Op de dag van de deadline moet alles kloppen voor Amsterdam Light Festival

Tijdens Amsterdam Light Festival is de binnenstad van Amsterdam 53 dagen het decor voor internationale lichtkunst. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen het festival per boot, per fiets en te voet. Hoe zorgt zo'n groot evenement ervoor altijd in business te blijven? En hoe werkt het team overal met elkaar samen om het festival in goede banen te leiden?

Ruim 650 kunstenaar uit 45 landen werden geïnspireerd door het thema Disrupt! en dienden een idee voor een lichtkunstwerk in. Uiteindelijk werden 20 kunstwerken geselecteerd, waaronder Order/Disorder van de Groningse kunstenaar en ontwerper Lambert Kamps. De aanloop naar de opening van Amsterdam Light Festival is jaarlijks een spannend proces. Op de dag van de deadline moet alles kloppen! Een altijd werkende internetverbinding is van cruciaal belang om alles in goede banen te lijnen. Gezien de tentoonstelling in de openbare ruimte plaatsvindt moet er op ieder moment van de dag geschakeld kunnen worden met alle betrokken partijen: de gemeente, Waternet, kunstenaars, technisch producenten, bewoners en bezoekers. Om de deadline te halen werkt het festivalteam vanuit de cloud om zowel van achter het bureau als op straat altijd met elkaar te kunnen samenwerken.


Extra Veilig Internet

Met KPN EEN MKB Internet bent u altijd én overal veilig online dankzij Extra Veilig Internet. Hiermee bent u beschermd tegen malware, ransomware en virussen op onveilige websites. Benieuwd hoe KPN EEN MKB uw bedrijf kan helpen om altijd in business te blijven?

Vraag adviesgesprek aan

Gerelateerde artikelen