Met een CYOD-strategie maakt u het uw mensen makkelijk

Keuzevrijheid is een groot goed. Totdat het aantal keuzes overweldigend groot wordt – dan werkt het belemmerend. Zeker als het gaat om de keuze voor devices waarmee mensen hun werk moeten doen. Niet alleen krijgen minder digitaal vaardigen liever een overzichtelijk aanbod, ook wordt u – als werkgever – geconfronteerd met allerlei bedrijfsrisico’s. Met Choose Your Own Device (CYOD) loopt u deze risico’s niet, en biedt u uw medewerkers wel hun vrijheid.

Tot een paar jaar terug ‘dicteerde’ in vrijwel alle grote bedrijven de ICT-afdeling met welke devices mensen werkten. Dat deden ze meestal op basis van technische criteria, zonder lang stil te staan bij het gedrag en de behoeftes van medewerkers. En de verschillen tússen medewerkers. De trend die daarop volgde – bring your own device (BYOD) – was het andere uiterste. Meer en meer medewerkers, met name uit de nieuwe generatie millennials, vonden de aangeboden devices te beperkt, en namen privédevices mee om die op het bedrijfsnetwerk aan te sluiten.  

Whitepaper: Bied uw mensen keuzevrijheid.

Iedereen een passende werkplek met choose your own device (CYOD) van KPN.

Download

Terug in control

Dat bracht een nieuwe stroom aan risico’s met zich mee. Werkgevers waren niet langer ‘in control’ over de data op de werkplekken. Want op de eigen privédevices staan ook eigen applicaties en cloudtools, waar vervolgens bedrijfsdata en werkinformatie in opgeslagen werden. Met de steeds striktere privacyregelgeving kan dat nu echt niet meer. Tijd om de controle terug te pakken, dus. En daarom kiezen steeds meer werkgevers voor een tussenvorm: een choose your own device (CYOD)-beleid. Wel de vrijheid, maar binnen veilige kaders.

Maak het overzichtelijk

En dat sluit goed aan op de wensen en het gedrag van het overgrote deel van de medewerkers. Want afgezien van een select gezelschap, hebben de meeste mensen wel iets anders aan hun hoofd dan een keuze maken uit een eindeloze hoeveelheid devices waarop ze hun werk moeten doen. Psychologisch pakt zoveel keuze bovendien vaak niet goed uit. De angst om een verkeerde beslissing te nemen, kan verlammend werken. Door uw mensen een overzichtelijke selectie te bieden, die wel goed afgestemd is op de verschillende werkstijlen en soorten functies binnen een organisatie, maakt u het een stuk eenvoudiger voor ze. Ze selecteren het device dat past bij hun voorkeuren en werk, krijgen hun nieuwe device thuisgestuurd, zetten hem aan, loggen in en kunnen aan het werk. Met onze CYOD-oplossing duurt die eerste keer inloggen en aan het werk gaan 10 minuutjes. Vrijwel meteen gebruiksklaar dus.

Aantrekkelijke werkgever

Zo sluit u met deze keuzevrijheid binnen heldere kaders ook goed aan op de behoefte van een nieuwe generatie medewerkers. Jong en oud. Mensen die bepaalde eisen stellen aan een laptop, smartphone of tablet waar ze – laten we wel wezen – een groot deel van hun tijd op spenderen. Waarvan ze afhankelijk zijn om hun werk goed te doen. Zo draagt een CYOD-strategie direct bij aan uw aantrekkingskracht als werkgever. Geen overbodige luxe in deze krappe arbeidsmarkt.

Aan de slag met CYOD

Een CYOD-oplossing van KPN is onderdeel is van de Modern Workplace. Platformonafhankelijk, en als een managed service. Alle keuze voor uw mensen dus, zonder gedoe en met voorspelbare kosten voor u.

Gerelateerde artikelen