Goede wifi maakt zzp’ers productiever

Weinig kan het werkplezier van een zzp’er zo grondig bederven als een haperende wifiverbinding. Slecht bereik betekent bovendien onherroepelijk minder productiviteit. Freelancers of zelfstandige ondernemers die vanuit huis of op locatie hun werk doen, zijn vaak sterk afhankelijk van snel internet. Wel een goede internetsnelheid maar laat de wifi te wensen over? Zo regel je heel snel de beste wifi op kantoor.

Als je problemen hebt met je wifi-verbinding dan kan een wifiversterker uitkomst bieden. Door op twee of meer plekken in het huis zo’n versterker aan te sluiten, verbeter je op een makkelijke manier het het wifi signaal. Nog beter zijn wifi-punten die gebruik maken van mesh-technologie. Ze creëren een deken van wifi door je kantoor. Doordat ze slim met elkaar samenwerken, heb je overal supergoeie wifi.

KPN SuperWifi op kantoor

SuperWifi is gebaseerd op de nieuwe, innovatieve mesh-technologie. De SuperWifi-punten vormen hierbij een eigen wifinetwerk met een veel groter bereik en snelheid en zijn snel en zonder technische kennis te installeren en te optimaliseren. Je hebt KPN SuperWifi binnen 15 minuten aangesloten. De SuperWifi-punten nemen automatisch de inloggegevens en het wachtwoord van het modem over en ze werken slim met elkaar samen om de bandbreedte te verdelen zodat de verbonden apparaten zoals je laptop of telefoon automatisch verbinden met het beste wifi-signaal. Voor een kantoor aan huis of klein kantoor zijn twee wifi-punten voldoende. Voor een groter kantoor kan er eenvoudig een derde wifi-punt toegevoegd worden aan het netwerk.

Supergoeie en veilige wifi onderweg

Buiten de deur ben je meestal aangewezen op een wifi-hotspot, een openbaar draadloos netwerk dat doorgaans gratis is te gebruiken. Probleem is dat hackers gemakkelijk in dit soort netwerken kunnen binnendringen. Wie in een café of andere publieke ruimte met privacygevoelige gegevens omgaat, heeft behoefte aan een veiliger internet.

Een VPN, een soort beveiligde tunnel tussen je computer (of smartphone) en het internet, zorgt daarvoor. Omdat deze verbinding versleuteld is, kunnen hackers er moeilijker vat op krijgen. Een VPN kan overigens wel vertragend werken. Dat merk je bijvoorbeeld bij videovergaderen en het uitwisselen van zware bestanden. Bij gewoon kantoorwerk zul je daar niet zoveel last van hebben.  

Lees ook: Cybersecurity voor ondernemers: 6 kleine dingen die je vandaag nog kunt doen

Mobiel internetten

Een alternatief is het gebruik van mobiele data. Op de meeste telefoons kun je zelf een mobiele hotspot instellen. Je laptop maakt dan gebruik van het mobiele signaal van je telefoon, die tijdelijk als router met wifi-signaal werkt. Met een ruime databundel kom je een heel eind. Kies je voor een abonnement met unlimited data dan is er helemaal geen probleem. Vergeet niet om een wachtwoord in te stellen, want voor je het weet maken andere zzp’ers gebruik van jouw verbinding. Vergeet de hotspot als je klaar bent niet uit te zetten, want je batterij gaat een stuk sneller leeg als deze optie aanstaat.

Gerelateerde artikelen