Remote Assist: digitaal onderhoud met tablets en Augmented Reality

Dankzij het KPN-netwerk wordt het voor Shell Pernis mogelijk het grote terrein digitaal en efficiënt te kunnen onderhouden. Door de inzet van tablets verbonden met het 5G-netwerk en Augmented Reality (AR) kunnen collega's op afstand meekijken met monteurs en de juiste aanwijzingen geven om het onderhoud of de inspectie in één keer goed uit te voeren.

Medewerkers op afstand ondersteunen met Augmented Reality (AR)

Shell Pernis is met haar 550 hectare de grootste raffinaderij van Europa. KPN onderzoekt samen met Shell in de 5G FieldLab voor procesindustrie, welke waarde 5G biedt bij de optimalisatie van de veiligheid en efficiëntie van industriële werkprocessen. Om de veiligheid en uptime te verbeteren, zetten we bijvoorbeeld robotisering en digitalisering van onderhoud en inspectie in. Een use case die KPN heeft uitgevoerd is het op afstand ondersteunen van inspecteurs en  onderhoudsmonteurs met een tablet met AR. Tevens hebben we getest met de HoloLens 2.

In deze video zie je hoe dat in z'n werk gaat:

Verhoogde veiligheid en ‘first time right’

De werkplek van de Shell-medewerker in het veld wordt uitgebreid met meerdere apparaten die  verbonden zijn met een 4G/5G-netwerk. Denk aan een speciale tablet die mag worden gebruikt in  explosiegevaarlijke zones, maar ook aan slimme brillen en helmen. Deze apparaten maken naast  spraak, video en data ook steeds vaker gebruik van AR. Hiermee wordt een beeldlaag over de  betreffende installatie gelegd, waarmee onder andere monteurs aanwijzingen op afstand krijgen van collega’s in een control room, zodat ze direct de juiste stappen kunnen doorlopen om het onderhoud of de  inspectie in één keer goed uit te voeren.

Het is dan ook mogelijk het werkproces direct digitaal vast te leggen. Voor Shell zitten er veel voordelen aan het op afstand ondersteunen van monteurs en inspecteurs. Meekijken op afstand zorgt direct voor het 4-ogen principe bij inspecties, doordat zowel interne als externe expertise op afstand beschikbaar is voor de medewerker op locatie. Kortom, het gaat om het ontsluiten van kennis en het levert Shell verhoogde veiligheid en ‘first time right’ op. 

Een consistente gebruikerservaring

Bij de gebruikerservaring van Augmented Reality is het netwerkaspect heel kritisch, bij het 'layeren' op een bestaand object kunnen overlays namelijk gaan schuiven als een netwerk niet stabiel is. 5G biedt de benodigde bandbreedte, stabiliteit en lage vertraging in het mobiele netwerk die nodig zijn om de medewerker een prettige en betrouwbare Remote Assist-toepassing te bieden, overal op het Shell Pernis terrein. 

De kracht en potentie van 5G in de praktijk is groot

Het ondersteunen op afstand is niet alleen belangrijk voor de medewerkers in het veld bij Shell, ook bij andere bedrijven zien we de toenemende behoefte aan het centraal ontsluiten van kennis naar medewerkers op afstand. Corona en de beperkingen om fysiek samen te zijn, maken het op afstand ondersteuning bieden, alleen maar urgenter.  Ook deze use case laat zien dat 5G-technologie interessant is om werkprocessen verder te digitaliseren in de procesindustrie. Het 5G-netwerk is actief en werkt, KPN is er klaar voor om het in praktijk in te zetten.

Gerelateerde artikelen