20 Leuke kerstcadeaus voor ondernemers (en andere harde werkers)

Wat zijn leuke kerstcadeaus voor een familielid of vriend(in) die ondernemer is? We vroegen het een paar ondernemers en dit zijn de tips die zij gaven.

Leuke kerstcadeaus voor mannen of vrouwen met een eigen zaak bedenken is geen makkelijke opgaaf. Hebben ze nog wel tijd om een boek te lezen? Of zijn ze altijd druk? Met deze 20 cadeautips weet je zeker dat je elke ondernemer blij maakt.

1. Apple AirTag

Natuurlijk eerst even checken of je relatie over een iPhone of MacBook beschikt. Maar als hij of zij met Apple werkt, dan is een Apple AirTag altijd een goed cadeau. Je stopt deze in je tas, bestelbus of maakt hem aan je sleutels vast. Daarna kun je altijd zien waar dit object zich op dat moment bevindt. Handig voor ondernemers die vaak iets kwijt zijn, of dat juist willen voorkomen. Vanaf €29.

2. Anker PowerCore Slim draadloze oplader

Moet je een cadeau bedenken voor iemand die altijd aan het bellen is? Of geen e-mail onbeantwoord laat, zelfs niet op vakantie? Dan is een draadloze oplader geen overbodige luxe. De Anker PowerCore Slim draadloze oplader is een bijzonder slanke, lichte en krachtige oplader van 10.000 MaH. Vanaf €29.

3. Blue Light Filter bril

Wanneer je veel achter een beeldscherm werkt kunnen je ogen op zeker moment last krijgen van het blauwe licht. Een blue light filter bril biedt dan uitkomst. Het geeft je ogen rust doordat het blauw licht van een scherm filtert. Je kunt een Blue Light Filter bril op sterkte bestellen maar dat hoeft niet. O.a. bij Charlie Temple vanaf €35.

4. Boek: Founders at Work

Voor al die (jonge) ondernemers die ervan dromen om de volgende Mark Zuckerberg te worden is Founders at Work een must read. In dit boek verzamelde journalist Jessica Livingston de verhalen achter het begin van grote en succesvolle techbedrijven zoals Apple, Lotus, PayPal en Gmail. Wie wil begrijpen hoe moeilijk het is om een bedrijf op te bouwen haalt uit dit boek inspiratie en troost. Van servers die uitvallen op eerste kerstdag tot geen cent meer op je bankrekening: toch zetten deze bedrijven door en werden ze uiteindelijk een groot succes. O.a. bij Bol.com vanaf €13,31.

Meer boekentips voor ondernemers? Check dan dit artikel met de 11 beste ondernemersboeken van het afgelopen jaar.

5. Smart Mug

Ok, deze mok is wat aan de prijs. Maar je bespaart wel flink op koffie doordat je je afgekoelde bakkies niet langer weg hoeft te gooien. Een must-have voor koffie junkies dus. De Ember Mug 2 is een slimme koffiemok met temperatuurregelaar. Daardoor blijft jouw koffie of thee altijd op de juiste temperatuur tijdens het werk. Via de bijbehorende app stel je jouw favoriete drinktemperatuur in. De Smart Mug is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart, zilver, koper en goud. Vanaf €149.

6. Blue Yeti USB Microfoon

Zou jouw vriend(in) of familielid écht een eigen podcast moeten hebben? Of heeft hij of zij dat misschien al? Dan is de Blue Yeti een hele goede podcast microfoon om mee aan de slag te gaan. Ook geschikt voor videobellen en Teams meetings. Vanaf €95.

7. Nordic Ware Bundt bakvorm

Soms kunnen ondernemers net iets teveel met hun werk bezig zijn. Dan is het tijd voor een (nieuwe) hobby die niks met werk te maken heeft. Met deze prachtige, duurzame bakvormen van Nordic Ware maak je altijd indruk. Zelfs als hij of zij geen keukenprinses is staat deze bakvorm mooi in elke keuken. Vanaf €40.

8. Time Timer

De Time Timer is een speciale klok die ook veel in het basisonderwijs wordt gebruikt. Met de Time Timer stel je voor jezelf de tijd in die je hebt om een bepaalde taak af te ronden, bijvoorbeeld 45 minuten. Zet de Time Timer voor je neus en je ziet hoe het rode vlak steeds kleiner wordt. Is de tijd op, dan neem je een pauze voordat je aan je volgende taak begint. Een ideaal cadeau voor mensen die altijd druk zijn en moeite hebben hun tijd te managen. Een goed alternatief voor de Time Timer is de Pomodoro techniek, die je ook met een ‘gewone’ keukenwekker kunt doen. Vanaf €9,99.

9. Handcréme

Wie zegt dat kantoorwerk alleen maar zakelijk en niet een beetje me-time mag zijn? Sinds we gewend zijn aan thuiswerken, is een rustmoment aan ons bureau veel normaler geworden. Een handcrème is daarbij een must-have: het ruikt lekker en je handen worden er ook nog eens lekker zacht van. Beautybloggers zweren bij de L’Occitante Shea Handcreme, Chanel La Creme Main of O’Keeffe’s Working Hands creme (ook voor mannen). Vanaf €8.

10. Desk Organizer

Is jouw kennis niet de meest opgeruimde van het stel dan is een desk organizer een cadeau dat direct een concreet probleem oplost. Deze design versie van Yamazaki is populair onder Instagrammers, maar er bestaan ook eenvoudiger oplossingen van bijvoorbeeld IKEA. Een stijlvolle manier om het nieuwe jaar goed te beginnen. Vanaf €19.

11. Kaweco Sport Classic Vulpen

Ja de wereld wordt steeds digitaler en we werken allemaal in de cloud. Maar toch kan het veel rust en helderheid geven als je je notities af en toe met de hand opschrijft. Sterker nog, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je geschreven notulen beter onthoudt dan wanneer je ze typt. Een klassieke vulpen is altijd een mooi gebaar en deze Kaweco Sport Classic vulpen gaat ook nog eens jaren mee. Een duurzaam cadeau. Vanaf €25,99.

12. Leuchtturm1917 Notebook

Een klassieker, dit notitieboek van Leuchturm1917, maar wel één waarmee je elke ondernemer blij maakt. In deze kwalitatieve notitieboekjes wordt stevig papier gebruikt dat niet doordrukt en fijn schrijft. Je kunt kiezen uit blanco papier of met lijnen, ruiten of stippen. Deze notitieboeken zijn in allerlei maten en kleuren verkrijgbaar.

13. Kaartspel Cards Against Humanity

Cards Against Humanity is een absurdistisch kaartspel dat je dwingt om outside-the-box te denken. En laten de meeste ondernemers daar nou juist heel goed in zijn. Voor dit kaartspel is wel wat lef en (zwarte) humor vereist en het is niet geschikt voor kinderen onder de 18. Gelukkig zijn er veel verschillende varianten verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld de ‘Nerd Bundle’ vol internet, AI, sci-fi en fantasy referenties. Alle versies van het spel krijgen steevast 5 sterren op Bol en Amazon. Vanaf €29,99.

14. Philodendron plant

Voorkom dat ondernemers er op Blue Monday straks kaaltjes bij zitten als de kerstboom eenmaal de deur uit is. Met een mooie bureauplant, zoals deze Philodendron maak je het in één klap gezellig op de werkplek. Daarnaast is bewezen dat mensen rustig worden van planten op hun bureau en minder last hebben van stress. Vanaf €9,95.

15. Opvouwbare Laptopstandaard Aluminium

Speciaal voor hybride werkers is deze aluminium laptopstandaard opvouwbaar van Lurk een uitkomst. Opgevouwen doet het ontwerp nog het meest denken aan een klein paar ski’s, maar eenmaal uitgeklapt heb je een volwaardige laptopstandaard op precies de goede hoogte. Beter voor je rug en makkelijk mee te nemen in je tas. Vanaf €29,95.

16. Infinity kussen voor op reis of kantoor

Het Huzi Design Infinity kussen is een soort mix tussen een stevige coltrui en een opblaasbaar reiskussen. Ideaal voor mensen die voor hun werk veel in een vliegtuig zitten, of op kantoor behoefte hebben aan comfort en nekondersteuning. De stof is ademend en het neksteunkussen biedt 360 graden ondersteuning voor vermoeide nekspieren. Online reviewers zweren bij dit nekkussen dat verkrijgbaar is in 7 modieuze kleuren. Vanaf €44,99.

17. Compressiekousen

Compressiesokken zijn hot. En dat is niet zo gek, ze zorgen voor een betere doorbloeding van je onderbenen. Dat is handig als je veel zit, maar ook als je voor je werk juist heel veel loopt of beweegt. Ook na het sporten zijn ze ideaal voor sneller herstel en ze zorgen voor meer uithoudingsvermogen tijdens de wintersport. Compressiekousen zijn steeds vaker verkrijgbaar in hippe kleuren zoals deze van het merk Stox Energy Socks. Vanaf €44,95.

18. Bureauspel Tookyland Balancing Stones

In de jaren ‘80 en ‘90 waren bureauspellen een tijdlang heel populair. Even je hersens kraken op een kleine puzzel of ontspannen met het geluid van een Newtonpendel. Nu is daar dan deze variant: een set vol houten ‘stenen’ waarmee je torens mag bouwen. Het idee is dat je de stenen laat balanceren en daardoor innerlijke rust vindt. Vanaf €24.

19. Agenda of Business Planner 2023

Waar een goede zakelijke agenda vroeger vooral bedoeld was om je afspraken in op te schrijven, worden deze tegenwoordig vooral gebruikt om persoonlijke doelstellingen en focustijd te plannen. De Structuurjunkie Business Planner 2023 is daar een goed voorbeeld van: naast een weekplanner kun je er ook al je to-do’s, weekdoelen en deadlines in op schrijven. Sluit goed aan op de Getting Things Done methode van David Allen of het boek Grip van Rick Pastoor. Vanaf €24,99.

20. Vluv Ergonomische Zitbal

Het officiële (thuis)werkadvies luidt: probeer minstens één keer per uur op te staan en te bewegen. Een goede manier om ook tijdens het zitten je spieren ‘actief’ te houden is door gebruik te maken van een actieve zithouding. Een ergonomische zitbal is daar een goed voorbeeld van. Een zitbal kan ook helpen tegen rugklachten. Deze zitbal van Vluv is verkrijgbaar in 3 verschillende maten en in verschillende stoffen kleuren. Vanaf €79.

Gerelateerde artikelen