Galaxy S21 Series 5G: de voordelen voor zakelijk Nederland

De nieuwe Galaxy S21 Series 5G helpt ondernemers nog beter te werken en de productiviteit te verhogen. De Samsung Galaxy S21, S21+ en het kroonjuweel S21 Ultra zitten vol toptechniek en nieuwe snufjes. Het zijn de meest 'business ready’ smartphones. Zakelijk bieden ze zoveel mogelijkheden dat zo'n toptoestel de investering dubbel en dwars waard is. De tools, techniek en prestaties zijn ongeëvenaard.

De S21 is volledig voorbereid voor 5G, de nieuwe generatie netwerken die vooral het bedrijfsleven veel voordelen biedt. Dankzij die nieuwe generatie netwerken ben je altijd en overal verbonden. En de batterij die ten minste een volle dag mee gaat biedt een enorme vrijheid. Bij lange werkdagen hoef je niet bang te zijn dat deze smartphone uitgeput raakt. Opslag tot 256GB zorgt ervoor dat je al je bedrijfsdocumenten continu bij de hand hebt. Je kunt bestanden snel en veilig opslaan zonder ze naar de cloud hoeven.

Professionele mogelijkheden

Het nieuwe supertrio dat Samsung tijdens het Unpacked evenement op 14 januari presenteerde maakt van alles dat gewoon is iets ongewoons. Een foto is niet zomaar een kiekje maar een professionele opname. Industriële fotografie ligt nu binnen ieders bereik. Niets is zo overtuigend als een fraaie shot van je product. Zien doet verkopen, fraai beeld is tegenwoordig een 'must'.

Zakelijke gebruikers die sinds de pandemie veel meer zijn gaan videobellen letten bij aanschaf van een nieuwe smartphone sterker op de ingebouwde camera’s. Met de Galaxy S21 Series 5G wordt een Teams- of Zoom-vergadering groots. Het intelligente display geeft een super smooth 120Hz beeldervaring. De schermkwaliteit is verder verbeterd. De Ultra heeft een nog hoogwaardiger scherm: 3.200x1.440 pixels versus 2.400x1.080 pixels bij de S21 en S21+. Het scherm van de Ultra is 6,8 inch. Dat van de S21 heeft een omvang van 6,2 inch terwijl de S21+ tot 6,7 inch reikt. 

Security en privacy

Bij de nieuwe S21 zijn de security en privacy op een nog hoger peil gebracht. De processor is beter bestand tegen geavanceerde hardware aanvallen. (Bedrijfs)data is op de smartphone meer beschermd en ook de veiligheid van bestanden in het securityplatform Samsung Knox is verder omhoog gegaan. Daarnaast is de authenticatie verbeterd. 

Bovendien biedt Samsung nieuwe features om locatiegegevens bij uitwisseling van content meer privacyproof te maken. Het is ook mogelijk om locatiegegevens na verloop van tijd ontoegankelijk te maken. Volgens Samsung-topman Roh hoeven gebruikers zich geen zorgen meer te maken dat bij het verzenden van content locatiegegevens in verkeerde handen komen.

Fraaie bedrijfspresentaties

Elk succesvol bedrijf is tegenwoordig ook een eigen uitgever van content. Een interessante nieuwe feature is Director View, waarmee je tegelijkertijd voor én achter filmt. De camera's aan de voor- en achterkant gaan tegelijk aan, waardoor je jezelf en degene die je interviewt filmt. Dat is ideaal als je even met de helden van je bedrijf een vlog wilt maken of klanten voor het voetlicht wil brengen. Dan moet de kwaliteit van de video passen bij de hoge standaard die je als organisatie wilt uitstralen.

Een andere nieuwe troef is 8K Video Snap. Daarmee selecteer je haarscherpe foto's vanuit je 8K video's. Elk willekeurig frame uit je video is te bewaren als een prachtige foto in een hoge resolutie van liefst 33MP. Als een klant die aan de telefoon zit een bepaald detail wil zien stuur je snel even een frame. Ook handig is Single Take. Met één klik maak je 14 video's of foto's vanuit verschillende hoeken en met verschillende filters. Ook weer een voorbeeld van een feature die simpele momenten spannend maakt. Alles ziet er bovendien verbluffend helder uit dankzij de nieuwe 108MP sensor. De pixelrace is nog lang niet ten einde, zo bewijst de S21. Foto's en video's worden vastgelegd in een extreem hoge resolutie, terwijl de kleuren nog stralender worden. 

Business ready

Een smartphone is een zakelijke investering, de afschrijving mag niet te snel gaan. Medewerkers moeten ook langere tijd op hun toestel kunnen vertrouwen. Een solide bouw en fijne afwerking zijn daarom belangrijk. De Galaxy's staan bekend om hun sterke constructie en met de S21 wordt die traditie voortgezet. De nieuweling kan zelf nog beter tegen een stootje dankzij GG7 Gorilla Glass Victus, het sterkste glas ooit.  Alle drie de toestellen zijn water- en stofbestendig volgens de IP68-norm.

Ook aan de ergonomie is gedacht. Eye Comfort Field geeft nog meer rust voor de ogen. Dat is belangrijk, zeker nu we in coronatijd uitzonderlijk vaak naar ons scherm kijken. De vingerafdrukscanner is groter en gevoeliger geworden. Al deze eigenschappen maken de S21 Series 5G tot de meest 'business ready’ Galaxy.

Lees ook: 'de beste zakelijke telefoons van dit moment', met de S21 in de top 3.

Paradepaardje Ultra 5G

We noemden de batterij al eerder. Het paradepaardje S21 Ultra 5G heeft een krachtcentrale van 5.000 mAh die je niet in de steek laat. Van de vroege ochtend tot diep in de nacht kun je blijven filmen, fotograferen, streamen en gamen. Samsung heeft allerlei snufjes in het toestel gestopt waardoor de accu nog langer mee gaat. Een voorbeeld is de ‘adaptive refresh rate’ die zich automatisch aanpast aan de content op je display. Ook de andere S21-modellen hebben dit. Super Fast Charging zorgt ervoor dat het toestel in ruim een uur weer is opgeladen. Handig ook zijn Fast Wireless Charging en Wireless Power Share. 

Speciaal voor creatievelingen als architecten en grafische ontwerpers is de S Pen die oorspronkelijk alleen bij de Galaxy Note werd geleverd, nu ook te gebruiken op de ‘Ultra'. Met deze slimme pen kun je soepel en vloeiend tekenen en schrijven op het scherm van dit luxe model. Dat is handig, ook als je een leverancier wilt uitleggen hoe iets eruit moet zien. Een snelle schets zegt immers meer dan een lang verhaal. Mensen met een creatief beroep behoren tot de trouwste gebruikers van de S Pen. Toen Samsung de S Pen ruim tien jaar geleden introduceerde lachte iedereen het bedrijf uit. Inmiddels heeft deze vinding zich meermalen bewezen.

Professionele camera

De S Pen hoort bij de beste smartphone. En de Ultra die bedoeld is voor de meest veeleisende gebruikers is de nieuwe kampioen. Dit toestel onderscheidt zich van de S21 en S21+ door een nog professionelere camera. De Ultra heeft niet één, maar twee telelenzen. Ook zit er als extra een Laser AF Sensor op die nog sneller en preciezer scherpstelt op bewegende objecten. Bij het fotograferen van een Formule 1-race bewijst zo'n sensor zijn waarde.

De hoofdcamera biedt een 108 MP grote sensor die liefst 9 pixels combineert in één superpixel. Vergeleken met voorganger S20 Ultra is de ultra-groothoeklens verbeterd. Ook de selfie-camera mag er zijn. Samsung staat niet voor niets bekend als de 'selfie-koning'. 

Unieke eigenschappen

De processor heeft opnieuw aan kracht gewonnen. Multitasken gaat nog beter. Ook qua vormgeving is de S21 ‘premium’. De processor heeft opnieuw aan kracht gewonnen. Multitasken gaat nog beter. Ook qua vormgeving is de S21 ‘premium’. Last but not least zijn de accessoires die je (werk)dag smart maken. De Galaxy Buds Pro zijn niet zomaar oorknopjes, je kunt er ook alle slimme apparaten draadloos mee bedienen. Wil je verder nooit meer zoeken naar je sleutelbos? Hang er dan een Galaxy Smart Tag aan, daarmee kan je alles via de telefoon razendsnel terugvinden.

Wil je van de bedrijfskantine een gym maken? Verbind de S21 met een televisie met Motion Mirror. Bij het volgen van een work-out zijn de oefeningen van de trainer heel nauwkeurig te spiegelen. De selfie-camera laat je bewegingen makkelijk Picture-in-Picture verschijnen op je televisie. 

Al met al biedt de nieuwe generatie Galaxy-topmodellen tal van redenen voor een upgrade van je oude toestel. Ook 5G geeft de smartphone vleugels. Kijk voor meer informatie op Samsung Galaxy S21. 

Gerelateerde artikelen