KPN SuperWifi: sneller internet met de mesh-technologie

KPN breidt zijn wifi-aanbod voor klanten uit met de introductie van KPN SuperWifi, een eenvoudig te installeren en krachtige wifi-oplossing die zeer geschikt is voor kleinzakelijke klanten die op hun werkplek nog sneller internet willen.

Met de KPN SuperWifi punten kunnen klanten met een klein kantoor of kantoor aan huis een betrouwbaar en snel wifinetwerk creëren zonder kabels te trekken. Deze oplossing maakt het bijvoorbeeld mogelijk om zonder haperingen videobellen mogelijk te maken. Ook in de bedrijfskeuken en in het magazijntje achter in de zaak kan zo een goed bereik worden gerealiseerd. En bezoekers die in de ontvangstruimte zitten te wachten, kunnen via het gastnetwerk even hun agenda checken.

Wifi op basis van mesh-technologie

Wifiproblemen kunnen veel ergernis veroorzaken. ZZP’ers en kleinzakelijke ondernemers zijn actief op zoek naar meer stabiliteit en snelheid van de wifiverbinding en ondersteuning met de inrichting daarvan. De standaard wifi van het modem in de meterkast houdt geen rekening met de individuele omstandigheden binnen het kantoor aan huis. Dikke muren, vloerverwarming, de magnetron en de omringende netwerken kunnen het eigen wifisignaal verstoren. Met mesh-technologie is dit verleden tijd.


KPN SuperWifi maakt gebruik van deze innovatieve technologie. Samen met de Wifi Manager en de KPN Thuis app zijn de mooi vormgegeven SuperWifi punten snel en zonder technische kennis te installeren en te optimaliseren. De SuperWifi punten nemen automatisch de inloggegevens en het wachtwoord van het modem over en ze werken slim met elkaar samen om de bandbreedte de verdelen, zodat de verbonden apparaten automatisch verbinden met het beste wifisignaal. De Wifi Manager in de KPN Thuis app geeft inzicht in de prestaties van het netwerk en laat zien welke apparaten er verbonden zijn. 

Meer weten over SuperWifi

Voor KPN SuperWifi is geen technische kennis nodig, het is gemakkelijk aan te sluiten en te beheren. Uit een gebruikerstest onder communityleden van Tweakers bleek onder meer dat KPN SuperWifi ‘binnen een mum van tijd bandbreedte door het hele huis realiseert’ en dat de SuperWifi ‘makkelijk in te stellen’ is. Voor een kantoor aan huis of niet al te grote kantoren zijn twee wifipunten voldoende. Voor een groter kantoor kan er eenvoudig een derde wifipunt toegevoegd worden aan het netwerk.

Gerelateerde artikelen