KPN versnelt de uitrol van zakelijk glasvezel – Feest op ‘De Baanstee’

Met de ambitie om heel Nederland te verbinden met een duurzame toekomst, versnelt KPN de uitrol van het glasvezelnetwerk. En samen met netwerkpartner Glaspoort voorzien we steeds meer bedrijventerreinen van glasvezel. Zo ook bedrijventerrein de Baanstee in Purmerend. Hier hebben we afgelopen week samen de eerste klant aangesloten op het netwerk met KPN Zakelijk Glasvezel

We zijn hard bezig met de uitrol van glasvezel in heel Nederland. Het is de bedoeling dat binnen nu en 5 jaar 80% van ondernemend Nederland is aangesloten op glasvezel. Zodat ook zij ondernemen op volle snelheid. Om dat te realiseren versnellen we samen met onze netwerkpartners de uitrol. En worden alleen al dit jaar 140 bedrijventerreinen aangesloten op glasvezel in samenwerking met Glaspoort.

Profile Tyrecenter Frikkee is als eerste klant in bedrijventerrein de Baanstee aangesloten op het glasvezelnetwerk bij KPN. Ondernemer Dennis de Waart is blij: “Steeds meer onderdelen van onze bedrijfsvoering gaan digitaal. Denk aan ons klantensysteem en onze website met afspraakmodule. Een snelle, goedlopende internetverbinding is voor ons dus steeds belangrijker”.

Dennis de Waart is trots dat hij de eerste ondernemer is op de Baanstee die gebruik maakt van KPN Zakelijk Glasvezel. “Nu kunnen we onze klanten nog sneller en beter van dienst zijn. Onderaan de streep is dat voor ons het belangrijkst.” Over de werkzaamheden is hij ook tevreden: “Ze zijn vanochtend begonnen met het aansluiten en zonder onderbreking van mijn dienstverlening was ik snel over op glas. In een paar uur gefixt. Ook lekker snel dus”.

Volgens Rob Wolfs, director glasvezel bij KPN, is de aansluiting pas het begin van nog veel meer blije ondernemers. “Vandaag vieren wij de eerste aansluiting met onze partner Glaspoort op het bedrijventerrein de Baanstee in Purmerend. We bieden nu al op veel bedrijventerreinen KPN Zakelijk Glasvezel aan én met de uitrol vanuit Glaspoort is een enorme versnelling ingezet. Prachtig nieuws voor onze bestaande klanten, maar we zullen ook veel nieuwe klanten verwelkomen!”

Profile Tyrecenter Frikkee is officieel de eerste klant die door KPN en Glaspoort samen wordt aangesloten. Volgens Jan-Willem Scheerder van Glaspoort een bijzonder moment: “Samen met KPN kunnen wij zakelijk Nederland nog sneller aansluiten op glasvezel. Door onze expertise te bundelen kunnen we de komende jaren sneller vooruit".

Genoeg reden voor een feestje dus: naast taart voor alle aanwezigen waren er uiteraard ook bloemen en felicitaties. Wolfs: “En de komende tijd gaan we hard aan de slag om nog veel meer ondernemers te verblijden met de komst van glasvezel!”.

Gerelateerde artikelen