Open deuren met je smartphone

Als het gaat om jouw bedrijfspand kun je niet veilig genoeg handelen. Goed sleutelbeheer is dan ook essentieel voor een waterdichte beveiliging. Met slim sleutelbeheer voorkom je inbraken, kwijtgeraakte sleutels en medewerkers die voor dichte deuren staan.

Geen ondernemer wil dat mensen zomaar het bedrijfspand kunnen in- en uitlopen. Toch kan de beveiliging nog beter. Sleutels of toegangspassen raken bijvoorbeeld vaak zoek. Of erger, ze komen in de verkeerde handen. Door de smartphone te gebruiken als sleutel wordt sleutelbeheer een stuk slimmer en uw bedrijfspand veiliger.

Hoe werkt slimme toegang met NFC-SIM?

Bedrijfstoegang met je smartphone werkt met de Near Field Communicatie (NFC) SIM-kaart van KPN. Op deze SIM-kaart staan digitale kluizen waarin gegevens veilig opgeslagen kunnen worden. Via een NFC controller van een smartphone communiceert een app met één van deze digitale kluisjes en de NFC antenne van de smartphone. Op deze manier wordt er gecommuniceerd tussen de NFC SIM-kaart en een NFC-tag op een slot. Dat slot ontgrendel je eenvoudig door je smartphone er een paar centimeter voor te houden.

Sleutelbeheer volledig onder controle

Met company-access-oplossingen van KPN bepaal jij wie waar toegang toe heeft, en voor hoelang. Zo heb je volledige controle over het sleutelbeheer. Stel dat een monteur acuut naar een vestiging moet waar hij nog nooit geweest is, en dus geen sleutel van heeft. Dan kan hij onderweg een secretaresse bellen met het verzoek om toegang. Zij gaat direct naar het kaartmanagementsysteem op haar laptop, voert daar de gegevens van de monteur in en verstuurt de code naar hem. De code staat vrijwel direct op de NFC-SIM in zijn smartphone. De monteur kan bij aankomst direct aan de slag. Gaat diezelfde monteur uit dienst? Dan wis je al zijn toegangscodes gemakkelijk op afstand.

Goed beveiligd

De NFC SIM-kaart heeft een gecertificeerde beveiliging waardoor gegevens veilig zijn opgeslagen. Smartphone verloren? Je kunt de NFC SIM-kaart van afstand blokkeren en direct de data wissen. Daarnaast kan de NFC SIM ook andere functies krijgen. Hij kan bijvoorbeeld de printpas vervangen, zodat medewerkers kunnen printen met hun smartphone. Ook lockers kunnen geopend worden met NFC SIM-technologie. NFC SIM-tags in werkkleding registreren zelfs of kleding schoon is. Zo worden nog meer handelingen op en rond het kantoor slimmer!

Meer weten over de mogelijkheden van de NFC-simkaart? Neem dan contact op.


Gerelateerde artikelen