kleinzakelijke- als MKB klanten bieden wij een extra veilige internetverbinding aan die dit mogelijk maakt. Lees er meer over op deze pagina.

Zeg het voort

Hou deze informatie niet voor jezelf maar spoor anderen in je omgeving ook aan om hun wachtwoorden aan te passen en veilig op te slaan. Leg kinderen of ouderen uit waarom dit zo belangrijk is. En help ze met het instellen van twee-factor authenticatie of andere ‘technische’ dingen.

Maak je medewerkers bewust

Heb je personeel? Zorg er dan ook voor dat je medewerkers op de hoogte zijn van de nieuwste online bedreigingen. Organiseer bijvoorbeeld een workshop rondom online veiligheid en de risico's van cybercrime of volg awareness training.

Meer weten over de risico’s die MKB’ers en ondernemers lopen? En waar je op moet letten? Download dan ons eBook met de 15 meest voorkomende cybergevaren voor kleine en middelgrote bedrijven.

Gerelateerde artikelen