KPN breidt Managed Hybrid Cloud dienstverlening uit met Microsoft Azure Stack

Microsoft heeft op 10 juli 2017 aangekondigd Azure Stack te lanceren. Microsoft brengt hiermee, als eerste publieke cloud provider, publieke Azure functionaliteiten op basis van een private cloudplatform naar het eigen datacenter. Hiermee houden klanten controle over de locatie van hun data om zo te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving.

KPN, als Managed Service Provider van hybride cloud diensten, breidt hiermee zijn cloud dienstverlening uit met diverse Microsoft Azure Stack diensten en biedt klanten daarmee een unieke totaaloplossing op maat. Bovendien houden klanten grip op de kosten doordat ze flexibel kunnen op- of afschalen. KPN klanten kunnen deze diensten op abonnementsbasis geleverd krijgen, vanuit de KPN datacenters in Nederland of in het klanteigen datacenter.

Om klanten een consistente gebruikerservaring te bieden, worden de Azure Stack diensten van KPN integraal geleverd met de dienst publiek Azure. Indien de klant extra capaciteit wenst kan vanuit Azure Stack eenvoudig worden opgeschaald door gebruik te maken van de publieke cloud of kunnen eenvoudig applicaties worden ontwikkeld met de dienst publiek Azure, door productie te verplaatsen naar Azure Stack.

Voor veel organisaties is een directe overstap naar publiek Azure niet haalbaar of wenselijk. Met de komst van Azure Stack behouden organisaties controle over het cloudplatform en  over de locatie van de data. Daarnaast profiteren ze van cloudvoordelen op het gebied van flexibiliteit en beschikken ze over een breed pallet aan functionaliteiten.    

Zelf testen voor lancering

De officiële lancering van Microsoft vindt na de zomer plaats, maar KPN biedt organisaties nu al de mogelijkheid om applicaties te testen in Azure Stack. Daarnaast kan op basis van ‘POC-as-a-Service’ een volledige Azure Stack opstelling inclusief de integratie met de publieke variant worden verzorgd.

Robin Scholten, directeur van KPN Internedservices: ‘Met de komst van Azure Stack bieden we onze klanten één consistente gebruikerservaring. De voordelen van de hybride KPN oplossing in de publieke cloud op het gebied van flexibiliteit en schaalbaarheid, kunnen naadloos gecombineerd worden met de veiligheid en stabiliteit van de KPN private cloud. De benodigde kennis, tooling en applicatie-inrichting zijn identiek, er zijn dus geen nieuwe investeringen nodig’.

KPN maakt hiermee haar arsenaal aan cloud-diensten compleet en biedt zijn klanten hiermee een complete ervaring in de journey naar de gewenste hybride Azure cloud, waarbij de wensen en eisen rondom de applicaties en data centraal staan. Hierbij krijgen klanten advies op het gebied van ontwerp, inrichting, configuratie en beheer. Dit wordt ook opgemerkt door de markt. Recent is KPN voor het derde op een volgende jaar is KPN opgenomen in het ‘Niche Speler’-kwadrant van de op 28 juni 2017 gepubliceerde 'Magic Quadrant for Managed Hybrid Cloud Hosting, Europe' van Gartner Inc., een internationaal onderzoeksbureau in de IT-sector.

De Azure dienstverlening wordt geleverd door KPN Internedservices. Zij zijn vanaf de start nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack en al geruime tijd aan het testen. Diverse KPN initiatieven op het gebied van Internet of Things (IoT), Big Data en Blockchain maken inmiddels al gebruik van Azure Stack.

Gerelateerde artikelen