De vakantiechecklist voor ondernemers

Wordt het een workation, een echte vakantie of bent u een van de ondernemers die vakanties overslaat? Met deze tips haalt u het beste uit de zomer.

Er even echt helemaal tussenuit? Dat zit er voor de meeste ondernemers niet in. 1 op de 8 ondernemers gaat helemaal niet op vakantie. Tweederde stelt het uit tot het rustig is op de zaak. En eenmaal op vakantie blijft de ondernemer alsnog met werk bezig. Een workation of echt vakantie – de volgende tips zijn handige voor alle ondernemers.

✔ Overdracht & toegang documenten regelen

Kunnen uw collega’s bij uw documenten, e-mail en agenda? Dit regelt u makkelijk met Office365 of OneDrive. Met Office 365 hebt u altijd en overal toegang tot uw bestanden, e-mail, agenda en de Office programma's zoals Word, Powerpoint en Excel. OneDrive is een opslagdienst van 1 TB waarin u tegelijk met anderen aan uw documenten kunt werken.

✔  Back-up van uw smartphone, tablet, laptop en servers maken

Neemt u uw laptop mee op vakantie? Diefstal of waterschade liggen op de loer. Bij een crash, of een verloren laptop wilt u snel weer door kunnen. Met Back-up Online staan uw bestanden veilig in de onze datacenters. U maakt één keer een complete back-up. Daarna worden alleen de wijzigingen in de automatische dagelijkse back-up toegevoegd.

vakantiechecklist_voor_ondernemers

✔ Out-of-office en voicemail

Zorg voor een out-of-office en voicemailbericht waarmee uw klanten zich geholpen voelen. Met een vriendelijke aanhef/intro en afsluiter, concrete informatie over uw bereikbaarheid en de contactgegevens van collega’s die de klant verder kunnen helpen. Kijk hier voor uitleg over het instellen van uw voicemail op vaste en mobiele toestellen.

✔ Doorschakelen instellen

In plaats van een voicemailbericht kunt u ook uw vaste telefoontoestel doorschakelen. Naar een collega die het overneemt, of naar uw mobiele telefoon. Roamingkosten voor het ontvangen van gesprekken zijn verleden tijd. U betaalt alleen de kosten voor het bellen naar het doorgeschakelde telefoonnummer. Kijk hier hoe het doorschakelen werkt.

Nummers om bij de hand te hebben

PUK-code

Het kan natuurlijk gebeuren. U toetst 3 x de verkeerde pincode in. Dan hebt u de PUK-code nodig die op de verpakking van je simkaart staat. Noteer deze daarom voor u op vakantie gaat op een apart papiertje dat u niet bij uw toestel bewaart.

IMEI-nummer

Bij verlies of diefstal van uw toestel belt u de KPN klantenservice op 0031 6 1200 1200 voor het blokkeren van de simkaart. Om aangifte te doen hebt u wel het IMEI-nummer nodig. Bel hiervoor vóór vertrek *#06# met uw mobiel en noteer het nummer dat op uw scherm komt.

0031 6 1200 1200

Via dit nummer kunt u vanuit het buitenland de KPN klantenservice 24/7 bereiken mocht het nodig zijn.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over Roam Like Home en buitenlandbundels of bel onze zakelijke klantenservice. Kies 1200 met uw mobiele telefoon of 0800-0105 met een andere telefoon.

Of maak een afspraak bij de kpn XL winkels voor een abonnement-APK.


Ook Interessant

Roam_like_home

Roam like home

Door nieuwe EU-regels kost bellen, sms’en en internetten overal in de Europa Unie hetzelfde als in Nederland. Waar moet je toch op te letten om verrassingen achteraf te voorkomen.

Lees meer

Compensatie_bij_netwerkstoringen

Compensatie bij netwerkstoringen

Netwerkstoringen komen gelukkig niet vaak voor. Gebeurt het toch, dan lossen we het meestal snel weer op. In bepaalde gevallen kunt aanspraak maken op compensatie. Wat houdt deze regeling precies in?

Lees meer

IT_Partner_Preference_Onderzoek

Mogen we even zo vrij zijn?

Wij danken ondernemend Nederland voor de hoge waardering in het IT-Partner Preference onderzoek. Ook de komende jaren blijven wij ons inzetten zodat u in de toekomst graag zaken met ons doet.

Lees meer

Gerelateerde artikelen