Dit zijn de voordelen van zakelijk glasvezel voor start-ups en groeiende bedrijven

Glasvezel biedt heel wat specifieke voordelen voor kleine bedrijven en start-ups. We zetten de belangrijkste pluspunten ervan op een rij.

Dat een snelle en stabiele internetverbinding cruciaal is voor iedere start-up of klein bedrijf, is al onderwerp geweest van heel wat onderzoeken. De eenduidige conclusie: met een snelle, stabiele internetverbinding zoals glasvezel, neemt je productiviteit toe en stimuleer je innovatie. Daarnaast zijn er heel wat andere voordelen van een glasvezelnetwerk.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid is alles. Zeker voor een start-up die nog een plekje in de markt moet veroveren. Downtime kan in de start-upfase desastreus zijn. Een glasvezelverbinding is minder gevoelig voor storingen die worden veroorzaakt door externe factoren, zoals weersomstandigheden. Ze bieden over het algemeen een stabielere en betrouwbaardere internetverbinding dan andere opties.

Doordat je eventuele downtime met glasvezel minimaliseert, verbetert de bedrijfscontinuïteit en daarmee ook de klanttevredenheid.

Schaalbaar

Als het goed is – en uiteraard als je dit wilt – groeit je start-up. Of misschien moet je juist tijdelijk wat terugschakelen. Glasvezelinfrastructuur is zeer schaalbaar, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden aangepast aan de (groeiende) behoeften van een bedrijf.

Kleine bedrijven en start-ups kunnen beginnen met een basisverbinding en deze later upgraden naar hogere snelheden of een grotere bandbreedte naarmate het bedrijf groeit. Dit maakt het mogelijk om flexibel te blijven en de IT-infrastructuur aan te passen aan eisen die doorlopend veranderen.

Glasvezel in jouw buurt?
Zet de glasvezelwekker

Alles onder één dak

Wil je telefonie, internet of bijvoorbeeld een pinverbinding onder één dak samenbrengen? Daarvoor is glasvezel uitermate geschikt. Dankzij glasvezel kun je namelijk verschillende diensten stapelen en je hele netwerk aansluiten op één en hetzelfde efficiënte netwerk.

Zeker voor een start-up is het wel zo makkelijk om meteen hiervoor te kiezen, zodat je niet met één grote wirwar aan netwerken zit op het moment dat je bedrijf is gegroeid. Naast makkelijker en overzichtelijker is het vaak ook voordeliger om diensten te stapelen.

Bespaar op kantoorruimte

Heel wat start-ups rekruteren mensen van over de hele wereld die steeds vaker hybride of helemaal thuis werken. In plaats van nieuw talent naar één centrale locatie te halen – met alle kosten van dien – kun je als start-up al volledig aan de slag met weinig of zelfs helemaal geen kantoorruimte.

Daarvoor heb je natuurlijk wel een super stabiele en betrouwbare verbinding nodig waarmee je doorlopend goed kunt communiceren met alle medewerkers. Hiervoor is een glasvezelverbinding uitermate geschikt.

Denk aan de toekomst

Regeren is vooruitzien. En dat doe je met glasvezel. Glasvezel is namelijk een geavanceerde technologie die klaar is voor de toekomst. Afhankelijkheid van cloud-gebaseerde services, videostreaming en geavanceerde communicatietoepassingen stijgt nog steeds. En dat zal de vraag naar een snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk alleen maar doen toenemen.

Als je gelijk kiest voor glasvezel leg je als klein bedrijf of start-up een stevige basis voor groei in de toekomst. Ook ben je beter voorbereid op technologische ontwikkelingen die nog gaan komen.

Meer weten over glasvezel?

Ben je ondernemer en heb je interesse in zakelijk glasvezel? Check dan hier of glasvezel mogelijk is op jouw thuiswerk- of bedrijfsadres. Bij KPN heb je de keuze uit een eenvoudige kleinzakelijke internetverbinding voor een thuiskantoor of een professionele oplossing met extra mogelijkheden zoals vast IP, zakelijk pinnen en extra securitymogelijkheden via KPN EEN MKB.

Gerelateerde artikelen