Glasvezel of kabel:                                   welke verbinding moet ik kiezen voor mijn bedrijf?

Kies je glasvezel of kabel internet voor jouw bedrijf? De keuze hangt van een aantal factoren af. Deze zetten we in dit artikel graag voor je op een rij.

Beschikbaarheid Glasvezel Internet

Allereerst is het belangrijk om te checken of glasvezel internet op jouw bedrijfslocatie of thuiskantoor al beschikbaar is. Dit kun je controleren door hier de postcodecheck in te vullen. Je ziet dan meteen of er al glasvezel ligt in de wijk. Is er nog geen glasvezel beschikbaar? Laat dan je gegevens achter via dit formulier. We sturen je dan automatisch een email op het moment dat glasvezel op jouw adres wordt aangelegd.

Snelheid Glasvezel Internet

Glasvezel Internet is in de basis veel sneller dan kabelinternet. In een glasvezeldraad wordt de data verstuurd via lichtsignalen. Hierbij kunnen snelheden tot 1 Gbit/s worden gehaald. Deze hoge snelheden gelden voor de up- en downloadsnelheid. In de toekomst zal dit nog verder oplopen: KPN heeft al geƫxperimenteerd met snelheden tot 8,5 Gbit/s.

De snelheid van je zakelijke internetverbinding is van belang als je bedrijf veel data verstuurt en ontvangt. Denk aan videobellen, bestanden bewerken en opslaan in de cloud, maar ook het streamen van TV of media. Hoe meer data jouw bedrijf nodig heeft, hoe belangrijker een snelle up- en downloadsnelheid. Is jouw bedrijf minder data-intensief, bijvoorbeeld een restaurant of winkel: dan kan een langzamere internetsnelheid ook afdoende zijn.

Duurzaamheid Glasvezel Internet

KPN is bezig met de aanleg van glasvezel internet in heel Nederland. Op termijn zal dit nieuwe netwerk het oude kopernetwerk gaan vervangen. Glasvezel biedt naast hoge snelheid namelijk nog veel andere voordelen. Zo is glasvezel internet duurzamer omdat het veel langer kan blijven liggen in de grond zonder dat onderhoud nodig is. Daarnaast geeft glas geen schadelijke metalen af aan de ondergrond. Heeft jouw bedrijf duurzaamheids-doelstellingen of vind je duurzaamheid belangrijk? Dan is glasvezel de betere keuze.

Betrouwbaarheid Glasvezel Internet

Er is nog een derde reden om voor glasvezel internet te kiezen in plaats van kabelinternet. Glasvezel is namelijk zeer stabiel en minder gevoelig voor storingen. Je hebt dus minder vaak last van een haperende verbinding.

Prijs Glasvezel Internet

Twijfel je nog tussen het gebruik van glasvezel of kabel internet? Voor de prijs hoef je dat niet te doen. Een zakelijk glasvezel abonnement is bij KPN namelijk net zo voordelig als een kabelabonnement op dezelfde snelheid. Het is dus vooral belangrijk om te bepalen welke snelheid je nodig hebt.

Voordelen Zakelijk Glasvezel Abonnement

Heb je kantoor of praktijk aan huis? Dan is het sowieso handig om over te stappen op een Zakelijk Internet Abonnement. Het maakt niet uit of je glasvezel of kabel internet neemt. Bij een Zakelijk Internet abonnement kun je je internet-, televisie- en telefoniekosten namelijk zakelijk opvoeren bij de Belasting. Daarnaast ontvang je een BTW-factuur die je kunt verwerken in je BTW-administratie.

Gerelateerde artikelen