Dit zijn de nieuwe iPhone 13 en iPhone 13 Pro

De nieuwe iPhone 13 en iPhone 13 Pro zijn aangekondigd door Apple. De nieuwe toestellen werden uitgebreid gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Apple Event in Cupertino.

Bij de aankondiging werden ook nieuwe iPads en Apple Watches bekend gemaakt. De nieuwe iPhone 13 en iPhone 13 Pro zijn vanaf vrijdag 17 september te bestellen bij KPN.

iPhone 13

De iPhone 13 lijkt in veel opzichten op haar voorganger, de iPhone 12. Het scherm is bijvoorbeeld nog steeds 6.1 inch. Er is ook weer een iPhone mini-variant met een 5.4 inch scherm. Handig voor iPhone liefhebbers die juist graag een kleiner toestel op zak willen hebben.

Een flinke upgrade is met name aan de binnenkant van het toestel gedaan. Alle toestellen in de nieuwe iPhone 13 serie beschikken namelijk over de nieuwe A15 Bionic-chip. Een nog snellere processor die gaming, AR, AI en complexe cameratechnologie mogelijk maakt.

Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe ‘cinematic mode’ die Apple introduceert. Hiermee kun je video-opnames maken alsof je Steven Spielberg zelf bent. Zo maak je bijvoorbeeld gebruik van de nieuwe mogelijkheid ‘rack focus’, een filmtechniek waarbij je als cameraman of -vrouw de focus verlegt van een persoon of object op de voorgrond, naar iets wat zich juist in de achtergrond afspeelt. Deze cinematografische feature wordt mogelijk gemaakt door complexe AI-berekeningen maar kan ook handmatig en zelfs na afloop van een filmsessie worden toegepast.

Het is duidelijk dat Apple zich met deze nieuwe serie iPhone 13 toestellen richt op creatieve makers. Behalve nieuwe mogelijkheden in de camerasoftware, is ook de hardware van de fotocamera in het toestel opnieuw uitgebreid. Opvallend is dat de twee lenzen (normaal en groothoek) aan de voorzijde van het toestel niet langer onder elkaar, maar diagonaal gepositioneerd zijn voor een optische beeldstabilisatie.

De iPhone 13 heeft een Super Retina XDR scherm dat 28% helderder is dan de iPhone 12. Het toestel is beschikbaar in vijf nieuwe kleuren: zwart, wit, blauw, rood en roze. De batterij van de iPhone gaat tot 2,5 uur langer mee. Qua opslag heb je de keuze uit 128 GB, 265 GB of 512 GB.

Ga voor meer mogelijkheden

Bestel nu ook de nieuwe iPhone 13-serie met een KPN EEN MKB abonnement. Dat profiteer je van meer functionaliteiten en de mogelijkheid om veel toestellen tegelijkertijd te bestellen!

iphone 13 pro

iPhone 13 Pro

De iPhone 13 Pro is het grote broertje van de iPhone 13. De basisversie heeft een 6.1 inch beeldscherm net als de iPhone 12 Pro. De iPhone 13 Max heeft een 6.7 inch scherm en is daarmee de grootste iPhone van dit moment.

Net als de iPhone 13 heeft de iPhone 13 Pro een A15 bionic chip die sneller en zuiniger is dan zijn voorganger. Veel andere features zijn bij de iPhone 13 Pro net even iets luxer uitgevoerd dan bij de gewone iPhone 13. Daarom is het toestel ook iets duurder.

Een voorbeeld is het Super Retina XDR Scherm met ProMotion-ondersteuning tot 120Hz. Ook heeft het toestel geen twee, maar drie cameralenzen: een verbeterde normale, groothoek en telelens met optische beeldstabilisatie, betere prestaties bij weinig licht, macrofotografie en nieuwe AI-mogelijkheden.

iphone 13 camera

In de verbeterde camera-functionaliteit krijgen filmmakers de beschikking over ‘cinematic mode’, om Hollywood-achtige beelden te schieten met veel scherpte-diepte en nightmode opties.

De iPhone 13 Pro heeft een 2,5 uur langere batterijduur en is beschikbaar in vier kleuren: grafiet, goud, zilver en de nieuwe kleur ‘sierra blauw’. Je hebt de keuze uit een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB.

Gerelateerde artikelen